REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Acuzat că fură curent electric pentru “bomba” numită Histria, Bosânceanu face PRĂPĂD cu un generator electric! Turiştii sunt DISPERAŢI

Acuzat că fură curent electric pentru “bomba” numită Histria, Bosânceanu face PRĂPĂD cu un generator electric! Turiştii sunt DISPERAŢI

Replica API 9 iulie 2016 | 09:58 631

SCANDAL din pricina zgomotului, în Mamaia

SCANDAL din pricina zgomotului, în Mamaia

Nici un sezon estival fără scandal în staţiunea Mamaia! Turiştii cazaţi la hotelul Tomis sunt exasperaţi de zgomotele emise de generatorul electric ce aparţine unităţii de cazare învecinate, şi anume Histria. Turiştii, dar şi conducerea hotelului Tomis, au sesizat autorităţile, însă, momentan, nici vorbă de rezolvare a problemei! Facem precizarea că Histria utilizează un generator întrucât ENEL a sistat furnizarea curentului electric după ce a descoperit un cablu improvizat, acuzând unitatea de furt de energie!

Higyed Ofelia, o arădeancă ce a ales să îşi petreacă concediul la malul mării, a avut parte de o surpriză neplăcută chiar din prima seara de cazare. Şi nu din cauza hotelului la care a avut rezervare, ci din cauza… vecinilor. “Azi-noapte am făcut sesizare la Poliţie, am sunat la Protecţia Mediului. Poliţia a venit aseară (joi seara – n.r.), au venit şi astăzi (vineri – n.r.), au făcut din nou sesizare. Nu am dormit toată noaptea, am venit în concendiu.

Toată lumea cunoaşte situaţia! Nici măcar amendă nu ai cui să-i dai. Nu au vrut să vorbească cu noi. Din martie am rezervare, iar conducerea hotelului care este extraordinară a hotărât că îmi dă o altă cameră. Dar aici poate vine o altă persoană cu un copil? Cum poate să doarmă? Venim la mare, vrem să avem briza mării. Putem să ţinem geamurile deschise? Nu am reuşit să dorm nici mărcar un minut, sunt disperată”, a spus Ofelia. Fiind la curent cu istoricul tumultos al hotelului lui Bosâceanu, femeia nu înţelege de ce autoritatea locală ignoră de-a dreptul întreaga situaţie ce datează de mai bine de 1 an.

“Problema am înţeles că este de anul trecut. Ulterior, am înţeles că s-a închis, că nu mai este hotel, este proprietate privată. Nu mai au curent şi folosesc generator. S-au făcut sesizări la Poliţia Locală, au primit amenzi, dar nu le-au plătit. S-au făcut la Protecţia Mediului, care le-a pus în vedere să-şi construiască o cameră fonică. Acest generator funcţionează pe domeniul public. Dacă Primăria observă o maşină parcată pe domeniul public o ridică. De ce acest generator nu este ridicat de pe domeniul public până când dumnealor îşi asigură condiţiile pentru generator?

De ce nu vine Primăria? Îl invit pe domnul primar să doarmă aici o noapte. Sunt situate pe domeniul public! Nu au ce căuta asemenea nenorociri pe domeniul public care deranjează atâta lume.Toată lumea vine, constată şi nu se ia nici o măsură”, s-a revoltat Ofelia. De aceeaşi indiferenţă din partea instituţiilor abilitate s-a lovit şi Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia şi deţinătorul hotelului Tomis.

“Au venit cei de la Garda de Mediu acum două zile, au măsurat, au luat nivelul de zgomot, faptul unde sunt amplasate și pericolul de explozie, dar până la ora aceasta nu s-a luat nici o măsură. Ei continuă și acum. Zgomotul este infernal, iar turiștii nu pot dormi. Noi considerăm că la Histria se întâmplă multe lucruri. Dacă autoritățile locale nu vor să intervină din diverse motive, de data aceasta cele centrale ar trebui să intervină în forță. Intră în compotența Primăriei Constanța, însă nici un inspector al Primăriei nu s-a deplasat ca să constate treaba aceasta.

Hotelul Histria are doar un metru de la zidul clădirii, restul este domeniul public. Deci generatoarele nu au ce căuta. Nu am stat cu mâinile în sân, am trimis documetație la Ministerului Mediului, la Garda de Mediu și nu am primit nici până la ora aceasta vreo reacție. Cu siguranță îl vom sesiza și pe prim-ministrul al României, și pe cancelara președintelui să vedem dacă ei sunt capabili să vin și să ia măsuri”, a precizat Nicolae Bucovală. Totodată, președintele Asociației Patronale Mamaia trage un semnal de alarmă!

“ Dacă acest fenoment de descentralizare persistă în România și autoritățile locale prezintă un dezinteres total, cred că trebuie să ne oprim aici, să închidem și să ne vedem de treaba noastră. El al doilea sau al treilea an în care îi deranjează pe turiștii noștri. Nu știu cine poate interveni la aceste sesizări. Dacă aici se întâmplă cu 3-4 hoteluri, mai încolo cu alte 3-4 hoteluri, țiganii au năpădit pe plaja Mamaia, în 2-3 ani se va închide stațiunea Mamaia dacă vom continua așa și nu ne facem treaba”, a adăugat Bucovală. De precizat că reprezentanții hotelului Histria nu au fost de găsit, iar cei de la hotelurile din zonă, afectate și ele de “dezmățul” fonic al hotelului lui Bosânceanu au refuzat să comenteze situația.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102