REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Actorul Ned Beatty, nominalizat la Oscar şi cunoscut din filmele „Deliverance“ şi „Toy Story 3“, a murit

Actorul Ned Beatty, nominalizat la Oscar şi cunoscut din filmele „Deliverance“ şi „Toy Story 3“, a murit

Replica API 15 iunie 2021 | 00:00 687

Ned Beatty, un prolific actor american, nominalizat la Oscar şi devenit cunoscut pe plan internaţional după ce a jucat în filme precum "Deliverance", "Network", "Toy Story 3" şi saga "Superman", a murit duminică la vârsta de 83 de ani, informează AFP, citată de Agerpres.

"Ned a murit din cauze naturale duminică dimineaţă în prezenţa familiei sale şi a prietenilor lui apropiaţi", a anunţat Deborah Miller, agent al companiei de impresariat Shelter Entertainment Group, într-un e-mail.

"Ned era un talent legendar şi emblematic, precum şi un prieten drag. Ne va lipsi tuturor", a adăugat ea.

Născut în statul american Kentucky, Ned Beatty a debutat pe marele ecran în anul 1972 în filmul "Deliverance", în regia lui John Boorman, punând astfel bazele unei cariere care a continuat până în 2013.

A jucat, de asemenea, în franciza "Superman", în filmul "All the President's Men" şi în serialul de televiziune "Homicide: Life on the Street".

Ned Beatty a asigurat vocea ursului machiavelic Lotso din filmul animat "Toy Story 3", produs de Pixar, premiat cu Oscarul pentru cel mai bun lungmetraj de animaţie şi nominalizat la categoria "cel mai bun film".

"A fost o bucurie şi o onoare incredibilă să lucrez cu Ned Beatty", a scris pe Twitter regizorul acestui film, Lee Unkrich.

Rolul jucat de Ned Beatty în filmul "Network" i-a adus prolificului artist american o nominalizare la Oscar la categoria "cel mai bun actor în rol secundar". În film, Ned Beatty a rostit un monolog cinic, care a marcat memoria colectivă a cinefililor din lumea întreagă, vorbind despre dolari, corporaţii şi "forţele primitive ale naturii".

"A fost unul dintre cele mai bune monologuri rostite vreodată într-un film", a comentat actorul devenit regizor Seth Rogen, într-un mesaj publicat pe Twitter după decesul lui Beatty.

Ned Beatty a fost "unul dintre marii actori", a comentat pe aceeaşi reţea de socializare actorul Alex Winter, cunoscut din franciza "Bill & Ted".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920