REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Activitatea pompierilor în punctele de prim-ajutor de pe litoral: Cele mai multe intervenții la Saturn!

Activitatea pompierilor în punctele de prim-ajutor de pe litoral: Cele mai multe intervenții la Saturn!

Replica API 23 iulie 2019 | 00:00 220

Pentru prevenirea situațiilor de urgență, consolidarea climatului de securitate a cetățenilor care tranzitează stațiunile litoralului românesc și optimizarea acțiunilor de răspuns, Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, a dispus o serie de măsuri care să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc, în concordanță cu prevederile concepției de acțiune aprobată la nivelul Ministerului Administrației și Internelor. Acestea vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și tehnicii existentă la nivelul județului Constanţa, cu efective și mijloace specifice din mai multe județe ale țării care să optimizeze misiunile pompierilor salvatorilor.

În zonele unde au fost înregistrate în ultimii 5 ani cele mai multe situații de urgență sunt instalate puncte de prim-ajutor. Acestea se găsesc pe întreaga durată a sezonului estival pe plajele din Corbu, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Saturn şi Vama Veche și sunt deservite, în fiecare zi, de trei paramedici. Punctele de prim ajutor sunt dotate cu toate echipamentele necesare acordării primului-ajutorul medical calificat: defibrilatoare semi-automate, materiale sanitare și tărgi. Programul de funcționare al corturilor este între orele 8-20. Lângă acestea sunt staționate și senilatele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, destinate să asigure deplasarea rapidă către zone mai îndepărtate a paramedicilor sau transportul victimelor către aceste puncte sau echipajele ambulanțelor.

În prima lună de la operaționalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor, au fost desfășurate misiuni, în urma cărora peste 350 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în staţiunea Saturn, unde au fost asistate medical 103 de persoane, urmate de Eforie – 63 persoane, Costineşti – 61 persoane , Vama Veche– 61 persoane, Mamaia – 41 persoane, Năvodari – 19 persoane şi Corbu - 6 cazuri.

Salvatorii care au încadrat echipajele cu șenilate au desfășurat 23 de misiuni pentru transportul persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării către unitățile spitalicești.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca acolo sunt cei mai multi turisti de pe intreg litoralul
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218