REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ActiveWatch: Supărarea lui Ponta trebuie îndreptată împotriva patronilor și administratorilor de presă, nu a jurnaliștilor

ActiveWatch: Supărarea lui Ponta trebuie îndreptată împotriva patronilor și administratorilor de presă, nu a jurnaliștilor

Replica API 31 martie 2015 | 00:26 201

Supărarea premierului Victor Ponta trebuie îndreptată împotriva patronilor și administratorilor de presă, nu împotriva jurnaliștilor, apreciază ActiveWatch, într-un comunicat citat de AGERPRES.

Poziția ActiveWatch reprezintă un răspuns la afirmația premierului, potrivit căreia "nu mai răspunde întrebărilor acelor jurnaliști care lucrează la companii ce au datorii la stat".

"Domnul Ponta dovedește prin aceste afirmații că are o înțelegere greșită privind rolul presei într-o societate democratică", consideră ActiveWatch, subliniind, în comunicat, că "misiunea presei de a informa publicul asupra chestiunilor de interes public este exercitată prin intermediul unor persoane care practică această meserie și care se numesc jurnaliști".

"Rolul lor este esențial într-o societate democratică, prin faptul că asigură dreptul la liberă și corectă informare cetățeanului/ publicului și atrag atenția asupra abuzurilor, neregulilor, ilegalităților comise de zonele de putere din societate. Astfel, legământul jurnalistului este față de această misiune și față de public, nu față de patronul său. Dizolvarea jurnalistului în ciorbă (adeseori stricată) a patronului este tot mai utilizată de politiceni de toate culorile pentru a decredibiliza demersul jurnalistului prin asocierea acestuia cu interesele (adeseori corupte) ale patronului și pentru a evita răspunsul la întrebări incomode", menționează comunicatul.

Mai mult: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614