rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 10 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ACUZAȚII: 'ANR este pe cale să fie pusă pe BUTUCI de o GAȘCĂ cu interese MESCHINE'

Acuzații grave la adresa actualei conduceri a Autorității Navale Române, condusă de Cosmin Dumitrache, în vârstă de 38 de ani. Acesta a fost instalat în funcția de director general, cu suportul Partidului Național Liberal, în locul lui Alexandru Mezei, care a demisionat la finalul anului trecut. Deși se credea că va veni cu un suflu nou și va produce schimbări semnificative pentru a aduce progres în cadrul Autorității Navale Române, din câte se pare, acesta ar avea alte planuri.

Cosmin Dumitrache

"ANR este pe cale să fie pusă pe butuci de o gașcă cu interese meschine"

Miercuri, 10 iunie, membrii consiliului de conducere al ANR se întrunesc într-o ședință extraordinară în cadrul căreia se decid schimbări importante în cadrul instituției, modificări pe care le veți putea vedea în cele ce urmează.

"O instituție de renume este pe cale de a fi pusă pe butuci de o gașcă de indivizi cu interese meschine. Această mișcare, ce pune semne de întrebare vizavi de competența celor care propun consiliul de conducere al autorității în cauză, are la bază o fundamentare sumară, conjuncturală, subiectivă și lipsită de motive reale. Suntem în situația în care un tânăr, de 39 de ani, comandant de navă, fără experiență managerială, s-a trezit peste noapte director general al unei instituții de prestigiu. Orice comandant cu experiență poate certifica ascensiunea profesională extrem de dubioasă a acestui individ.", precizează surse din cadrul Autorității Navale Române.

Organigrama actuală

Cum a ajuns Dumitrache la șefia ANR la doar 38 de ani?

Dumitrache nu este străin de ANR, el fiind, din martie 2019, Inspector Specialitate Gr. I A – Serviciul Port State Control / Flag State Control în cadrul acestei instituţii. De asemenea, el ocupă, încă din 2017, postul de Şef de Lucrări - Catedra Navigaţie şi Transport Maritim din cadrul Facultăţii Navigaţie şi Transport Naval a Universităţii Maritime Constanţa. În perioada 2016 – 2017, Dumitrache a fost angajat al CERONAV și, anterior, a fost comandant pentru nave cu TB 3000 tone sau mai mare.

"Activitatea paralelă de șef de lucrări la CNTM din cadrul UMC Constanța ridică multe semne de întrebare având în vedere că respectivul ar fi trebuit să se găsească pe navă în cea mai mare parte a timpului. Pentru a ajunge comandant de navă necesită un mare număr de ani petrecuți pe mare fapt ce intră în conflict cu cariera universitară, care de asemenea necesită un număr de ani pentru a ajunge șef de lucrări. Evident că fără ajutor nu se poate ocupa o funcție managerială, ceea ce pune sub semnul întrebării toate realizările profesionale ale individului. Acest plurivalent personaj intentionează ca, la doar 6 luni de la ungere, să revoluționeze o instituție fără să prezinte măcar o strategie instituțională pe termen scurt/mediu/lung.", mai arată același surse din cadrul ANR.

Organigrama nouă

Se urmărește aducerea clientelei de partid și a rudelor?

Surse ce au dorit să-și păstreze anonimatul au precizat că termenii de compartiment/birou/serviciu sunt utilizați în mod eronat fiind creată o confuzie, ceea ce denotă necunoaștere, amatorism și grabă în realizarea structurii organizatorice și a notei de fundamentare. Aceleași surse mai spun că desființarea unor funcții de conducere într-o instituție publică ar putea părea o idee măreață, însă în realitate se urmărește îndepărtarea unor persoane și aducerea clientelei de partid, rude apropiate și alte obligații care au venit la pachet cu această funcția de director general al ANR.

Printre principalele modificări se numără desființarea direcției care gestionează una dintre cele mai importante activități ale instituției și anume managementul personalului navigant român. Este de notorietate că România este unul dintre principalii furnizori de personal navigant de calitate la nivel mondial, iar actuala conducere tratează subiectul cu un total dezinteres, mai spun aceleași surse. De asemenea, schimbările mai vizează asimilarea eronată a unui departament specific pentru personalul navigant cu activitatea de secretariat, desființarea a două căpitănii și a unor servicii fără justificări consistente, cât și transformarea unor funcții de conducere în funcții de execuție și reînființarea altor funcții de conducere cu aceleași atribuții.

Sorin HULUBEI

miercuri, 10 iunie 20209989
STEP PROJECT, servicii de prelucrări metalice de precizie
Comentarii

06Nunu(25 ian 19:39)
ANR era gata sa fie pusa pe butuci de catre Mezei Co in perioada in care a fost DG.
41Sefi(13 aug 17:38)
Grigorescu si Olea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
342Mihai(11 aug 17:32)
Mai jos propus Grigorescu Director General. Batran si aproape de pensionare, dar ce bun ar fi fost acum..........Tare si cu coaie. Tremura asa zisi dinozauri numai cand ii aude numele.
00Dna(2 aug 20:57)
Au uitat sa modifice tot cadrul legislativ au ochii doar pe spagi acolo a timtit dumitrache sa trimita cota la partid
426Cucu(28 iul 17:39)
Daca nu s-a finalizat operatiunea Organigrama se mai pot face modificari? Din birou siguranta navigatiei se poate un serviciu MRC, PSC-FSC sau hai macar unul de VTMIS ? Se preconizeaza trafic intens la Herastrau.
01Bravo ipj(28 iul 17:15)
pt. pt. ipj 23 iul. Bai tu esti prost, sau doar te dai cu cercu ? ipj, drept la tinta !
149Mona(28 iul 07:44)
Huooo ! Dinozaurii care capuseaza ANR ! Ati acaparat aceasta institutie.
20Bai Nene(27 iul 21:54)
Traiasca dinozaurii batrani ! Acestia sunt in posturi pe viata in institutia numita anr ! Detin tot controlul.
01Nene(26 iul 23:15)
Au belit o palaria este prea mare
00pt. ipj(23 iul 19:16)
pentru ce ?
562ipj(22 iul 20:34)
Multumim pentru implicare, Doru Catana.
06Haiduc(22 iul 15:26)
A aparut organigrama. Nu mai latra nimeni ?
04Fara interes(12 iul 11:29)
RESPECT domnule C.Dumitrache !
022Manole(7 iul 16:56)
Mai crede cineva ca acest director general are interese meschine? Organigrama se modifica numai numai in interesul personal,spre castigul si cu acordul dinozaurilor batrani.
015Patita(28 iun 19:05)
Mana libera echipelor de control sa scoata la iveala toate neregulile constatate in urma controalelor. Special la zonale !
273Jos dinozaurii(27 iun 17:27)
Institutie publica transformata in tarla proprie de dinozaurii batrani care sunt in functii si conduc ANR, de ani buni. Acum colcaie sa-si pastreze interesele MESCHINE. Bravo Cosmin pentru atitudine, de reusita nici vorba, Totusi meriti respectul nostru, al unora desigur.
18Tot pt. Dan(27 iun 14:25)
Ce facem cu clanul SINCAN din ANR ? Cautati pe net organigrama. Nevasta.sa face legea la achizitii !
0619:41(26 iun 19:55)
CORECT ! CORECT ! CORECT ! Acolo este gasca cu interese MESCHINE !
179Pt.Dan 15:40(26 iun 19:41)
SINCAN o fi fost sa ia lumina de la Dumitru Catana. El facea si desfacea numai cu ajutorul lui Catana. Singur poate ca nu are putere, dar impreuna...cine stie !?! Acolo este un adevarat clan. Buc.-Voluntari-Snagov-Giurgiu. Uniti sunt mai puternici decat tot ANR la un loc.
07Dan(26 iun 15:40)
A umblat SINCAN pe la bucuresti, pentru sustinere, a luato n freza. Sa dus vremea cand facea si desfacea.
831Minister(25 iun 13:37)
Pentru Director Directia juridica,...il propun pe dl.Director -fost dar care inca se crede- de la DTN din MT - VIOREL OLEA!!!!!
046INC CLC(15 iun 09:46)
Felicitari, Cosmin Dumitrache!Ai grija de tine ca astea sunt in stare sa te extermine.Mafia este atat de inradacinata incat sunt in stare de orice.
390Mihai(15 iun 06:28)
Dupa DEZASTRUL numit Catana, perioada de nimic a lui Mezei este de inteles ca acest nou director general sa fie denigrat. Acesta chiar a deranjat acei dinozauri batrani. Respect pentru curaj .
42Corvette(14 iun 13:26)
Cine e corvette de la economic? Tare Trandafir asta misto tare la ANR si CERONAV, banii si curvele sunt la putere, nulitatile ne conduc
33Organigrama(14 iun 09:51)
S a dus Pulikq sa ia ordinul de la Buc si a venit cu ala de incorporare
11Sa va dau la muie(14 iun 09:50)
Ca v a venit ziua de salariu. Ati muncit o zi si voi pe bani saraciilor, saracii dreaqu
169Tudor(14 iun 09:08)
Controale pe bune in ANR si IN SPECIAL la zonale. Angajari, promovari, deplasari, delegatii, AUTO-acici este serios de verificat. Dar pentru asta trebuie sa deranjati "dinozaurii" batrani.
136Articol la comanda(14 iun 08:11)
Acuzatiile din titlul articolului ar trebui adresate gastilor deja existente in ANR care capuseaza institutia de ani de zile. Respect actualului director general. Succes in lupta de a amihila gruparile si dinozaurii din institutie.
21Pilat(14 iun 01:27)
Ma cheama Pilaf si de mic sug pula k pe biberon. Acum sug pula si mai mult, k nu mai sunt sef.
127Pt.Pt.Pilat din port(13 iun 10:33)
Fenomenul este arhicunoscut de catre toti din anr si este vechi de ani multi. Mamaia, Snagov-Herastrau, Dej, Giurgiu.
082Pt.Pilat din port(13 iun 10:11)
Mai sunt si alti impartitori de permise de ambarcatiuni date pe sute de euroi cu care isi platesc functiile la ANR. Din capitanii vine taxa de protectie dupa fiecare examen. La L.Grigore, I. Pana.
020Cenzura(12 iun 21:48)
De ce stergeti anumite comentarii ? Le stergeti la solicitarea cuiva, sau autorul articolului sterge ce nu ii place lui ? RESPECT, Cosmin ! Ai sanse mici in batalia cu greii din ANR central si in special cu cei din ANR teritorial, dar pentru asta ai respectul si sustinerea noastra.
20Hai ca v ati supt o(12 iun 16:34)
V ai iesit si organigarma asta...
12Coco(12 iun 12:12)
Mai copii sa va fereasca sfantul de un control adevarat, ca sunteti morti cu totii...
010Santana(12 iun 07:24)
Pai ce ai facut Bobitza? Le-ai stricat bussines urile lui Coval, Grigore, Musat, Lacrima Hornet supranumita cimpoias arogant petrecaret lipsit de fond.Asa cevaaa! Bre,dar proiectele,spagile si comisioanele.Saraciiiii de ei.
52Hai ma gata(11 iun 23:13)
Dati-va-n pula mea de saracii, ca m-am distrat destul cu voi
33Se zvoneste(11 iun 15:15)
Ca si a bagat pula n ma ta si-n tine, aia e munca ce-a mai de jos. Vreti s-o faceti fara mandat si fara ordin.... O fi una paralela
08se zvoneste(11 iun 14:16)
ca Pilat a ramas fara post de sef. E asteptat cu mare nerabdare la munca de jos, unde o sa si-o ia in toate gaurile. Fara alifie.
13Pt pt dudu grigorescu(11 iun 10:44)
Semnatura si sireturile nu si le leaga din prima, dar pula-n ma-ta o baga din prima
113costin rotaru(11 iun 10:29)
Grigorescu Director General.
08Omg(11 iun 00:32)
De reorganizare nu ati auzit, dar de viziune? La bugetari nu exista asumare,au posturile mostenite de acasa ? Daca esti competent poti fi oricand
06DragneA(11 iun 00:14)
Mama mama asta care e bazat, este pus la zid de hiene,dacaa ar fi fost unul sustinut de la polaris cum l-ar fi caracterizat?? Cred ca prim asta ii faceti un mare FAVOR si nu va dati seama...dar oligofrenia are consecintele ei
08pt dudu grigorescu(11 iun 00:06)
Pana la dirctor, Pilat trebuie intai sa invete sa se lege singur la sireturi, apoi sa se exprime coerent si articulat, in graiul oamenilor, si in cele din urma, sa-i reuseasca semnatura din prima incercare ...
015Pilat din port(10 iun 23:15)
dispare functia de sef a lu Sincan impartitorul de permise de ambarcatiuni a dat permise la toti analfabeti pe sute de euroi
111Geo(10 iun 22:57)
Ce mizerabili sunteti toti. Ma ingrozesc cand ma gandesc ca voi decideti soarta navigatorilor.
119Navigator(10 iun 22:39)
Uitandu-ma la comentariile voastre imi dau seama cata cultural si cat bun simt au unii care se cred specialisti, ingineri si oameni educati. Niste scursuri! Fara a avea interese ascunde cum poti vorbi despre un om pe care nu l-ai cunoscut si nu stii cum gandeste, nu cunosti potentialul si puterea lui intelectuala? Aruncati cu noroi ca niste hiene si hateri ce sunteti, va meritati soarta, sunteti niste frustrati. Felicitari Domnului Comandant pentru tot ceea ce face, este normal sa se simta zgaltait cuibul de viespii cand ajunge la conducere unul '' de care nu au auzit''. Mult succes!
66Pt piticii Dumy si Dudu(10 iun 20:27)
Bai parciurilor, aratati ca doua dosuri de coie, uitati va n oglinda saracilor, ati fost facuti la apelul bocancilor si ati venit pe usa din dos slugilor sa calariti voi lumea. Uitati va ba la voi, aveti voi fete de directori, bai bulangiilor lua-mi-ati poola n gura amandoi odata
82SA VA DAM MUIE(10 iun 20:16)
CU BUCATI DE KKT
190Dudu Grigorescu(10 iun 20:11)
Noi il sustinem pe Pilat Director General, singura sansa pentru ANR
94Pt Dumy(10 iun 20:06)
Sa va fut in gura pe toti care ati tinut cu piticu atomic cu cioc de tap
mai mult...Replica
10 mai 23:46ReplicaPRIMARUL din COGEALAC, Cati HRISTU, face din nou AFACERI cu EOLICA Dobrogea

Cati Hristu se întoarce în afacerile cu Eolica Dobrogea SRL, chiar dacă pentru acestea a fost chiar și arestat și...353

10 mai 23:43ReplicaDIRECTORUL economic al Aeroportului Kogălniceanu, SUPĂRAT că NU a primit BANII pe CONCEDIU!426
10 mai 00:28ReplicaCristian RADU, ACUZAT că stă de VORBĂ cu oamenii doar în CAMPANIE!266
10 mai 00:06ReplicaCozmin Gușă îl bagă în p... mă-sii pe Cristian Tudor Popescu. VIDEO

Analistul politic Cozmin Gușă a fost invitat la o emisiune la DC News în cadrul căreia a vorbit despre gazetarul...1168

10 mai 00:08ReplicaPLAJELE lățite din MAMAIA fac SENZAȚIE: Pot CONCURA cu cele din CARAIBE!470
10 mai 00:08ReplicaFostul PRIMAR din Hârșova, Tudor NĂDRAG, este 'VÂNAT' de ANAF225
10 mai 23:26ReplicaMOTIVELE din cauza cărora unii NU se VACCINEAZĂ!

În plină campanie de vaccinare împotriva COVID-19, unii constănțenii încă sunt împotriva acestui mod de...375

10 mai 00:17ReplicaGROAZĂ pe ȘOSELE, BLAJINII au avut PRIORITATE276
10 mai 00:15ReplicaCOPACII din EFORIE, MUTILAȚI de ADMINISTRAȚIA LOCALĂ!219
10 mai 23:08ReplicaUn român CONDAMNAT în Italia pentru trafic de persoane, TRANSFERAT în țară!

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța a înaintat Curții de Apel Constanța documentele privind pe Șaban...219

10 mai 00:12ReplicaCaptură impresionantă de ȚIGĂRI de contrabandă, CONFISCATĂ de POLIȚIA de Frontieră!233
10 mai 23:02ReplicaUn tânăr s-a RĂSTURNAT cu MAȘINA la MANGALIA!1401
Vremea
5° - 9.3° luni, 10 mai 2021
ConstanțaUmiditate: 93%
Vânt: 3.45 m/s
Presiune: 1026 milibari

Loto
6/4940312414347
5/4034291821422
joker5293814239
Horoscop
mai mult...SPSportRT
10 mai 00:00SportGură mare de oxigen pentru Cagliari, echipa lui Răzvan Marin (3-1 vs Benevento)

Cagliari, echipa lui Răzvan Marin, a obţinut o victorie foarte importantă în lupta pentru evitarea retrogradării,...152

10 mai 00:00Sport​EHF European League: Minaur Baia Mare a cucerit medalia de bronz (33-31 vs Ikast Herning)

Echipa de handbal feminin Minaur Baia Mare a obţinut, duminică, medalia de bronz în European League, la Turneul...150

10 mai 23:46SportFotbal: Manchester United, victorie cu 3-1 pe terenul lui Aston Villa în campionatul Angliei

Manchester United s-a impus cu 3-1 pe terenul lui Aston Villa, duminică, în etapa a 35-a din Premier League, astfel...209

10 mai 23:47SportFotbal - Liga I: FC Viitorul Constanţa - FC Argeş 1-0, în play-out

FC Viitorul Constanţa a învins-o pe FC Argeş cu scorul de 1-0 (0-0), duminică, pe teren propriu, într-un meci din...220

Local
10 mai 23:49LocalNumerele câștigătoare la Loto 6/49: Rezultatele LOTO la extragerea de duminică, 9 mai

Duminică, au avut loc noi trageri Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 şi Super Noroc, după ce la tragerile...333

10 mai 23:49LocalCampanie de vaccinare anti-COVID: 103.937 de persoane, imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva COVID-19 informează că, în ultimele...255

10 mai 23:50LocalINCENDIU în MANGALIA. Pompierii au INTERVENIT

339

10 mai 23:50LocalÎNGHESUIALĂ în AUTOBUZELE CT BUS! Oamenii stau LIPIȚI unii de alții

În cursul zilei de duminică, 9 mai, într-unul dintre microbuzele CT Bus, constănţenii stăteau ca sardinele în...814

10 mai 23:50LocalCetăţeni străini, salvaţi de poliţiştii de frontieră din apele fluviului Dunărea

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Porțile de Fier II – judeţul Mehedinţi au...354

10 mai 00:09LocalLOVITURĂ pentru românii cu gospodării: NU mai pot vinde păsări din cauza gripei aviare!

2186

Politică
10 mai 00:01PoliticăAlexandru Rafila: Va fi extrem de greu să menținem ritmul de vaccinare

Profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD, atrage atenția că va fi extrem de dificil să menținem ritmul de peste...371

10 mai 23:56PoliticăMarcel Ciolacu cere ca marile companii străine să plătească impozite la fel ca cele din România

Liderul PSD Marcel Ciolacu cere ca marile companii din străinătate să plătească impozite la același nivel cu cele...306

10 mai 23:56PoliticăIoana Mihăilă, despre scandalul raportării deceselor de COVID: 'Cel mai probabil este o sumă de erori umane'

355

10 mai 23:58PoliticăGuvernul vine în ajutorul tinerilor care și-au propus achiziționarea unei locuințe noi

Veste bună! Guvernul României a venit cu o ordonanță de urgență prin care sunt vizați direct tinerii dornici să...1123

10 mai 23:58PoliticăKlaus Iohannis își scoate pălăria în fața cadrelor medicale: sunt eroii Europei de astăzi

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj în deschiderea concertului extraordinar ”Victoria...463

10 mai 23:58PoliticăMihai Tudose, atac virulent la adresa ministrului Sănătății

649

Interviuri
18 mar 00:19InterviuriSabina SPĂTARIU: Pentru mai mulți ELEVI, EDUCAȚIA s-a OPRIT în luna martie. VIDEO!

Asociația Elevilor din Constanța este o organizaţie care are ca scop reprezentarea intereselor comune ale elevilor...3662

16 mar 00:20InterviuriSă-i cunoaștem pe SUBPREFECȚII județului Constanța!

Secyl Suliman și Mihai Vîlcu sunt noii subprefecți ai județului Constanța. Aceștia au activat în mediul privat,...6543

9 apr 00:06InterviuriCristina DUMITRACHE: Nu știm la ce să ne AȘTEPTĂM de la Guvernul PNL! Video

2325

2 apr 00:04InterviuriViceprimarul Cocargeanu: USR NU VREA să se construiască în ZONA COSTIERĂ! Video

Florin Cocargeanu este unul dintre viceprimarii Constanței care pune umărul la dezvoltarea orașului. Acesta...3935

24 mar 00:03InterviuriSorin Mihai: Am distribuit TABLETE tuturor elevilor, însă mulți NU au știut ce să facă cu ele

Luni, 22 martie, s-a dat startul simulării examenului național de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a și a...3810

19 mar 00:18InterviuriCORINA MARTIN: Nu avem nici o STRATEGIE, nimeni NU se gândește să ATRAGĂ turiști! VIDEO

4962

Monden
10 mai 00:00MondenBroadway se redeschide în septembrie. Teatrele vor putea funcţiona la 100% din capacitate

Biletele pentru spectacolele de pe Broadway vor fi puse în vânzare în această săptămână, deşi reprezentaţiile...143

10 mai 00:00MondenEdiţia din 2021 a Festivalului Sziget a fost anulată

Reprezentanţii Sziget din Ungaria, care organizează unele dintre cele mai importante festivaluri de muzică din...138

10 mai 17:34MondenAsociaţia care decernează Globurile de Aur, criticată pentru lipsa ei de diversitate, a votat pentru o serie de reforme

131

10 mai 19:09MondenMellina, replici cu subînțeles pentru Musty: „Eu știam că sunt prima”

Competiția Survivor România naște animozități, amiciții, dar și alt fel de relații. Mellina și Musty sunt...569

10 mai 19:18MondenDan Bittman a anunțat că se vaccinează anti-COVID

Dan Bittman a anunțat sâmbătă seara, la o televiziune de știri, că a decis să se vaccineze împotriva...524

10 mai 19:10MondenSofia Vicoveanca și Daniela Condurache au fost concediate!

1238

Mapamond
10 mai 00:00MapamondBioNTech nu doreşte suspendarea patentului dar coboară preţul vaccinurilor pentru ţările sărace

Producătorul german de vaccinuri BioNTech nu consideră că suspendarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru...148

10 mai 00:00MapamondZeci de morţi şi răniţi, mulţi copii, după un atac terorist în faţa unei şcoli din Kabul

O explozie provocată sâmbătă în faţa unei şcoli de fete din capitala afgană Kabul s-a soldat cu cel puţin 25 de...143

10 mai 00:00MapamondMai puţin de 1.000 de cazuri active de coronavirus în Israel

148

10 mai 00:00MapamondOMS: Varianta B.1.617 contribuie la explozia cazurilor de coronavirus în India

Varianta de coronavirus descoperită în India este mai contagioasă şi prezintă caracteristici care ar putea reduce...148

10 mai 00:00MapamondMii de manifestanţi au protestat la Porto împotriva summitului social al UE

În timp ce liderii europeni erau reuniţi sâmbătă la Porto la un summit informal în urma căruia au promis o...149

10 mai 00:00MapamondPapa Francisc face apel la încetarea violenţelor la Ierusalim

140

Sănătate
10 mai 00:00SănătateSoluții pentru a combate durerea de spate

Durerea de spate este una dintre cele mai frecvente cauze pentru care ajungi la medic, în căutarea unui tratament...141

10 mai 00:00SănătateCapcanele dietelor: cum să slăbești sau să te îngrași sănătos

Este greu să scapi de kilogramele nedorite sau din contra, să te îngrași, atunci când ești subponderal. Efortul...144

10 mai 00:00SănătateMituri și adevăruri despre alimentele congelate

140

10 mai 00:00Sănătate10 alimente care îți accelerează metabolismul

Metabolismul este determinat, în mare parte, de factori genetici, dar și de vârstă, de aceea unele persoane pot...142

10 mai 00:00SănătateUnghiile false - o idee bună sau un pericol pentru sănătate?

Ai unghiile crăpate sau obișnuiești să le rozi și plănuiești să-ți aplici unghii false, ca să ai o manichiură...132

10 mai 00:00SănătateSuferi de reflux gastroesofagian? Soluții pe care le poți încerca

Dintre numeroasele afecțiuni ale tractului digestiv, refluxul gastroesofagian este cea mai frecventă, având...138

10 mai 00:00SănătateConjunctivitele și otitele, frecvente la copii

Otitele apar în copilărie mai ales pe fondul unor infecții ale căilor respiratorii superioare sau ca urmare a unor...143

10 mai 00:00SănătateDe ce avem pete albe sub unghii?

Petele albe de pe unghii, cuoscute și sub denumirea de noițe, sunt cauzate, de cele mai multe ori, de anumiți factori...155

10 mai 00:00SănătateDe ce ți se înroșesc ochii

140

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT