REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Acţiuni de prevenire a furturilor de pe litoral

Acţiuni de prevenire a furturilor de pe litoral

Replica API 11 iulie 2016 | 00:00 275

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu poliţiştii staţiunii Mamaia au desfăşurat activităţi informativ - preventive pentru adoptarea unor măsuri de protecţie, pentru creşterea gradului de siguranţă personală, a bunurilor şi valorilor turiştilor de pe litoralul Mării Negre. Astfel, s-au derulatat activităţi de prevenire a furturilor din camerele de hotel, spaţii de cazare, din autovehicule, de pe plajă, în staţiunea Mamaia. Activităţile derulate fac parte din Planul de acţiune Litoral 2016, privind respectarea prevederilor Legii 333/2003, a Priorităţii naţionale şi locale de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului.

Activităţile au constat în instruirea administratorilor hotelurilor şi a personalului hotelier în vederea adoptării unor măsurilor de siguranţă pentru prevenirea furturilor din camerele de hotel şi din auto (oferirea de pliante si afişe cu recomandări preventive); afişarea prin sprijinul administratorilor a unor recomandări preventive la recepţiile hotelurilor şi unităţilor de alimentaţie publică, precum şi în alte locuri vizibile frecventate de turişti; iniţierea unor discuţii cu turiştii aflaţi pe faleza din Mamaia, pe tema prevenirii furturilor din camerele de hotel, din auto şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, implicit a dispariţiilor de minori de pe plajă.

Obiectivul acestor acţiuni a fost informarea populaţiei cu privire la măsurile de siguranţă personală pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale furturilor din camerele de hotel, de pe plajă şi din auto, pentru prevenirea victimizării minorilor, respectiv a dispariţiilor de minori. Astfel de acțiuni se vor derula pe tot parcursul Sezonului Estival 2016 pe întreg litoralul românesc.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218