REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Acuzat de abuz în serviciu. Ce au decis magistrații din Mangalia, în dosarul lui Constantin Micu

Acuzat de abuz în serviciu. Ce au decis magistrații din Mangalia, în dosarul lui Constantin Micu

Replica API 18 mai 2016 | 00:03 1170

Fostul primar din Tuzla, Constantin Micu, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu la sfârșitul lunii martie, a.c., la Judecătoria Mangalia. Parte civilă este SC Pg Delta Electron SRL prin Pocora Elena, care l-a reclamat pe fostul ales local șef pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi deturnare de fonduri. Se pare că fostul primar a tot „învârtit” documentele şi semnăturile astfel încât să pună la treabă firma agreată de el, iar cea care a câştigat licitaţia să rămână cu ochii în soare. Micu a contestat rechizitoriul, dar și măsura controlului judiciar, însă magistrații i-au respins solicitarea, pe 16 mai a.c., „Respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa prin Ordonanţa din data de 28.03.2016. constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar, măsură dispusă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa prin Ordonanţa din data de 28.03.2016. Modifică obligaţiile fixate prin Ordonanţa din data de 28.03.2016 în sarcina inculpatului Micu Constantin – Florin, astfel încât la data rămânerii definitive a prezentei încheieri acestea au următorul conţinut: - Să se prezinte la organul judiciar de îndată ori de câte ori este chemat; - Să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei; - Să se prezinte la Poliţia Comunei Tuzla potrivit programului fixat ori de câte ori este chemat; - Să nu ia legătura direct sau indirect cu administratorul persoanei vătămate, respectiv Pocora Elena, cu martorii Răţoiu Nicolae, Pocora Cornel – Florin, Deacu Florin, Florea Ion, Buzoiu Flaviu, Dela Nicolae, Moisei Ion, Sarofin Liliana, Sandu Raul, Răducea Florin, Matei Florin, Stanciu George – Adrian, Aliş Osman – Amdi, Dogaru Cătălin, Staicu Daniela, Cireaşă Costică, Borcan Daniela – Alina, Găneşanu Mirela – Marioara, Reşit Taner; - Să nu părăsească teritoriul României fără încuviinţarea organelor judiciare; - Să comunice periodic informaţii despre mijloacele sale de existenţă; - Să nu deţină, să nu folosească,să nu poarte nicio categorie de armă. În baza art. 215 alin. 3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive“, se arată în minuta Judecătoriei, din 16 mai a.c. De asemenea, Micu a mai contestat câteva măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, însă completul de judecată i-a respins și această cerere. Totodată, magistrații au dispus începerea judecății lui Constantin Micu.

Vezi și:

http://www.replicaonline.ro/constantin-micu-a-jonglat-cu-documentele-si-stampilele-primariei-sa-si-puna-la-treaba-firma-agreata-269503/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367