REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Acuzat că a făcut sex cu un minor, spaniolul Arturo va fi cercetat în libertate

Acuzat că a făcut sex cu un minor, spaniolul Arturo va fi cercetat în libertate

Replica API 11 noiembrie 2014 | 00:43 177

Decizia Tribunalului:

Decizia Tribunalului:

Arturo Blasco Garzaran

Spaniolul Arturo Blasco Garzaran, în vârstă de 51 de ani, acuzat că a abuzat sexual un minor de la Centrul de Plasament Ovidiu va fi cercetat în stare de libertate. Decizia aparţine Tribunalului Constanţa, care, pe 10 noiembrie, a respins contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Spaniolul Arturo Blasco Garzaran are 51 de ani şi este stabilit de mai mulţi ani în România. Bărbatul a fost implicat în mai multe proiecte de la malul mării, unde Arturo era trainner. Arhitect, critic de artă, mereu în mijlocul copiilor, implicat chiar şi în activităţile Arhiepiscopiei Tomisului, spaniolul Arturo Blasco Garzaran a devenit cunoscut încă de acum un deceniu, când a început să realizeze o emisiune dedicată muzicii latine, „Croazieră Latină”, difuzată iniţial live şi ulterior ca înregistrare la mai multe posturi de radio cunoscute în Constanţa şi în ţară.

Însă, marţi, 4 noiembrie a.c., oamenii legii au descins la locuinţa spaniolului, din zona Trocadero, de unde au ridicat un computer şi substanţe etnobotanice. La mijloc este vorba despre o acuzaţie de act sexual cu un minor, presupusa victimă fiind un minor din cadrul Centrului de Plasament Ovidiu. Potrivit surselor din anchetă, fapta s-ar fi petrecut anul trecut, când Arturo Blasco Garzaran a văzut un minor de 15 ani care cerşea în faţa unui magazin, oferindu-se să-l ajute. După ce l-a hrănit în nenumărate rânduri, l-ar fi luat acasă spunându-i că vrea să aibă grijă de el. Însă, la scurt timp, l-ar fi obligat pe băiat să întreţină relaţii sexuale orale. Bărbatul a fost reţinut de către poliţişti, iar pe 5 noiembrie a fost propus spre arestare. Suspectul neagă acuzaţiile, menţionând, pe timpul audierilor, că doar a vrut să-l ajute pe copil, întrucât ştia că este fugit de la un centru de plasament, iar faptul că e gay nu înseamnă automat că ar fi şi pedofil.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367