REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Activitatea celor 84 de scafandri din cadrul ISU Dobrogea: misiuni şi antrenamente

Activitatea celor 84 de scafandri din cadrul ISU Dobrogea: misiuni şi antrenamente

Replica API 25 iunie 2014 | 00:00 746

Încă din iulie 2009, de la înfiinţarea Centrului de antrenament al scafandrilor de intervenţie (CASI), toţi cei 84 de scafandri încadraţi în cele 25 de unităţi subordonate ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), unde există înfiinţate structuri de scafandri, trec de cel puţin două ori pe an, prin centrul constănţean (iarna şi vara), astfel încât să poată efectua antrenamente, atât în costume uscate, cât şi în cele umede.

Aceştia, timp de două săptămâni, execută scufundări reale pe timp de zi şi pe timpul nopţii, simulând misiuni de căutare, identificare, recuperare manechine şi obiecte de dimensiuni diferite. Antrenamentele sunt efectuate în mai multe locaţii, sub coordonarea domnului locotenent colonel Hornea Adrian, acesta având o vechime în activitate de 27 ani, peste 7.000 de ore de scufundare şi deţine Brevet categoria I, adică poate executa scufundări la peste 60 m adâncime. Fiecare zi de antrenament a scafandrilor de intervenţie se desfăşoară în intervalul 08:00 - 23:00. Scufundările pentru executarea misiunilor primite în cadrul poligoanelor de antrenament se desfăşoară în echipe mixte, pentru a se asigura atât schimbul de experienţă cât şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi cooperare sub apă astfel încât, la final, să se asigure succesul misiunii primite. "Ideea înfiinţării acestui centru este extraordinară din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte pentru că putem efectua antrenamente sub stricta supraveghere a instructorilor profesionişti şi a cadrelor medicale. Aici ne întâlnim cu mai mulţi colegi din diferite zone ale ţării şi putem face schimb de experienţă. În funcţie de arealul geografic existent în zona de competenţă a fiecărui inspectorat, unii dintre noi au experienţă în scufundarea în lacuri, alţii în ape curgătoare, iar alţii în ape sărate" a precizat plt.maj. Alexandru Ionescu, scafandru al Grupului Special de Salvatori din cadrul ISU Bucureşti, în urma antrenamentelor efectuate la Marea Neagră. Centrul de antrenament al scafandrilor de intervenţie permite organizarea şi derularea, în foarte bune condiţii, a unor activităţi pe linia pregătirii în domeniul intervenţiilor şi misiunilor subacvatice, îmbunătăţirea capacităţilor şi echipamentelor pentru intervenţii, atât a efectivelor IGSU, cât şi a celorlalte structuri subordonate Ministerului Afacerilor Interne.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614