REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Actorul american Jussie Smollett neagă că a înscenat o agresiune rasistă împotriva sa

Actorul american Jussie Smollett neagă că a înscenat o agresiune rasistă împotriva sa

Replica API 9 decembrie 2021 | 00:00 586

Actorul american de culoare Jussie Smollett a negat ferm luni, în timpul procesului său, că ar fi înscenat în 2019, la Chicago, un presupus atac rasist şi homofob căruia i-ar fi căzut victimă şi care a provocat la acea vreme un val de indignare în ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

Jussie Smollett

"Nu a fost o farsă", a declarat actorul la bară, potrivit presei locale, negând că a vorbit "la un moment dat despre o farsă" cu presupuşii săi complici.

Jussie Smollett, un actor homosexual de culoare, care a interpretat personajul unui muzician gay în serialul "Empire", produs de Fox, este acuzat că a "planificat" agresiunea comisă împotriva sa pe 29 ianuarie 2019, plătind cu 3.500 de dolari doi fraţi de origine nigeriană şi minţind ulterior poliţia.

Procesul a început luni cu o acoperire mediatică foarte limitată, judecătorul interzicând ca majoritatea audierilor să fie televizate, în pofida restricţiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.

Acuzarea afirmă că actorul a vrut astfel să avanseze în carieră şi a acuzat studiourile de producţie că nu au reacţionat după ce au primit o scrisoare de ameninţare.

Avocaţii actorului afirmă însă că Jussie Smollett a fost agresat de doi bărbaţi având ca motivaţie banii, iar unul dintre ei era homofob.

Dacă va fi găsit vinovat, Jussie Smollett riscă o pedeapsă maximă de trei ani de închisoare.

Într-o mărturie foarte aşteptată, actorul a explicat că suma trebuia să achite un program de antrenament şi de nutriţie creat de unul dintre fraţi, care a încercat apoi, fără succes, să se angajeze ca bodyguard după apariţia scrisorii de ameninţare.

Actorul a mimat apoi, împreună cu avocatul său, atacul, jucând rolul unuia dintre agresorii săi şi explicând ulterior că a acceptat sub presiunea angajatorilor săi să ofere un interviu unui important canal de televiziune.

Smollett a susţinut întotdeauna că a fost atacat de două presoane, care păreau susţinători ai preşedintelui Donald Trump, şi care l-au lovit, au rostit insulte rasiste şi homofobe şi i-au înfăşurat o funie în jurul gâtului.

Cazul a provocat o undă de şoc în Statele Unite, ţară încă puternic marcată de discriminarea rasială şi sexuală.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere, examinarea datelor telefonice ale celor trei bărbaţi şi a înregistrărilor video au ridicat însă rapid îndoieli în rândul anchetatorilor care au concluzionat că a fost vorba despre o înscenare.

Rechizitoriul procurorului şi pledoaria apărării sunt aşteptate săptămâna aceasta, înainte de deliberările juriului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care merita multa mooie!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218