REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Activități în Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia: „Personalitățile Marii Uniri”

Activități în Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia: „Personalitățile Marii Uniri”

Replica API 19 noiembrie 2018 | 02:13 494

Centrul de Documentare și Informare al Colegiului Economic Mangalia a găzduit, la sfârșitul acestei săptămâni, activitatea metodico-științifică și culturală intitulată ”Personalitățile Marii Uniri”, întrucât anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Unire.

Activitatea s-a derulat în colaborare cu Casa Corpului Didactic Constanța și s-a bucurat de participarea bibliotecarilor, a profesorilor documentariști din județul Constanța, precum și de interesul elevilor și al cadrelor didactice din liceu. Întâlnirea a fost sprijinită de echipa managerială a Colegiului Economic Mangalia, alcătuită din profesor Simona-Raluca Ciobănel, directorul instituției și profesor Cornelia Tănase, director-adjunct.

Activitatea s-a constituit într-o lecție deschisă, interdisciplinară, între istorie și literatură pe tema Marii Uniri. Au participat elevii clasei a XII-a A, coordonați de profesor doctor Mihai Sandu și profesor Nebie Amet.

Elevii au prezentat materiale interesante, mărturii din documentele vremii legate de Marea Unire și Primul Război Mondial, evenimente care s-au reflectat artistic în literatura și presa vremii.

Întâlnirea a continuat cu un moment de animație culturală asigurat de grupul EcoVoice al Colegiului Economic Mangalia, coordonat de profesor Gabriela Apostu. Aceștia au încântat audiența cu poeme și cântece cu mesaj patriotic.

Întâlnirea a fost o reușită dovedindu-se încă o dată că Centrul de Documentare și Informare este inima instituției școlare care găzduiește activități diverse și atractive.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum de-a ratat radu cristian si nu v-a stricat actiunea! La prostii d-astea sa se afiseze pa oriunde si orice este cel mai bun raducu! Sa se bage si el in seama...
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920