REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Activitate de informare antidrog, în tabăra „Marea Vieții”, din Eforie Nord

Activitate de informare antidrog, în tabăra „Marea Vieții”, din Eforie Nord

Replica API 10 august 2022 | 00:00 590

Specialiștii din cadrul structurilor teritoriale ale Agenției Naționale Antidrog detașați pe litoral sunt prezenți în mijlocul copiilor din Tabăra „Marea Vieții”, cu informații și mesaje de prevenire a consumului de droguri.

Miercuri, 10 august a.c., aceștia desfășoară o activitate de informare, educare și conștientizare cu privire la riscurile consumului de tutun, alcool și droguri în rândul copiilor din Tabăra „Marea Vieții” din stațiunea Eforie Nord.

Această tabără este organizată în fiecare an de către Asociația „Glasul Vieții” din Iași, sub coordonarea preotului misionar Dan Damaschin și își propune ca în fiecare săptămână a sezonului estival un număr de aproximativ 150 de copii din zonele devaforizate ale Moldovei să participe pentru prima data în această tabără la mare. Copiii participanți au vârste cuprinse între 3- 19 ani.

Astfel, activitatea de informare antidrog este organizată pe grupe de vârstă și se va axa pe discutarea aspectelor cu privire la riscurile fizice, psihice și sociale și din punct de vedere legislativ ale consumului de tutun, alcool și droguri, precum și pe exerciții de dezvoltare emoțională, la vârste mai mici, ca factori de protecție în consumul de droguri, la vârste mai mari.

De asemenea, sunt realizate demonstrații privind efectele consumului de alcool și substanțe psihoactive, prin folosirea ochelarilor speciali care distorsionează realitatea, respectiv un tip de ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, și un alt tip de ochelari care simulează efectele consumului de droguri. Vor fi diseminate materiale de prevenire și reducere a riscurilor asociate consumului, distribuiri ale codului QR -www.infodrog.ro, precum și promovarea alternativelor unui stil de viaţă sănătos la consumul de droguri.

Specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog oferă gratuit servicii de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată medico- psiho- socială pentru consumul şi dependența de droguri.

Pentru accesarea acestor servicii, îndrumăm populaţia să apeleze Tel. verde: 0 800 8 700 700 sau să se adreseze direct Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța.

De asemenea, informații utile pot fi obținute prin accesarea site-ului www.infodrog.ro.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102