REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Activităţi informativ-preventive ale poliţiştilor constănţeni

Activităţi informativ-preventive ale poliţiştilor constănţeni

Replica API 4 iunie 2016 | 01:13 239

La data de 03.06.2016, poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, cei ai Serviciului Rutier şi cei de la Secţia 1 au derulat, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, faza judeţeană a concursului „Educaţie rutieră - Educaţie pentru viaţă!”, etapă care a avut loc la Palatul Copiilor, din municipiul Constanţa.

Scopul competiţiei l-a reprezentat formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor din învăţământul preuniversitar.

Elevii de gimnaziu şi-au demonstrat abilităţile practice şi cunoştinţele teoretice la două probe practice, demonstrând îndemânarea în utilizarea bicicletei în poligon, precum şi cunoaşterea regulilor de circulaţie în „parcul-şcoală”. Liceeni au participat la două probe: testarea cunoştinţelor pe linie de circulaţie rutieră şi proba de arbitraj.

În urma jurizării, echipajele câştigătoare au fost cele de la Şcoala Gimnazială nr. 2 Ovidiu, care vor participa la faza naţională a concursului „Educaţie rutieră- Educaţie pentru viaţă!”

Partenerii şi sponsorii evenimentului au fost Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, Palatul Copiilor Constanţa, Cofetăria Rebeca Constanţa și Avon Cosmetics.

De asemenea, la aceeaşi dată, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi informativ-preventive în unităţile de învăţământ, în domeniul prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, în cadrul unei grădiniţe şi la Şcoala Gimnazială nr. 40 „Aurel Vlaicu”.

Elevii au fost informaţi prin metode adaptate vârstei lor, despre potenţialele pericole, fiindu-le oferite soluţii de prevenire a acestora.

Au fost abordate aspecte privind prevenirea comportamentului antisocial, folosirea în siguranţă a internetului, prevenirea dispariţiilor de minori, prevenirea agresivităţii şi violenţei în mediul şcolar şi prevenirea victimizării copiilor prin accidente rutiere, obiective ale Programului de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Poliţiştii au discutat cu elevii, oferindu-le sfaturi şi răspunsuri la întrebări, discuţiile fiind interactive şi de interes pentru beneficiari, cu această ocazie fiind desfăşurate jocuri de rol şi demonstraţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102