rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ACUZAȚII: 'ANR este pe cale să fie pusă pe BUTUCI de o GAȘCĂ cu interese MESCHINE'

Acuzații grave la adresa actualei conduceri a Autorității Navale Române, condusă de Cosmin Dumitrache, în vârstă de 38 de ani. Acesta a fost instalat în funcția de director general, cu suportul Partidului Național Liberal, în locul lui Alexandru Mezei, care a demisionat la finalul anului trecut. Deși se credea că va veni cu un suflu nou și va produce schimbări semnificative pentru a aduce progres în cadrul Autorității Navale Române, din câte se pare, acesta ar avea alte planuri.

Cosmin Dumitrache

"ANR este pe cale să fie pusă pe butuci de o gașcă cu interese meschine"

Miercuri, 10 iunie, membrii consiliului de conducere al ANR se întrunesc într-o ședință extraordinară în cadrul căreia se decid schimbări importante în cadrul instituției, modificări pe care le veți putea vedea în cele ce urmează.

"O instituție de renume este pe cale de a fi pusă pe butuci de o gașcă de indivizi cu interese meschine. Această mișcare, ce pune semne de întrebare vizavi de competența celor care propun consiliul de conducere al autorității în cauză, are la bază o fundamentare sumară, conjuncturală, subiectivă și lipsită de motive reale. Suntem în situația în care un tânăr, de 39 de ani, comandant de navă, fără experiență managerială, s-a trezit peste noapte director general al unei instituții de prestigiu. Orice comandant cu experiență poate certifica ascensiunea profesională extrem de dubioasă a acestui individ.", precizează surse din cadrul Autorității Navale Române.

Organigrama actuală

Cum a ajuns Dumitrache la șefia ANR la doar 38 de ani?

Dumitrache nu este străin de ANR, el fiind, din martie 2019, Inspector Specialitate Gr. I A – Serviciul Port State Control / Flag State Control în cadrul acestei instituţii. De asemenea, el ocupă, încă din 2017, postul de Şef de Lucrări - Catedra Navigaţie şi Transport Maritim din cadrul Facultăţii Navigaţie şi Transport Naval a Universităţii Maritime Constanţa. În perioada 2016 – 2017, Dumitrache a fost angajat al CERONAV și, anterior, a fost comandant pentru nave cu TB 3000 tone sau mai mare.

"Activitatea paralelă de șef de lucrări la CNTM din cadrul UMC Constanța ridică multe semne de întrebare având în vedere că respectivul ar fi trebuit să se găsească pe navă în cea mai mare parte a timpului. Pentru a ajunge comandant de navă necesită un mare număr de ani petrecuți pe mare fapt ce intră în conflict cu cariera universitară, care de asemenea necesită un număr de ani pentru a ajunge șef de lucrări. Evident că fără ajutor nu se poate ocupa o funcție managerială, ceea ce pune sub semnul întrebării toate realizările profesionale ale individului. Acest plurivalent personaj intentionează ca, la doar 6 luni de la ungere, să revoluționeze o instituție fără să prezinte măcar o strategie instituțională pe termen scurt/mediu/lung.", mai arată același surse din cadrul ANR.

Organigrama nouă

Se urmărește aducerea clientelei de partid și a rudelor?

Surse ce au dorit să-și păstreze anonimatul au precizat că termenii de compartiment/birou/serviciu sunt utilizați în mod eronat fiind creată o confuzie, ceea ce denotă necunoaștere, amatorism și grabă în realizarea structurii organizatorice și a notei de fundamentare. Aceleași surse mai spun că desființarea unor funcții de conducere într-o instituție publică ar putea părea o idee măreață, însă în realitate se urmărește îndepărtarea unor persoane și aducerea clientelei de partid, rude apropiate și alte obligații care au venit la pachet cu această funcția de director general al ANR.

Printre principalele modificări se numără desființarea direcției care gestionează una dintre cele mai importante activități ale instituției și anume managementul personalului navigant român. Este de notorietate că România este unul dintre principalii furnizori de personal navigant de calitate la nivel mondial, iar actuala conducere tratează subiectul cu un total dezinteres, mai spun aceleași surse. De asemenea, schimbările mai vizează asimilarea eronată a unui departament specific pentru personalul navigant cu activitatea de secretariat, desființarea a două căpitănii și a unor servicii fără justificări consistente, cât și transformarea unor funcții de conducere în funcții de execuție și reînființarea altor funcții de conducere cu aceleași atribuții.

Sorin HULUBEI

miercuri, 10 iunie 20209745
Comentarii

01Nunu(25 ian 19:39)
ANR era gata sa fie pusa pe butuci de catre Mezei Co in perioada in care a fost DG.
21Sefi(13 aug 17:38)
Grigorescu si Olea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
042Mihai(11 aug 17:32)
Mai jos propus Grigorescu Director General. Batran si aproape de pensionare, dar ce bun ar fi fost acum..........Tare si cu coaie. Tremura asa zisi dinozauri numai cand ii aude numele.
00Dna(2 aug 20:57)
Au uitat sa modifice tot cadrul legislativ au ochii doar pe spagi acolo a timtit dumitrache sa trimita cota la partid
326Cucu(28 iul 17:39)
Daca nu s-a finalizat operatiunea Organigrama se mai pot face modificari? Din birou siguranta navigatiei se poate un serviciu MRC, PSC-FSC sau hai macar unul de VTMIS ? Se preconizeaza trafic intens la Herastrau.
01Bravo ipj(28 iul 17:15)
pt. pt. ipj 23 iul. Bai tu esti prost, sau doar te dai cu cercu ? ipj, drept la tinta !
144Mona(28 iul 07:44)
Huooo ! Dinozaurii care capuseaza ANR ! Ati acaparat aceasta institutie.
20Bai Nene(27 iul 21:54)
Traiasca dinozaurii batrani ! Acestia sunt in posturi pe viata in institutia numita anr ! Detin tot controlul.
01Nene(26 iul 23:15)
Au belit o palaria este prea mare
00pt. ipj(23 iul 19:16)
pentru ce ?
492ipj(22 iul 20:34)
Multumim pentru implicare, Doru Catana.
06Haiduc(22 iul 15:26)
A aparut organigrama. Nu mai latra nimeni ?
04Fara interes(12 iul 11:29)
RESPECT domnule C.Dumitrache !
022Manole(7 iul 16:56)
Mai crede cineva ca acest director general are interese meschine? Organigrama se modifica numai numai in interesul personal,spre castigul si cu acordul dinozaurilor batrani.
015Patita(28 iun 19:05)
Mana libera echipelor de control sa scoata la iveala toate neregulile constatate in urma controalelor. Special la zonale !
267Jos dinozaurii(27 iun 17:27)
Institutie publica transformata in tarla proprie de dinozaurii batrani care sunt in functii si conduc ANR, de ani buni. Acum colcaie sa-si pastreze interesele MESCHINE. Bravo Cosmin pentru atitudine, de reusita nici vorba, Totusi meriti respectul nostru, al unora desigur.
18Tot pt. Dan(27 iun 14:25)
Ce facem cu clanul SINCAN din ANR ? Cautati pe net organigrama. Nevasta.sa face legea la achizitii !
0619:41(26 iun 19:55)
CORECT ! CORECT ! CORECT ! Acolo este gasca cu interese MESCHINE !
076Pt.Dan 15:40(26 iun 19:41)
SINCAN o fi fost sa ia lumina de la Dumitru Catana. El facea si desfacea numai cu ajutorul lui Catana. Singur poate ca nu are putere, dar impreuna...cine stie !?! Acolo este un adevarat clan. Buc.-Voluntari-Snagov-Giurgiu. Uniti sunt mai puternici decat tot ANR la un loc.
07Dan(26 iun 15:40)
A umblat SINCAN pe la bucuresti, pentru sustinere, a luato n freza. Sa dus vremea cand facea si desfacea.
801Minister(25 iun 13:37)
Pentru Director Directia juridica,...il propun pe dl.Director -fost dar care inca se crede- de la DTN din MT - VIOREL OLEA!!!!!
046INC CLC(15 iun 09:46)
Felicitari, Cosmin Dumitrache!Ai grija de tine ca astea sunt in stare sa te extermine.Mafia este atat de inradacinata incat sunt in stare de orice.
387Mihai(15 iun 06:28)
Dupa DEZASTRUL numit Catana, perioada de nimic a lui Mezei este de inteles ca acest nou director general sa fie denigrat. Acesta chiar a deranjat acei dinozauri batrani. Respect pentru curaj .
42Corvette(14 iun 13:26)
Cine e corvette de la economic? Tare Trandafir asta misto tare la ANR si CERONAV, banii si curvele sunt la putere, nulitatile ne conduc
33Organigrama(14 iun 09:51)
S a dus Pulikq sa ia ordinul de la Buc si a venit cu ala de incorporare
11Sa va dau la muie(14 iun 09:50)
Ca v a venit ziua de salariu. Ati muncit o zi si voi pe bani saraciilor, saracii dreaqu
166Tudor(14 iun 09:08)
Controale pe bune in ANR si IN SPECIAL la zonale. Angajari, promovari, deplasari, delegatii, AUTO-acici este serios de verificat. Dar pentru asta trebuie sa deranjati "dinozaurii" batrani.
136Articol la comanda(14 iun 08:11)
Acuzatiile din titlul articolului ar trebui adresate gastilor deja existente in ANR care capuseaza institutia de ani de zile. Respect actualului director general. Succes in lupta de a amihila gruparile si dinozaurii din institutie.
21Pilat(14 iun 01:27)
Ma cheama Pilaf si de mic sug pula k pe biberon. Acum sug pula si mai mult, k nu mai sunt sef.
127Pt.Pt.Pilat din port(13 iun 10:33)
Fenomenul este arhicunoscut de catre toti din anr si este vechi de ani multi. Mamaia, Snagov-Herastrau, Dej, Giurgiu.
079Pt.Pilat din port(13 iun 10:11)
Mai sunt si alti impartitori de permise de ambarcatiuni date pe sute de euroi cu care isi platesc functiile la ANR. Din capitanii vine taxa de protectie dupa fiecare examen. La L.Grigore, I. Pana.
020Cenzura(12 iun 21:48)
De ce stergeti anumite comentarii ? Le stergeti la solicitarea cuiva, sau autorul articolului sterge ce nu ii place lui ? RESPECT, Cosmin ! Ai sanse mici in batalia cu greii din ANR central si in special cu cei din ANR teritorial, dar pentru asta ai respectul si sustinerea noastra.
20Hai ca v ati supt o(12 iun 16:34)
V ai iesit si organigarma asta...
12Coco(12 iun 12:12)
Mai copii sa va fereasca sfantul de un control adevarat, ca sunteti morti cu totii...
010Santana(12 iun 07:24)
Pai ce ai facut Bobitza? Le-ai stricat bussines urile lui Coval, Grigore, Musat, Lacrima Hornet supranumita cimpoias arogant petrecaret lipsit de fond.Asa cevaaa! Bre,dar proiectele,spagile si comisioanele.Saraciiiii de ei.
52Hai ma gata(11 iun 23:13)
Dati-va-n pula mea de saracii, ca m-am distrat destul cu voi
33Se zvoneste(11 iun 15:15)
Ca si a bagat pula n ma ta si-n tine, aia e munca ce-a mai de jos. Vreti s-o faceti fara mandat si fara ordin.... O fi una paralela
08se zvoneste(11 iun 14:16)
ca Pilat a ramas fara post de sef. E asteptat cu mare nerabdare la munca de jos, unde o sa si-o ia in toate gaurile. Fara alifie.
13Pt pt dudu grigorescu(11 iun 10:44)
Semnatura si sireturile nu si le leaga din prima, dar pula-n ma-ta o baga din prima
013costin rotaru(11 iun 10:29)
Grigorescu Director General.
08Omg(11 iun 00:32)
De reorganizare nu ati auzit, dar de viziune? La bugetari nu exista asumare,au posturile mostenite de acasa ? Daca esti competent poti fi oricand
06DragneA(11 iun 00:14)
Mama mama asta care e bazat, este pus la zid de hiene,dacaa ar fi fost unul sustinut de la polaris cum l-ar fi caracterizat?? Cred ca prim asta ii faceti un mare FAVOR si nu va dati seama...dar oligofrenia are consecintele ei
08pt dudu grigorescu(11 iun 00:06)
Pana la dirctor, Pilat trebuie intai sa invete sa se lege singur la sireturi, apoi sa se exprime coerent si articulat, in graiul oamenilor, si in cele din urma, sa-i reuseasca semnatura din prima incercare ...
015Pilat din port(10 iun 23:15)
dispare functia de sef a lu Sincan impartitorul de permise de ambarcatiuni a dat permise la toti analfabeti pe sute de euroi
111Geo(10 iun 22:57)
Ce mizerabili sunteti toti. Ma ingrozesc cand ma gandesc ca voi decideti soarta navigatorilor.
119Navigator(10 iun 22:39)
Uitandu-ma la comentariile voastre imi dau seama cata cultural si cat bun simt au unii care se cred specialisti, ingineri si oameni educati. Niste scursuri! Fara a avea interese ascunde cum poti vorbi despre un om pe care nu l-ai cunoscut si nu stii cum gandeste, nu cunosti potentialul si puterea lui intelectuala? Aruncati cu noroi ca niste hiene si hateri ce sunteti, va meritati soarta, sunteti niste frustrati. Felicitari Domnului Comandant pentru tot ceea ce face, este normal sa se simta zgaltait cuibul de viespii cand ajunge la conducere unul '' de care nu au auzit''. Mult succes!
66Pt piticii Dumy si Dudu(10 iun 20:27)
Bai parciurilor, aratati ca doua dosuri de coie, uitati va n oglinda saracilor, ati fost facuti la apelul bocancilor si ati venit pe usa din dos slugilor sa calariti voi lumea. Uitati va ba la voi, aveti voi fete de directori, bai bulangiilor lua-mi-ati poola n gura amandoi odata
82SA VA DAM MUIE(10 iun 20:16)
CU BUCATI DE KKT
190Dudu Grigorescu(10 iun 20:11)
Noi il sustinem pe Pilat Director General, singura sansa pentru ANR
94Pt Dumy(10 iun 20:06)
Sa va fut in gura pe toti care ati tinut cu piticu atomic cu cioc de tap
mai mult...Replica
4 mar 00:29ReplicaMahir IUSUF și soția sa au RĂMAS fără vila de pe strada Unirii

Afaceristul Mahir Iusuf și soția sa au rămas fără vila de pe strada Unirii, din cauza datoriilor bancare. Un...823

4 mar 22:47ReplicaVIDEO! S-a URINAT în fața SCĂRII de BLOC, din ”RESPECT” pentru VECINI393
4 mar 22:41ReplicaANGAJAȚI ai BĂNCILOR, BISERICII și ai AJOFM au CĂZUT VICTIME unui ‘PÂRNAIAȘ VEDETĂ’465
4 mar 22:42ReplicaA REVENIT moda REDACTĂRII la COMANDĂ a lucrărilor de LICENȚĂ

Se pare că afacerea „lucrarea de licenţă” înfloreşte şi la Constanţa. Cum studenţii din anii terminali au...315

4 mar 22:49ReplicaRADIOGRAFIA TRAGEDIILOR care ne arată ca avem un SISTEM ȘUBRED664
4 mar 22:43ReplicaUn administrator TĂIA FACTURI către o SOCIETATE care era RADIATĂ din 2016397
4 mar 22:43ReplicaPĂRINŢII sunt SPERIAŢI de TESTAREA ANTI-COVID a copiilor, în ŞCOLI

Când vine vorba de testarea anti-Covid a copiilor, în unităţile de învăţământ, părinţii din Constanţa sunt...293

4 mar 22:44ReplicaA FURAT o cremă de 8 LEI, iar STATUL a CHELTUIT 100 de lei cu JUDECATA254
4 mar 22:46ReplicaA FUGIT de acasă cu copilul din cauza bătăilor administrate de soțul alcoolic309
4 mar 22:47ReplicaMOTIVUL pentru care contrabandiştii vând ţigări în Tomis 3

Ercan Memet a fost trimis în judecată pentru faptul că în perioada aprilie 2015 – aprilie 2017, a fost depistat,...316

4 mar 22:49ReplicaCONDAMNATĂ cu suspendare, după ce a OMORÂT o FEMEIE pe trecerea de pietoni325
4 mar 22:51ReplicaAnchetă la Enel, după ce un angajat a MURIT în timpul serviciului270
Vremea
2.7°2.7° - 4.4° joi, 4 martie 2021
ConstanțaUmiditate: 93%
Vânt: 5.64 m/s
Presiune: 1025 milibari

Loto
6/494045639914
5/40221628111530
joker34452037218
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 mar 00:00SportJaponia va decide la finele lunii martie dacă va permite accesul spectatorilor străini la JO de la Tokyo

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor lua o decizie până la finele lunii martie privind accesul...149

4 mar 00:00SportGianluigi Buffon (Juventus) a confirmat că se va retrage în vara anului 2023

Portarul Gianluigi Buffon, multiplu campion al Italiei la fotbal cu Juventus, a dezvăluit că plănuieşte să se...147

4 mar 00:00SportNiculescu şi Ostapenko, semifinaliste în proba de dublu la Doha (WTA)

Perechea româno-letonă Monica Niculescu/Jelena Ostapenko s-a calificat, miercuri, în semifinalele probei de dublu din...152

4 mar 00:17SportGeorge Pușcaș is back! Atacantul român a înscris la primul meci ca titular la Reading după 3 luni de pauză

George Pușcaș a revenit cu gol la primul meci ca titular în formația lui Reading - atacantul român a deschis scorul...565

Local
4 mar 21:54LocalATENŢIE! Razii la TRECERILE la NIVEL cu CALEA FERATĂ

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au organizat, la data de 2 martie a.c., în intervalele orare...561

4 mar 21:54LocalBRACONIERI, PRINŞI pe lacul Siutghiol

o acțiune pe linia prevenirii braconajului piscicol, pe faleza lacului Siutghiol din orașul Ovidiu. În urma...517

4 mar 21:53LocalBEŢI şi FĂRĂ PERMIS, pe drumurile din Constanţa

399

4 mar 00:07LocalUtilaj agricol în FLĂCĂRI, în apropierea eolienelor

Pompierii militari tulceni, la data de 3 martie, în jurul orei 14.45, au fost solicitați să intervină la un...768

4 mar 21:54LocalCONDAMNAT pentru CONTRABANDĂ, INTRODUS în PENITENCIAR

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat un bărbat, la data de 2 martie a.c., de 47...733

4 mar 21:54Local115 noi CAZURI de COVID în Constanţa

Pe teritoriul României, până miercuri-3 martie, au fost confirmate 812.318 cazuri de persoane infectate cu noul...920

4 mar 21:53LocalHaine 'de firmă' introduse, pe bandă rulantă, în Constanța!

În ultimele 24 de ore poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche au descoperit,...1297

4 mar 21:53LocalIncidenţa cazurilor de COVID, în Constanța, în continuă CREȘTERE

Potrivit informaţiilor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Constanţa, incidenţa cazurilor de coronavirus este...1263

4 mar 21:53LocalACCIDENT rutier în zona Institutului de Marină!

2417

Politică
4 mar 21:20PoliticăCSM, după ce sentința în Dosarul 10 august a fost CONTESTATĂ: Magistrații condamnă DERAPAJELE

Faţă de comunicatul alianţei USR-PLUS şi declaraţiile publice ale mai multor oameni politici cu referire la...307

4 mar 21:20PoliticăFlorin Cîțu respinge categoric propunerile HORECA

Cu Bucureștiul aproape de scenariul roșu, premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că nu este de acord cu...829

4 mar 21:20PoliticăTraian Berbeceanu NU mai este PREFECT al Capitalei

645

4 mar 21:20PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, trimis în judecată în dosarul mitei de 800.000 de dolari

Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei...365

4 mar 21:20PoliticăLucian Bode despre tragedia Onești: 'Dacă negocierile nu duceau la un deznodământ fericit pentru poliție, care era planul doi?'

Ministrul de Interne Lucian Bode a vorbit pentru Antena3 despre tragedia de la Onești, spunându-le jurnaliștilor că...551

4 mar 21:20PoliticăRareș Bogdan, după clasarea Dosarului 10 August: 'Atacăm decizia la CEDO'

691

Interviuri
3 mar 00:09InterviuriPrefectul COȘA: Dacă vom fi ATENȚI, putem sta la o TERASĂ de PAȘTE! Video

Prefectul Silviu Iulian Coșa a fost prezent în studioul Replica de Constanța, iar în cadrul interviului a vorbit...1212

26 feb 00:06InterviuriCHELARU, primarul din Năvodari: NU avem BUGET, dar toată lumea vrea proiecte NOI! Video!

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, în care a...1742

26 feb 23:57InterviuriTeo HIRA, directorul RAEDPP: Am preluat o NAVĂ BLOCATĂ pe un banc de nisip, cu un management DEFECTUOS! Video

2946

9 feb 00:07InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna POARTA ALBĂ în ORAȘ! Video

Vasile Delicoti, primarul din Poarta Albă, a acordat un interviu cotidianului Replica de Constanța, prin intermediul...3475

9 feb 00:07InterviuriCîrjaliu, primarul din AGIGEA: Ciobanu de la USR-PLUS, un MINCINOS care a FUGIT din Ucraina! Video

La mai bine de patru luni de la alegerile locale, la Agigea lucrurile par să nu funcționeze normal. A existat doar o...4360

6 feb 00:09InterviuriSorin MIHAI, șeful Inspectoratului ȘCOLAR: Suntem PREGĂTIȚI pentru începerea ȘCOLILOR! Video

3092

Monden
4 mar 00:00MondenTheo Rose, pe mâinile medicilor! Cu ce boală cruntă s-a confruntat artista: „Nu mă mai puteam controla”

Theo Rose a ajuns pe mâinile medicilor, după ce s-a confruntat cu probleme de sănătate severe. Artista le-a povestit...170

4 mar 21:01MondenUnde s-a dus averea lui Dan Bittman! În ce afacere a investit artistul un milion de euro, în plină pandemie

Face ce face și ajunge din nou în atenția presei! Unde s-a dus averea lui Dan Bittman? În ce afacere a investit...185

4 mar 00:00MondenLoredana Chivu, surprinsă în timp ce a îmbrâncit-o pe Ana-Maria Mocanu în club

157

Mapamond
4 mar 00:00MapamondFostul premier italian Matteo Renzi a primit un plic cu două gloanţe

Fostul premier italian Matteo Renzi a primit miercuri un plic anonim conţinând două gloanţe, o acţiune de...166

4 mar 00:00MapamondOficial ONU: 38 de morți în urma protestelor din Myanmar. Este cel mai grav bilanț de la lovitura militară

Ambasadorul ONU în Myanmar spune că 38 de persoane a murit miercuri în această țară, în „cea mai sângeroasă...143

4 mar 00:00MapamondSecretarul american de stat, despre relația cu China: Este singura ţară care poate submina grav sistemul internaţional

162

4 mar 00:00MapamondPosibil „atac terorist” în Suedia. Un tânăr a înjunghiat opt oameni pe stradă

Opt oameni au fost înjunghiați pe stradă, într-un oraș din sudul Suediei, într-un atac pe care poliția îl...165

4 mar 21:29MapamondPelerinajul de la Mecca va fi permis doar musulmanilor care se vaccinează

Arabia Saudită le va cere musulmanilor care doresc să participe la pelerinajul din locurile sfinte de la Mecca şi...449

4 mar 21:29MapamondOMS: Este nerealist să credem că pandemia se va încheia în acest an

418

Sănătate
4 mar 00:00SănătateVanilia: ce beneficii are acest condiment

Vanilia (Vanilla planifolia) este o plantă originară din America Centrală și reprezintă unul dintre cele mai scumpe...142

4 mar 00:00SănătateVaccinul anti-COVID-19 de la Johnson&Johnson, autorizat de FDA

După examinarea datelor sale de siguranță și eficacitate, FDA a acordat pe finalul lunii februarie 2021 autorizația...169

4 mar 00:00SănătateIpohondria: cauze, simptome si tratament

142

4 mar 00:00Sănătate10 alimente care nu te îngrașă

Un motiv pentru care anumite alimente par să ne îngrașe ține de nivelul de sațietate pe care îl oferă. Astfel,...156

4 mar 00:00SănătateCum să folosești uleiul de ricin pentru a estompa ridurile

Uleiul de ricin este un tip de ulei vegetal și este utilizat în multe produse cosmetice și de îngrijire a pielii....149

4 mar 00:00SănătateExercițiile Kegel: bune pentru sănătate, dar și pentru viața intimă

Tehnica Kegel reprezintă o serie de exerciții simple de încordare și eliberare pe care le poți face pentru a...152

4 mar 00:00SănătateSenzația de rece în piept: din ce cauze poate apărea?

O senzație neplăcută de răceală în piept poate avea mai multe cauze, unele inofensive, altele mai grave. Ce poate...142

4 mar 00:00Sănătate8 fructe cu conținut scăzut de carbohidrați

Fructele conțin carbohidrați sănătoși, dar, dacă vrei să slăbești, e bine să fii atent ce fel de fructe alegi....140

4 mar 17:37SănătateSarcoidoza: ce este, cauze, simptome și tratament

150

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT