REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Activitatea didactică de la Universitatea „Ovidius”, îmbunătățită prin proiectul CALIOPE

Activitatea didactică de la Universitatea „Ovidius”, îmbunătățită prin proiectul CALIOPE

Replica API 4 iulie 2018 | 01:47 398

Universitatea „Ovidius” din Constanța anunță începerea activităților proiectului cu titlul „Calitate și integritate. Crearea și dezvoltarea în Universitatea „Ovidius” din Constanța a Platformei electronice instituționale a calității și integrității academice – CALIOPE”.

Proiectul se va derula în perioada 4 iunie – 3 decembrie a.c., are o valoare totală de 326 000 lei și este finanțat din bugetul alocat Ministerului Educației Naționale, din fondul de dezvoltare instituțională: îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice.

Proiectul are ca obiectiv general creşterea capacităţii instituţionale şi îmbunătăţirea calităţii activităţii didactice, inclusiv a respectării deontologiei şi eticii academice, prin crearea și dezvoltarea platformei electronice instituționale a calității și integrității academice în UOC - CALIOPE. Platforma va asigura implementarea de mecanisme de evaluare a calităţii, vizibilitatea produselor științifice ale studenților, masteranzilor și doctoranzilor, dezvoltarea de practici şi mecanisme de aplicare a normelor integrităţii academice.

Din această perspectivă, proiectul își propune atingerea următoarelor obiective specifice: oferirea de soluţii de învăţământ încadrate în legislaţia naţională, dezvoltarea și implementarea de structuri și proceduri pentru îmbunătățirea calității, promovarea respectării deontologiei şi eticii academice prin: a.Constituirea în cadrul platformei CALIOPE a Depozitului digital instituțional, care să cuprindă lucrările de licență, masterat și doctorat; b.Dezvoltarea de practici şi mecanisme de aplicare a normelor privind calitatea şi integritatea în comunitatea academică;c. Implementarea unor mecanisme de evaluare online, pentru îmbunătăţirea continuă a calităţii activităţii academice.

Proiectul răspunde nevoilor de dezvoltare instituțională din Planul Strategic al UOC 2016-2020 (9.2 Asigurarea unor procese educaționale de calitate;9.3 Asigurarea unor activități de calitate pentru studenți), adaptarea continuă a conținutului curricular la legislația națională și alinierea permanentă la Standardele și liniile directoare pentru asigurarea calității în Spațiul European al Învățământului Superior.

Aceasta inițiativă instituțională continuă acțiunile DACIS de a elabora și inculca proceduri formalizate privind asigurarea calității sub toate aspectele sale (inițiere, revizuire, monitorizare, evaluare periodică a programelor de studii și a activităților didactice), este conform cu strategia de digitalizare a Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu” și extinde soluția „Evaluare didactică” pentru evaluarea transparentă, online, pentru evaluarea periodică anuală a cadrelor didactice.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa fim seriosi!Studentii nu vin deloc pe la scoala iar profesorii sunt somati si fortati sa treaca orice fel de prostie.
1
0
In proiectele astea, toate de fapt sunt atatea vorbe goale parca ar fi motivarile instantei cu limba de lemn. In ceea ce priveste evaluarea de catre studenti, cei care nu dau pe la scoala nu stiu cum ar putea sa evalueze cadrele didactice daca nu au fost la niciun curs. eventual le dau note mici cadrelor didactice pebntru ca ii pica la examene ca sa se razbune.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367