REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Acţiune de protest faţă de transformarea Parcului Tăbăcăriei „într-un bâlci“

Acţiune de protest faţă de transformarea Parcului Tăbăcăriei „într-un bâlci“

Replica API 8 iulie 2016 | 00:13 175

Constănţenii s-au săturat să stea cu mâinile în sân şi să fie martori fără voie a acţiunilor Primăriei Constanţa, vizavi de distrugerea spaţiilor verzi din municipiu. Astfel, sâmbătă, 9 iulie a.c., în intervalul orar 18-19.30, în Parcul Tăbăcăriei, zona „tunelului mic” situată la nord de Ţară Piticilor, avocatul Ion Stelian Cristian a iniţiat o acţiune de protest faţă de atribuirea de către primărie a unei mari suprafeţe din Parcul Tăbăcăriei unor ONG-uri (agreate de primărie) pentru crearea unor evenimente pe toată perioada verii.

„Am iniţiat o acţiune de protest faţă de atribuirea de către primărie a unei mari suprafeţe din Parcul Tăbăcăriei unor ONG-uri (agreate de primărie) pentru crearea unor aşa-zise "evenimente" pe toată perioada verii, planul de transformare a Parcului Tăbăcăriei într-un parc de distracţie și neefectuarea până la această dată a Registrului spaţiilor verzi la nivelul Municipiului Constanţa“, explică avocatul. Concret, care sunt motivele protestului?

„Această porţiune din parc a fost deja împrejmuită cu garduri şi invadată de corturi, mese, scaune, hamace, aparatură audio-video. Aceleiaşi asociaţii, respectiv aceluiaşi ong-ist, Victor Maxim, sprijin de nădejde al primarului în campania electorală, primăria i-a mai pus anterior la dispoziţie o mare bucată din acest parc - cca 4.500 mp - din zona Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii (Delfinariu) pentru a-şi derula proiectele, dar se pare că nu e de ajuns. Acesta este primul pas pentru transformarea singurului parc important din Constanţa într-un bâlci, în care să răsară ulterior alte terase, gherete, tonete, tiribombe etc.

Este un cadou otrăvit pe care ni-l oferă primăria, un "cal troian" care a intrat parşiv să pască iarbă din parc“, transmite Cristian. „Parcul Tăbăcăriei, mai exact ce a mai rămas din el neciuntit de interesele comerciale, este şi trebuie să rămână o oază de linişte într-un oraş tumultuos, o insula de verdeaţă într-o mare de betoane. Nu vom acceptă transformarea lui în parc de distracţii, în cinematograf, în talcioc, în târg sau în loc pentru concerte!

Este iraţional să transformi o oază de verdeaţă în grădina de vară, câtă vreme în acelaşi parc, la 200-300 de metri există o grădina de vară lăsată în paragină de autorităţile locale, care ar putea fi folosită pentru proiecţii video, concerte, spectacole, câtă vreme în acelaşi parc a fost ridicat un imens CityPark Mall cu multe săli de cinema, cu spaţii largi care pot fi puse la dispoziţie pentru diverse evenimente.

Chiar acesta a fost ideea edificării acestui mall: că un centru comercial, cultural, de socializare“, a mai completat Stelian Cristian. Acesta, împreună cu cei care-l sprijinpă în acțiunea din 9 iulie, este convins „că vor exista persoane încântate de evenimentele organizate de ONG-iştii primăriei în parc, care vor fi seduse de ideea de a se tolăni "gratuit" în hamacele lui Victor Maxim, dar aceştia trebuie să înţeleagă că ei au unde să vizioneze filme, au unde să meargă la concerte, să se dea în tiribombe, să se plimbe cu titicarul, nimic nu-i împiedică să vină cu hamacul propriu şi să se relaxeze în parc.

Noi, ceilalţi, care ne dorim un parc liniştit, îngrijit, neîngrădit, fără corturi, fără construcţii, cât mai aproape de natură, nu mai avem unde merge pentru a ne recrea! Parcul ne aparţine tuturor, nu aparţine nici primarului, nici prietenilor săi ong-işti. Şi până la urmă ok, organizezi un eveniment de o zi, două, dar musafirul care vine, mai şi pleacă. Musafirul ăsta ong-ist însă a venit cu tot cu mobilă şi nu se mai dă dus...

Vrei - nu vrei, dacă te vei plimbă vara asta prin Parcul Tăbăcăriei vei fi nevoit să-i vezi catrafusele înşirate cu prost-gust prin copaci şi pe iarbă, să dai cu nasul în gardul pe care l-a ”plantat” în parc şi să participi pasiv, fără să îţi doreşti neapărat, la ”extraordinarele” evenimentele organizate de minunatul şi mult-zâmbitorul ong-ist“, a precizat Ion Stelian Maxim. Avocatul a punctat faptul că va semna şi o petiţie în sensul celor expuse mai sus, care va fi transmisă direct primarului în audienţă.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218