REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Acţiuni pentru combaterea cerşetoriei, la Constanţa: Banii cerşetorilor, confiscaţi de poliţiştii locali!

Acţiuni pentru combaterea cerşetoriei, la Constanţa: Banii cerşetorilor, confiscaţi de poliţiştii locali!

Replica API 31 iulie 2018 | 02:21 465

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la milă publică în municipiul Constanța.

În perioada 27-29 iulie a.c, polițiștii locali cu atribuții au depistat mai multe persoane care apelau la milă publică în intersecțiile și pe străzile din municipiul Constanța (B.dul Mamaia / Str.Mihai Viteazul, Bd. Tomis / Str.Ștefan cel Mare, Bd.dul Aurel Vlaicu / Bd-ul Tomis, B.dul A.L Lăpușneanu / Str.Soveja, Bd-ul Ferdinand / Bd-ul Tomis, str.Amzacea, Str.Unirii, Str.Ecaterina Varga), perimetrul adiacent lăcașelor de cult, zona centrală a orașului cuprinzând și Sala Sporturilor, piațeta Perla, piațeta Cazinoului din Stațiunea Mamaia, zona de de promenadă de la intrarea din Satul de Vacanță, plajă din zona hotelului Malibu, cartiere ale orașului cum ar fi Inel 2 și I.L Caragiale, dar și în zonele din apropierea unor centre comerciale.

Echipajele poliției locale au aplicat 21 de amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.200 lei, dispunându-se și măsura complementară de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul. Sumele obținute din exercitarea faptelor antisociale au fost cuprinse între 6,5 lei- 35,5 lei. Persoanelor, care nu erau din municipiul Constanța, li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu. O atenție deosebită se acordă și minorilor, care de foarte multe ori sunt depistați fără supravegherea părinților, cerșind pe străzile orașului.

"Astfel, lucrătorii Poliției Locale din Constanța iau de fiecare dată măsurile legale de sesizare a serviciilor sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale, menționate mai sus ori întocmirea actelor procedurale în vederea sesizării secției de poliție competențe teritorial în demararea cercetărilor pentru infracțiunea ”Folosirea unui minor în scop de cerșetorie”, dacă este cazul. Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța: "SPUNE STOP CERȘETORIEI!" și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat", au precizat poliţiştii constănţeni.

P.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine face Politia locala Romana Constanteana ! bine ar Fi ca politia locala din Constanta daca ar sta cu ochi in 4 prin Parcuri si prin Parcul de la Fantasio de langa 5-40 si 2-4-3 cat si parcul Fantasio de langa Poarta 2 a doua statie ca sa stea cu ochi in patru sa supravegheze zona ca sa in prinda in suspans pe ciorile de tigani jegosi care ciordesc telefoanele din buzunarele calatoriilor ar trebui sa fie vizati de Politia Locala din Constanta si dusi la inchisoare :P
0
0
Sume intre 6.5 si 35 lei! Sa nu ajungeti ca ei. Sa nu aveti cu ce va hrani, sa va rupa foamea, si apoi sa vorbiti. De ciorile si machii care au ocupat pietele nu vorbiti. 6 lei cincizeci!!!
3
2
am vrea sa vedem o actiune constanta in aceasta privinta din partea politiei locale
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614