REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Activităţi informativ-preventive desfăşurate de către poliţiştii constănţeni

Activităţi informativ-preventive desfăşurate de către poliţiştii constănţeni

Replica API 18 septembrie 2017 | 01:05 414

Prevenirea victimizării copiilor reprezintă o prioritate a activităţii Poliţiei Române, fiind un deziderat absolut obligatoriu în contextul unei societăţi democratice. Astfel, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost alături de preşcolarii şi şcolarii Grădiniţei cu Program Normal, ai Şcolii Gimnaziale nr.1 Târguşor și ai Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu.

Oamenii legii au fost bucuroşi să afle că şcolarii şi preşcolarii respectă următoarele recomandări: când se joacă cu alţi elevi evită să-i împingă sau să-i lovească, fie și din greșeală; dacă se întâmplă să asiste la o ceartă sau o altercaţie este bine să alerteze imediat profesorii sau personalul de pază; este bine să aibă un comportament civilizat, fără a se lăsa influenţați de cei din jur, sau a fi agresivi în comportament sau limbaj. E importat să ceară ajutorul părinţilor şi profesorilor dacă se simt izolați, umiliți sau jigniți de către alți colegi. Totodată, poliţiştii au oferit sfaturi de prevenire a accidentelor rutiere în care sunt implicaţi minorii, importanţa cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, prevenirea violenţei în şcoli, precum şi adoptarea unor măsuri minime de prevenire a dispariţiilor de minori. În cadrul activităţii s-au îmnânat „brăţări de şcoală”, menite să prevină dispariţiile de minori în drumul lor spre/de la şcoală şi s-au distribuit pliante, flyere şi afişe cu recomandări preventive. Discuţiile cu elevii au fost interactive, la final aceştia fiind recompensaţi cu materiale conţinând mesajul Campaniei „Şcoala în siguranţă”.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce politista frumoasa ! Bravo ! Sa fie promovate cat mai mult, daa.... Da, d-lor de la "Replica" !
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102