REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Acuzat că refuză să valideze doi consilieri de la PDL, Cârjaliu spune că unul e condamnat, iar celălalt nu e dorit de colegi

Acuzat că refuză să valideze doi consilieri de la PDL, Cârjaliu spune că unul e condamnat, iar celălalt nu e dorit de colegi

Replica API 30 octombrie 2013 | 00:00 227

Ce se mai "distrează" aleşii locali de la Agigea!

Ce se mai "distrează" aleşii locali de la Agigea!

Situaţie incredibilă la Agigea, după cum relatează Organizaţia judeţeană a PDL Constanţa. "Suntem consternaţi în privinţa situaţiei consilierilor locali Constantin Guraliuc şi Mircea Scărlătescu, aleşi prin vot în Consiliul Local Agigea", susţin liderii PDL Constanţa. Potrivit acestora, primarul comunei Agigea, Cristian Maricel Cârjaliu, împiedică dreptul a doi consilieri locali (Guraliuc şi Scărlătescu) să-şi atribuţiile. "Este un abuz al primarului, care nu acceptă sub nici o formă vreo manifestare a opoziţiei", mai spun democrat-liberalii. În replică, primarul Cârjaliu susţine că pedeliştii mai-sus menţionaţi "nu sunt doriţi de ceilalţi 13 consilieri". "Unuia dintre ei i-a încetat mandatul, pentru că a fost condamnat la închisoare cu suspendare, la care se adaugă interdicţia de 3 ani de a mai fi ales, iar cel de-al doilea nu este votat de consilieri în şedinţă. Consilierii au dreptul să decidă dacă îi validează mandatul. Iar aleşii locali s-au abţinut la şedinţa în care s-a discutat validarea respectivului în consiliu. Eu, acum, ce să îi fac?", spune Cristian Cârjaliu.

Organizaţia judeţeană a PDL Constanţa îşi exprimă consternarea în privinţa situaţiei consilierilor locali Constantin Guraliuc şi Mircea Scărlătescu, aleşi prin vot în Consiliul Local Agigea. Potrivit comunicatului emis de PDL, celor doi nu li se permite să îşi îndeplinească atribuţiile de consilieri locali, prin abuzurile edilului Cârjaliu. "Persecutaţi şi hărţuiţi, cei doi reprezentanţi ai Partidului Democrat Liberal în Consiliul Local Agigea au fost îndepărtaţi din structura decizională a comunei de către primarul Cristian Maricel Cârjaliu prin diverse tertipuri care nu pot fi catalogate ca acte administrative, ci ca o prigoană de neacceptat", se precizează în comunicatul emis de PDL. "Domnul Guraliuc nu a fost validat de Consiliul Local prin împotrivirea domnului primar Cârjaliu, chiar dacă partidul şi-a declarat sprijinul pentru dânsul şi nu ar fi avut, practic, nici o problemă în a fi confirmat pe post. A îndeplinit toate îndatoririle premergătoare depunerii jurământului de consilier local, însă, ca prin minune, a dispărut declaraţia de avere pe care o depusese în perioada prevăzută de lege şi care fusese înregistrată de secretarul Consiliului Local Agigea. Pe de cealaltă parte, domnului Scărlătescu i s-au pus în cârcă infracţiuni şi, într-un final, a fost înlăturat din Consiliul Local prin încetarea mandatului în mod abuziv. Este o poveste lungă, dar, totuşi, simplă: primarul comunei Agigea, Cristian Cârjaliu, a comis o serie de abuzuri în ceea ce îi priveşte pe cei doi consilieri locali PDL. A trecut şi la abuzuri personale, ceea ce nu poate fi tolerat", a declarat Iustin Fabian Roman, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal şi responsabil pentru activitatea din Colegiul 6. La rândul său, Mircea Scărlătescu susţine că primarul Cârjaliu nu doreşte să respecte legea: "Nu suntem recunoscuţi în funcţiile noastre de consilieri locali, pentru că la Agigea există o primărie particulară. Am fost numit consilier, dat afară, apoi iar numit, apoi iar dat afară şi tot aşa. Faptul că primarul nu vrea opoziţie la Agigea nu e o convingere de-a mea, ci o realitate şi nu înţeleg de ce. Se poate împiedica PSD de doi consilieri? Oricum, pot lua orice hotărâri vor şi cu noi şi fără noi acolo. Eu am câştigat în instanţă. Cârjaliu, pur şi simplu, nu vrea să respecte legea". Guraliuc susţine că, spre deosebire de Scărlătescu, nu a fost validat deloc. Mai mult, încă se află în proces cu consiliul local. "Dacă Scărlătescu s-a mai răfuit cu Cârjaliu, la mine e altfel. Eu nu am fost validat deloc! Mă rog, sunt în proces cu el (Cârjaliu - n.r.), cu consiliul local, pentru că nu am fost deloc recunoscut. Avocatul lor mi-a făcut o întâmpinare, pentru 3 noiembrie şi văd după aceea ce şi cum va fi. Totuşi, nu înţeleg de ce se comportă aşa, pentru că ei au majoritate", a spus Guraliuc.

Bola: "Nu se poate să zici după 16 luni de mandat: ieşi, mă, afară, că-ţi trag una în gură"

Contactat de "Replica", prefectul Eugen Bola susţine că nu se află la curent cu situaţia celor doi consilieri locali. "Eu nu ştiu nimic de băieţii ăştia. Despre Guraliuc parcă aveam o hârtie, dar cred că am aruncat-o, iar de la Scărlătescu am o sesizare, un contract de cesiune, care s-a încheiat. Nu am la cunoştinţă nimic despre aşa ceva, să nu fie recunoscuţi. Sunt 14, 15, intrăm în a 16-a lună de mandat de când ei sunt în consiliul local. Probabil, a fost un schimb de cuvinte mai dur între ei şi Cârjaliu, pe care, tot probabil, le regretă acum. Nu ştiu ce să zic. Şi nu are cum pur şi simplu să-i dea afară, nu poţi să zici ieşi, mă, afară, că-ţi trag una în gură!. Din consiliul local ieşi în caz de deces, în caz de Jilava sau dacă eşti femeie şi pleci în concediul acela pentru copil, de doi ani. Nu poţi fi dat afară. Din înălţimea scaunului meu, pot să trimit un control, oricând. Probabil, vorbele PDL au coloratură politică. Am eu, aşa, o bănuială. Deşi, primarii PDL nu-mi pot reproşa imparţialitatea", a declarat, în stilu-i caracteristic, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola.

Cârjaliu, despre Scărlătescu: "Şi aşa nu vota nimic. Nu e mai bine că stă acasă?"

În ceea ce-l priveşte pe Cârjaliu, el a declarat, foarte degajat, că situaţia lui Scărlătescu este foarte clară: e condamnat la închisoare! "Prima dată când i-a încetat mandatul, fiindcă nu avea declaraţia de avere depusă în termenul legal, instanţa nu mi-a dat dreptate. M-am grăbit: instanţa a spus că întâi trebuia să îl avertizez că nu are declaraţia depusă, şi abia apoi să se treacă la măsura eliminării din consiliu. Eu nu îl avertizasem. Asta e, a revenit în consiliu, i s-a plătit şi indemnizaţia, deşi el cerea mai mult. Dar, ce să primească, dacă oricum nu venea la şedinţe? A fost plătit exact cât spune legea. Iar atunci când a revenit la şedinţe, la orice proiect ori se abţinea, ori vota împotriva. Că discutam despre asfaltare, orice, nu contează, el nu vota. Păi, atunci nu e mai bine că stă acasă?", a comentat, ironic, Cristian Cârjaliu. La modul serios însă, edilul a precizat că în momentul de faţă situaţia este diferită în privinţa lui Scărlătescu: "Este condamnat, verificaţi portalul instanţelor. Curtea de Apel l-a condamnat". Întrebat ce va face dacă, la o instanţă superioară, Scărlătescu va avea câştig de cauză, Cârjaliu a răspuns: "Va reveni pe funcţie. Dar e greu de crezut. E vorba de o condamnare pentru ce a făcut în campanie, când a falsificat semnăturile unor oameni amărâţi, chipurile că respectivii ar fi avut nevoie de urnă mobilă. Ori ei nu aveau nevoie. Prostia şi mai mare e că Scărlătescu a băgat-o şi pe soţia lui în povestea asta, făceau amândoi concurs cine falsifică mai multe semnături. Şi au fost condamnaţi amândoi. Părerea mea e că instanţa a fost blândă, a luat în considerare că au copii minori", a spus Cârjaliu. Referitor la celălalt pedelist, Guraliuc, Cârjaliu a spus că nu este vina lui că ceilalţi aleşi locali nu îl validează.

Marius Florian VASILE, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367