REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Acţiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

Acţiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

Replica API 17 iunie 2015 | 00:15 181

78 de infracţiuni au fost constatate şi aproape 5.700 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţişti, în urma unei acţiuni a Poliției Române, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Ca măsură complementară, au fost indisponibilizate 33 de autovehicule a căror stare tehnică de funcţionare punea în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, au fost reţinute 215 permise de conducere şi au fost retrase 709 certificate de înmatriculare auto.

În perioada 12 – 15 iunie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii de la rutieră, împreună cu inspectori din cadrul Registrului Auto Român, au acţionat în trafic, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Echipele de control au verificat 11.061 de autovehicule, dintre care 487 motociclete și mopede, 3.720 destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, 5.765 destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri şi 1.089 destinate efectuării transportului în regim de taxi.

Au fost controlate, în special, buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie a autovehiculelor, a instalaţiei de iluminare şi semnalizare, precum şi reglajul acesteia.

De asemenea, poliţiştii au verificat concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, precum şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii.

În cazul motocicletelor și al mopedelor, au fost aplicate 67 de sancţiuni, dintre care 3 pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare, 2 pentru noxe poluante peste limitele legal admise, 5 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 3 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, 6 pentru alte defecţiuni tehnice și 48 pentru abateri de la normele rutiere.

Au fost reţinute 5 permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În cazul autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, au fost aplicate 1.759 de sancţiuni, dintre care 220 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, 5 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, 58 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice și 11 pentru defecţiuni tehnice la mecanismul de direcţie.

De asemenea, polițiștii au aplicat sancțiuni în 48 de cazuri, pentru noxe poluante peste limitele legal admise, în 11cazuri pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare, 11 pentru lipsa asigurării obligatorii (R.C.A.), 14 pentru abateri la alte acte normative, 305 pentru alte defecţiuni tehnice. De asemenea, au fost aplicate peste 1.000 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

În 11 cazuri în care continuarea deplasării prezenta un pericol pentru siguranţa circulaţiei s-a dispus măsura imobilizării vehicului, iar în 2 cazuri în care cu aceste vehicule se efectua transport contra cost în mod ilegal s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

Poliţiştii au reţinut 64 de permise de conducere ale conducătorilor de autovehicule destinate transportului de marfă şi au retras 256 certificate de înmatriculare ale autovehiculelor de acest tip, dintre care 197 pentru defecţiuni tehnice şi 54 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

În cazul autovehiculelor destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mică sau egală cu 8+1 locuri, au fost aplicate 3.719 sancţiuni, dintre care 369 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, 4 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, 98 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, 16 pentru defecţiuni tehnice la mecanismul de direcţie și 87 pentru noxe poluante peste limitele legal admise.

De asemenea, au mai fost aplicate 19 sancțiuni pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare, 20 pentru lipsa asigurării obligatorii (R.C.A.), 7 pentru abateri la alte acte normative şi 306 pentru alte defecţiuni tehnice. De asemenea, au fost aplicate 2.793 pentru alte încălcări ale normelor rutiere.

În 19 cazuri, poliţiştii au dispus măsura imobilizării vehicului, iar în 3 cazuri în care transportul de persoane se derula în mod ilegal, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului.

Poliţiştii rutieri au reţinut 141 de permise de conducere şi au retras 419 certificate de înmatriculare ale autovehiculelor de acest tip, dintre care 336 pentru defecţiuni tehnice şi 92 pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

În urma controalelor efectuate autovehiculelor de transport în regim de taxi, au fost aplicate 193 de sancţiuni, dintre care 36 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de iluminare, 2 pentru defecţiuni tehnice la sistemul de direcţie, 3 pentru noxe poluante peste limitele legal admise, 8 pentru alte defecţiuni tehnice şi una pentru defecţiuni sau modificări la sistemul de evacuare.

Au fost aplicate 6 sancţiuni pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, una pentru defecţiuni tehnice la sistemul de frânare, 27 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 3 pentru lipsa asigurării obligatorii (R.C.A.) și106 pentru alte abateri de la normele rutiere.

Poliţiştii au reţinut 5 permise de conducere şi au retras 22 de certificate de înmatriculare auto.

În 3 cazuri, poliţiştii au dispus măsura imobilizării vehicului, iar în 2 cazuri în care transportul se derula în mod ilegal, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculului, pe o perioadă de 6 luni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218