REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Acţiuni în Delta Dunării pentru combaterea braconajului piscicol

Acţiuni în Delta Dunării pentru combaterea braconajului piscicol

Replica API 2 aprilie 2016 | 00:00 224

Infracţiuni

Infracţiuni

Poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării” au acţionat pentru combaterea infracţiunilor la regimul piscicol. Au fost constatate 6 infracţiuni şi au fost ridicate în vederea confiscării peste 390 kg de peşte, 1.200 exemplare peşte viu, unelte şi bunuri folosite la săvârşirea infracţiunilor.

Polițiștii Serviciului de Poliție “Delta Dunării” împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, la data de 30 martie a.c., au depistat doi bărbați, unul de 32 și celălalt de 36 de ani, ambii din oraș Sulina, județul Tulcea, în timp ce se deplasau cu o barcă pe fluviul Dunărea în apropierea orașului Sulina. Verificarile efectuate de polițiști au stabilit că cele două persoane aveau în barcă unelte de pescuit prevăzute cu cârlige și un recipient cu apă în care au fost descoperiți 1200 de pesti din specia țipar în stare vie.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul piscicol. Cele 1.200 de exemplare de pește din specia țipar au fost redate în mediul natural. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit și au indisponibilizat ambarcațiunea folosită de persoanele în cauză. De asemenea, polițiștii efectuează cercetări și sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzator" și "fapta comandantului sau altei persoane care încredineaza cu știință conducerea navei unei persoane fără brevet sau certificat de capacitate corespunzator".

În aceeași zi, polițiștii Serviciului de Poliție “Delta Dunării” împreună cu cei ai Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea au acționat pe lacul Razelm din județul Tulcea, unde depistat un bărbat de 24 de ani din localitatea Sălcioara, comuna Jurilovca, județul Tulcea, care împreuna cu alte persoane au pescuit folosindu-se de 16 setci din plasa monofilament în lungime de 800 metri. Polițiștii au descoperit în unelete de pescuit folosite, cantitatea de 392 kg de pește de diferite specii. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor la regimul piscicol. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării întreaga cantitate de pește și uneltele folosite la pescuit.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367