REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ACȚIUNE în FORȚĂ în gara din Constanța: Bărbat luat pe sus de polițiști VIDEO!

ACȚIUNE în FORȚĂ în gara din Constanța: Bărbat luat pe sus de polițiști VIDEO!

Replica API 23 februarie 2020 | 00:09 676

Oamenii legii au acționat în forță în zona gării din Constanța, un bărbat fiind luat aproape pe sus de către polițiști. Imaginile au fost surprinse de un locuitor al zonei și postate pe rețelele de socializare, acolo unde oamenii au început să comenteze și să-i blameze pe polițiști că au recurs la forță, având în vedere că este vorba de un simplu pieton care a traversat neregulamentar.

Însă, chiar și așa, trebuie să menționăm că, de la sfârșitul lunii ianuarie, legea s-a schimbat, iar oamenii legii sunt îndreptățiți să-l conducă la secție, dacă refuză să se legitimeze.

Astfel, polițiștii vor acționa conform modificărilor legislative din domeniul ordinii și siguranței publice adoptate recent. Conform acestora, polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul legitimării să țină mâinile la vedere și, după caz, să renunțe temporar la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

Polițistul este îndreptățit să solicite persoanei care face obiectul controlului corporal să adopte o poziție inofensivă, ce permite realizarea efectivă și în siguranță a acestui control. Prin poziție inofensivă se înțelege: ținerea mâinilor deasupra capului sau paralel cu solul; depărtarea picioarelor; adoptarea poziției șezut; adoptarea poziției culcat; altă poziție a corpului, care previne săvârșirea unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului și respectă demnitatea umană.

Video:

Solicitarea de a adopta o poziție inofensivă trebuie să fie adecvată pericolului pe care îl poate reprezenta persoana și să nu depășească nevoile reale pentru atingerea scopului intervenției. Se interzice solicitarea adoptării poziției șezut sau culcat în cazul femeilor cu semne vizibile de sarcină, persoanelor cu semne vizibile ale unei dizabilități și copiilor. Prin atac armat se înțelege atacul săvârșit de o persoană cu o armă de foc sau cu obiecte, dispozitive, substanțe sau animale ce pot pune în pericol viața, sănătatea ori integritatea corporală a persoanelor. Se prezumă intenția săvârșirii unei acțiuni violente îndreptate împotriva polițistului fapta persoanei de a se apropia de acesta după ce, în prealabil, a fost avertizată prin cuvintele: Poliția, stai! - Nu te apropia! ori de a nu se conforma solicitărilor polițistului, referitoare la renunțarea temporară la mijloacele ce pot fi folosite pentru un atac armat.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
suck it dry loser
1
1
Plateste acatiste lui Spagoveanu ca prostanacii nu au filmat-o pe mata cand era jejuita ziua in centrul Constantei. Atunci iti legai cateua sa nu mai latre la luna.
1
1
Arestati pietonii indisciplinati ,puneti le catuse ,fiti respectuosi cu interlopii ca va umplu buzunarele ,militieni de rahat.
2
2
politia e dusmanul!
3
2
Sunt domnii albinosi ,de munca iubitori,producatori de tigari pe care le ascund la floraresele din spatele lor si in carcasa aparatului de cafea.Logoc politia nu vede,nici jandarmeria,daca stau cu ochii in lumina girofarului cand stau la o vorba si la o cafea,asteptamd pensionarea la 45 de ani,cu bai buni ca s-au riscat sa bea cafeaua printre prieteni.
2
2
Militienii romani fie sunt abuzivi,fie lasi si de caca in fata infractorilor periculosi. Pe de alta parte,populatia complet cretina se da aparatoare a celor ce incalca legile,fac galagie la politisti,insa cand e vorba de un atac al interlopilor o dau cotita si nici macar nu suna la 112. Avem o societate inapoiata rau de tot,doar ca ne dam noi mari. Prostovani cu telefoane destepte si masini dar fara pic de civilizatie,asta suntem noi din pacate si nici nu vrem sa evoluam.
5
6
Poate fac un control si in interiorul garii. Scaunele de asteptare destinate calatorilor sunt ocupate de boschetari imputiti care dorm nederanjati de nimeni si care lasa in urma lor o mizerie de nedescris.In fata garii ...zilnic..trei patru echipaje de la politia locala , toti dotati cu autoturisme noi din bugetul local , stau inutil band cafeaua . Jalnica imagine pentru calatorii veniti cu trenul in orasul nostru.
6
1
cetatene, esti tampit!
6
3
se va instala criza mondiala coronavirus va aliemnta criza mondiala economia se va duce in cap hotelurile se vor duce in cap transporturile se vor duce in cap o sa fie jale mare aveti grija vor muri minim 20 milioane de oameni in lume pana in octombrie , turismul la constanta o sa fie jale anul asta pt ca nu o sa mai avem turisti , si multi nu vor mai veni la mare , granitile se vor inchide, aveti grija pe ce aruncati bani orice investitie acum e paguboasa
6
9
Fast Clean Karpe, Strada Calugareni 21, Constanta 900178, 0770 210 210, www.fastclean.ro
2
2
Aceasta filmare intmplare are 4zile
1
2
Penibil sa traga de un pueton indisciplinat cand gara e plina de vanzatori de tigari dd conteabanda, cersetori, hoti, interlopi, pietari. Mergeti in cartierul henri coanda.
12
5
Toti prostii care nu au ce face, filmeaza..
14
19
Slab taica, slab! Cu asa interventie se vede clar de ce nu se aplica legea si de ce politia nu are autoritate.
5
9
PENIBIL SI PRAF IN OCHII! Adevarata fapta de vitejie a militiei care trebuia sa apara in mazeta locala, replica! Asta ptr ca agramatii semi-analfabeti si plini de fite de politisti, nu pot si nu stiu sa impuna respect. In SUA, este mai simplu, daca in mod repetat nu respecta instructiunile politistului, se alege cu 2 gloante in piept si daca mai misca ii mai trage unul in cap.
17
11
deci ca sa-l salvezi pe prost de la accident tre sa-l impiedici sa traverseze ilegal dar pentru asta tre sa-l iei cu forta la sectie unde il rupi cu bataia! Pai ba militieni prosti pardon de pleonasm nu mai bine il lasati pe imbecil sa fie calcat de masina si il puneti sa plateasca si masina avariata daca supravietuieste respectiv o trantiti in carca mostenitorilor daca nu? adica mortii ma-sii poate unii nu vor sa fie salvati, v-ati gandit la asta? sau va afaceti antrenamentele pe pulime pentru cazuri mai serioase gen revolutii, razboaie civile, d'astea?
7
14
Felicitari politistilor. Poate asa incet incet cocalarii disoar.
24
20
Bine ca pe tigani ii lasa sa faca trafic de fiinte vii, de tigari, de drooguri, de etnobotanice, de masini, de terenuri, de dat bani cu camata! bhei, alde garcea unde mortii vostri sunteti, ma, cand ciorile fac toate cele enumerate mai sus? a, doar ce ati luat tainul de la ei sau beti cot la cot cu ei, sau va faceti neamuri sau futeti minorele traficate de ei! Sa zica un garcea ca nu este asa! Bine ca l-ati vazut vazut pe amaratul ala care a trecut strada ilegal... vai ce ilegalitate ati vazut si rezolvat! vangura de seminalfabeti!
32
14
si uite asa datorita abuzului de putere, violentele impotriva politistilor vor creste! asta cu traversatul neregulamentar e o mizerie comunista. schimbati legea sa putem calca fara repercursiuni legale tot ce traverseaza aiurea si sa vezi cum se autodisciplineaza vajnicul popor daco-romano-gepido-cumano-slavo-turco-greco-tigano-filofranco-pseudoamerican!
11
15
Profesionalism zero. Doi contra unu. Pus la pamant, catuse puse, bagat in masina, dus la sectie. Simplu. Dar de..pai de ce sa se murdareasca agentul cand da cu el de asfalt? Priviti ultimul echipaj....soferul...ceasta pisica uda care in aroganta specifica se duce sa vada despre cine e vorba. Politisti de cacat. Nu cunoasteti legea..nu stiti sa o aplicati. Aveti aceasi replica comunista. UN BULETIN SA VAD SI EU CU CINE STAU SI EU DE VORBA. Aplicati legea cum scrie la carte, nu va uitati cine e. Pisici lesinate ce sunteti. M-ai avea putin si va lasa pantalonii in vine si va dadea si cu sapun
15
15
Cand vad 7 politisti tineri la 55 kg fiecare ... am nostalgia politistilor vechi care au fost pensionati in ultimii ani ! Erau vreo doi la Ovidiu cat usa de la intrarea in Pol. Rutiera de care tiganii si golanii vorbeau cu frica si respect ! In viitor cam din astia cate 7 la un loc vom vedea pt. un amarat care a trecut strada in fuga !
21
3
De cati politisti este nevoie ca sa introduca un urlator in masina? De sapte? Rusine! Daca erau unul la unu? Asta ma inspaumanta!
13
5
dar de ce soferul care greseste e obligat sa se supuna politiei si pietonul nu?
24
5
Acolo se racoleaza minore, se vnd droguri.
21
1
Haituit de 5 sau 7 echipaje de politie! Pentru ceva mai serios, tragic etc etc aveti acelasi efectiv??? Hai sa va faceti treaba cu profesionalism cand este cazul, nu pentru asa ceva! Pietonul si-a asumat aceasta fuga printre masini pentru ca ...de ce sa nu recunoastem ca au fost omorati pietonii pe trecerile de pietoni!
11
20
Ca sa te inveti sa nu mai traversezi neregulamentar, d-aia!
25
10
dupa 3 zile apareti si voi cu articolul, ce nu spune-ti dinainte ca e razie weekendul acesta la pietoni????????????
24
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218