rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 noiembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ACUZAȚII: 'ANR este pe cale să fie pusă pe BUTUCI de o GAȘCĂ cu interese MESCHINE'

Acuzații grave la adresa actualei conduceri a Autorității Navale Române, condusă de Cosmin Dumitrache, în vârstă de 38 de ani. Acesta a fost instalat în funcția de director general, cu suportul Partidului Național Liberal, în locul lui Alexandru Mezei, care a demisionat la finalul anului trecut. Deși se credea că va veni cu un suflu nou și va produce schimbări semnificative pentru a aduce progres în cadrul Autorității Navale Române, din câte se pare, acesta ar avea alte planuri.

Cosmin Dumitrache

"ANR este pe cale să fie pusă pe butuci de o gașcă cu interese meschine"

Miercuri, 10 iunie, membrii consiliului de conducere al ANR se întrunesc într-o ședință extraordinară în cadrul căreia se decid schimbări importante în cadrul instituției, modificări pe care le veți putea vedea în cele ce urmează.

"O instituție de renume este pe cale de a fi pusă pe butuci de o gașcă de indivizi cu interese meschine. Această mișcare, ce pune semne de întrebare vizavi de competența celor care propun consiliul de conducere al autorității în cauză, are la bază o fundamentare sumară, conjuncturală, subiectivă și lipsită de motive reale. Suntem în situația în care un tânăr, de 39 de ani, comandant de navă, fără experiență managerială, s-a trezit peste noapte director general al unei instituții de prestigiu. Orice comandant cu experiență poate certifica ascensiunea profesională extrem de dubioasă a acestui individ.", precizează surse din cadrul Autorității Navale Române.

Organigrama actuală

Cum a ajuns Dumitrache la șefia ANR la doar 38 de ani?

Dumitrache nu este străin de ANR, el fiind, din martie 2019, Inspector Specialitate Gr. I A – Serviciul Port State Control / Flag State Control în cadrul acestei instituţii. De asemenea, el ocupă, încă din 2017, postul de Şef de Lucrări - Catedra Navigaţie şi Transport Maritim din cadrul Facultăţii Navigaţie şi Transport Naval a Universităţii Maritime Constanţa. În perioada 2016 – 2017, Dumitrache a fost angajat al CERONAV și, anterior, a fost comandant pentru nave cu TB 3000 tone sau mai mare.

"Activitatea paralelă de șef de lucrări la CNTM din cadrul UMC Constanța ridică multe semne de întrebare având în vedere că respectivul ar fi trebuit să se găsească pe navă în cea mai mare parte a timpului. Pentru a ajunge comandant de navă necesită un mare număr de ani petrecuți pe mare fapt ce intră în conflict cu cariera universitară, care de asemenea necesită un număr de ani pentru a ajunge șef de lucrări. Evident că fără ajutor nu se poate ocupa o funcție managerială, ceea ce pune sub semnul întrebării toate realizările profesionale ale individului. Acest plurivalent personaj intentionează ca, la doar 6 luni de la ungere, să revoluționeze o instituție fără să prezinte măcar o strategie instituțională pe termen scurt/mediu/lung.", mai arată același surse din cadrul ANR.

Organigrama nouă

Se urmărește aducerea clientelei de partid și a rudelor?

Surse ce au dorit să-și păstreze anonimatul au precizat că termenii de compartiment/birou/serviciu sunt utilizați în mod eronat fiind creată o confuzie, ceea ce denotă necunoaștere, amatorism și grabă în realizarea structurii organizatorice și a notei de fundamentare. Aceleași surse mai spun că desființarea unor funcții de conducere într-o instituție publică ar putea părea o idee măreață, însă în realitate se urmărește îndepărtarea unor persoane și aducerea clientelei de partid, rude apropiate și alte obligații care au venit la pachet cu această funcția de director general al ANR.

Printre principalele modificări se numără desființarea direcției care gestionează una dintre cele mai importante activități ale instituției și anume managementul personalului navigant român. Este de notorietate că România este unul dintre principalii furnizori de personal navigant de calitate la nivel mondial, iar actuala conducere tratează subiectul cu un total dezinteres, mai spun aceleași surse. De asemenea, schimbările mai vizează asimilarea eronată a unui departament specific pentru personalul navigant cu activitatea de secretariat, desființarea a două căpitănii și a unor servicii fără justificări consistente, cât și transformarea unor funcții de conducere în funcții de execuție și reînființarea altor funcții de conducere cu aceleași atribuții.

Sorin HULUBEI

miercuri, 10 iunie 20209204
Comentarii

21Sefi(13 aug 17:38)
Grigorescu si Olea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
039Mihai(11 aug 17:32)
Mai jos propus Grigorescu Director General. Batran si aproape de pensionare, dar ce bun ar fi fost acum..........Tare si cu coaie. Tremura asa zisi dinozauri numai cand ii aude numele.
00Dna(2 aug 20:57)
Au uitat sa modifice tot cadrul legislativ au ochii doar pe spagi acolo a timtit dumitrache sa trimita cota la partid
326Cucu(28 iul 17:39)
Daca nu s-a finalizat operatiunea Organigrama se mai pot face modificari? Din birou siguranta navigatiei se poate un serviciu MRC, PSC-FSC sau hai macar unul de VTMIS ? Se preconizeaza trafic intens la Herastrau.
01Bravo ipj(28 iul 17:15)
pt. pt. ipj 23 iul. Bai tu esti prost, sau doar te dai cu cercu ? ipj, drept la tinta !
040Mona(28 iul 07:44)
Huooo ! Dinozaurii care capuseaza ANR ! Ati acaparat aceasta institutie.
20Bai Nene(27 iul 21:54)
Traiasca dinozaurii batrani ! Acestia sunt in posturi pe viata in institutia numita anr ! Detin tot controlul.
01Nene(26 iul 23:15)
Au belit o palaria este prea mare
00pt. ipj(23 iul 19:16)
pentru ce ?
461ipj(22 iul 20:34)
Multumim pentru implicare, Doru Catana.
06Haiduc(22 iul 15:26)
A aparut organigrama. Nu mai latra nimeni ?
03Fara interes(12 iul 11:29)
RESPECT domnule C.Dumitrache !
022Manole(7 iul 16:56)
Mai crede cineva ca acest director general are interese meschine? Organigrama se modifica numai numai in interesul personal,spre castigul si cu acordul dinozaurilor batrani.
015Patita(28 iun 19:05)
Mana libera echipelor de control sa scoata la iveala toate neregulile constatate in urma controalelor. Special la zonale !
262Jos dinozaurii(27 iun 17:27)
Institutie publica transformata in tarla proprie de dinozaurii batrani care sunt in functii si conduc ANR, de ani buni. Acum colcaie sa-si pastreze interesele MESCHINE. Bravo Cosmin pentru atitudine, de reusita nici vorba, Totusi meriti respectul nostru, al unora desigur.
17Tot pt. Dan(27 iun 14:25)
Ce facem cu clanul SINCAN din ANR ? Cautati pe net organigrama. Nevasta.sa face legea la achizitii !
0619:41(26 iun 19:55)
CORECT ! CORECT ! CORECT ! Acolo este gasca cu interese MESCHINE !
071Pt.Dan 15:40(26 iun 19:41)
SINCAN o fi fost sa ia lumina de la Dumitru Catana. El facea si desfacea numai cu ajutorul lui Catana. Singur poate ca nu are putere, dar impreuna...cine stie !?! Acolo este un adevarat clan. Buc.-Voluntari-Snagov-Giurgiu. Uniti sunt mai puternici decat tot ANR la un loc.
06Dan(26 iun 15:40)
A umblat SINCAN pe la bucuresti, pentru sustinere, a luato n freza. Sa dus vremea cand facea si desfacea.
761Minister(25 iun 13:37)
Pentru Director Directia juridica,...il propun pe dl.Director -fost dar care inca se crede- de la DTN din MT - VIOREL OLEA!!!!!
044INC CLC(15 iun 09:46)
Felicitari, Cosmin Dumitrache!Ai grija de tine ca astea sunt in stare sa te extermine.Mafia este atat de inradacinata incat sunt in stare de orice.
382Mihai(15 iun 06:28)
Dupa DEZASTRUL numit Catana, perioada de nimic a lui Mezei este de inteles ca acest nou director general sa fie denigrat. Acesta chiar a deranjat acei dinozauri batrani. Respect pentru curaj .
42Corvette(14 iun 13:26)
Cine e corvette de la economic? Tare Trandafir asta misto tare la ANR si CERONAV, banii si curvele sunt la putere, nulitatile ne conduc
33Organigrama(14 iun 09:51)
S a dus Pulikq sa ia ordinul de la Buc si a venit cu ala de incorporare
11Sa va dau la muie(14 iun 09:50)
Ca v a venit ziua de salariu. Ati muncit o zi si voi pe bani saraciilor, saracii dreaqu
165Tudor(14 iun 09:08)
Controale pe bune in ANR si IN SPECIAL la zonale. Angajari, promovari, deplasari, delegatii, AUTO-acici este serios de verificat. Dar pentru asta trebuie sa deranjati "dinozaurii" batrani.
136Articol la comanda(14 iun 08:11)
Acuzatiile din titlul articolului ar trebui adresate gastilor deja existente in ANR care capuseaza institutia de ani de zile. Respect actualului director general. Succes in lupta de a amihila gruparile si dinozaurii din institutie.
21Pilat(14 iun 01:27)
Ma cheama Pilaf si de mic sug pula k pe biberon. Acum sug pula si mai mult, k nu mai sunt sef.
127Pt.Pt.Pilat din port(13 iun 10:33)
Fenomenul este arhicunoscut de catre toti din anr si este vechi de ani multi. Mamaia, Snagov-Herastrau, Dej, Giurgiu.
077Pt.Pilat din port(13 iun 10:11)
Mai sunt si alti impartitori de permise de ambarcatiuni date pe sute de euroi cu care isi platesc functiile la ANR. Din capitanii vine taxa de protectie dupa fiecare examen. La L.Grigore, I. Pana.
020Cenzura(12 iun 21:48)
De ce stergeti anumite comentarii ? Le stergeti la solicitarea cuiva, sau autorul articolului sterge ce nu ii place lui ? RESPECT, Cosmin ! Ai sanse mici in batalia cu greii din ANR central si in special cu cei din ANR teritorial, dar pentru asta ai respectul si sustinerea noastra.
20Hai ca v ati supt o(12 iun 16:34)
V ai iesit si organigarma asta...
12Coco(12 iun 12:12)
Mai copii sa va fereasca sfantul de un control adevarat, ca sunteti morti cu totii...
010Santana(12 iun 07:24)
Pai ce ai facut Bobitza? Le-ai stricat bussines urile lui Coval, Grigore, Musat, Lacrima Hornet supranumita cimpoias arogant petrecaret lipsit de fond.Asa cevaaa! Bre,dar proiectele,spagile si comisioanele.Saraciiiii de ei.
52Hai ma gata(11 iun 23:13)
Dati-va-n pula mea de saracii, ca m-am distrat destul cu voi
33Se zvoneste(11 iun 15:15)
Ca si a bagat pula n ma ta si-n tine, aia e munca ce-a mai de jos. Vreti s-o faceti fara mandat si fara ordin.... O fi una paralela
08se zvoneste(11 iun 14:16)
ca Pilat a ramas fara post de sef. E asteptat cu mare nerabdare la munca de jos, unde o sa si-o ia in toate gaurile. Fara alifie.
13Pt pt dudu grigorescu(11 iun 10:44)
Semnatura si sireturile nu si le leaga din prima, dar pula-n ma-ta o baga din prima
013costin rotaru(11 iun 10:29)
Grigorescu Director General.
08Omg(11 iun 00:32)
De reorganizare nu ati auzit, dar de viziune? La bugetari nu exista asumare,au posturile mostenite de acasa ? Daca esti competent poti fi oricand
06DragneA(11 iun 00:14)
Mama mama asta care e bazat, este pus la zid de hiene,dacaa ar fi fost unul sustinut de la polaris cum l-ar fi caracterizat?? Cred ca prim asta ii faceti un mare FAVOR si nu va dati seama...dar oligofrenia are consecintele ei
08pt dudu grigorescu(11 iun 00:06)
Pana la dirctor, Pilat trebuie intai sa invete sa se lege singur la sireturi, apoi sa se exprime coerent si articulat, in graiul oamenilor, si in cele din urma, sa-i reuseasca semnatura din prima incercare ...
015Pilat din port(10 iun 23:15)
dispare functia de sef a lu Sincan impartitorul de permise de ambarcatiuni a dat permise la toti analfabeti pe sute de euroi
111Geo(10 iun 22:57)
Ce mizerabili sunteti toti. Ma ingrozesc cand ma gandesc ca voi decideti soarta navigatorilor.
118Navigator(10 iun 22:39)
Uitandu-ma la comentariile voastre imi dau seama cata cultural si cat bun simt au unii care se cred specialisti, ingineri si oameni educati. Niste scursuri! Fara a avea interese ascunde cum poti vorbi despre un om pe care nu l-ai cunoscut si nu stii cum gandeste, nu cunosti potentialul si puterea lui intelectuala? Aruncati cu noroi ca niste hiene si hateri ce sunteti, va meritati soarta, sunteti niste frustrati. Felicitari Domnului Comandant pentru tot ceea ce face, este normal sa se simta zgaltait cuibul de viespii cand ajunge la conducere unul '' de care nu au auzit''. Mult succes!
66Pt piticii Dumy si Dudu(10 iun 20:27)
Bai parciurilor, aratati ca doua dosuri de coie, uitati va n oglinda saracilor, ati fost facuti la apelul bocancilor si ati venit pe usa din dos slugilor sa calariti voi lumea. Uitati va ba la voi, aveti voi fete de directori, bai bulangiilor lua-mi-ati poola n gura amandoi odata
82SA VA DAM MUIE(10 iun 20:16)
CU BUCATI DE KKT
190Dudu Grigorescu(10 iun 20:11)
Noi il sustinem pe Pilat Director General, singura sansa pentru ANR
84Pt Dumy(10 iun 20:06)
Sa va fut in gura pe toti care ati tinut cu piticu atomic cu cioc de tap
417okila(10 iun 20:04)
anr-ul si ceronav centre pline de curve si amante,zici ca e casa modei ,sugatoare de pwlA
mai mult...Replica
24 noi 13:43ReplicaDan Leu, viitorul ARHITECT șef al Primăriei Municipiului Constanța

Așa cum Replica a anunțat în ediția de 24 noiembrie, Vergil Chițac și echipa sa caută soluții pentru a debloca...2928

24 noi 11:13ReplicaȘeful flotei NAVROM a MURIT de COVID-194601
24 noi 00:40ReplicaBLOCAJ: Direcția de Urbanism a PRIMĂRIEI CONSTANŢA a ajuns pe mâna unei CONTABILE6384
24 noi 00:41ReplicaCHICHEANU NU se lasă până când NU pune, din nou, MONOPOL pe Portul Constanța

Firma controlată de Constantin Chicheanu, unul din primii şi cei mai controversaţi milionari ai Constanţei, a...3637

24 noi 00:00ReplicaVIDEOCHATISTELE, la MARE CĂUTARE în PANDEMIE5289
24 noi 00:33ReplicaMarian CRUȘOVEANU, PNL: În Primăria Constanţa sunt foarte multe situații NECLARE. VIDEO1271
24 noi 00:00ReplicaCURTEA de CONTURI, în CONFLICT cu o PRIMĂRIE din JUDEȚ din cauza SPORURILOR de... dificultate

Auditorii publici externi din cadrul Camerei de Conturi Constanța, în perioada 3.09.2019-4.10.2019 au efectuat auditul...1988

24 noi 00:53ReplicaSorin Andrei, USR-PLUS: Așa cum MERGEM la supermarket, putem merge și la VOT. VIDEO694
24 noi 00:00ReplicaMARCO POLO şi DOLCE VITA şi-au tras ‘OBLOANELE’ până la ANUL3249
24 noi 00:00ReplicaPROTEST privind RECTRICȚIILE impuse, la Constanţa

Protest de 1 decembrie, la Constanța! Un constănțean a inițiat o invitație la protest, în mediul online, ce...3132

24 noi 00:00ReplicaCRIMINALUL BATALĂ vrea în LIBERTATE1752
24 noi 00:18ReplicaPRIMARUL din Mircea Vodă, chemat în JUDECATĂ de secretară pentru INDEMNIZAȚIA de HRANĂ1039
Vremea
8.3°8.3° - 8.3° marţi, 24 noiembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 61%
Vânt: 6.17 m/s
Presiune: 1027 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 noi 00:00SportMohamed Salah revine la antrenamentele lui Liverpool după ce s-a vindecat de Covid-19

Golgheterul egiptean Mohamed Salah, care a ratat meciul pe care echipa sa, FC Liverpool, l-a câştigat duminică pe...333

24 noi 00:00SportLiga Campionilor - Messi nu figurează în lotul Barcelonei pentru meciul cu Dinamo Kiev

Starul argentinian Lionel Messi nu a fost inclus în lotul cu care FC Barcelona se va deplasa în Ucraina pentru meciul...427

24 noi 00:00SportAl Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, cu scorul de 2-0, Al Nassr

Formaţia Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, luni, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Al Nassr,...370

24 noi 00:00SportLiga 1: Gaz Metan Mediaș vs FCSB 2-3

Formaţia FCSB a învins, luni, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Gaz Metan Mediaş, în etapa a XI-a a Ligii I....480

Local
24 noi 21:46LocalSpitalul Județean Constanța extinde serviciile medicale pentru pacienții suspecți sau infectați cu noul Coronavirus

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei Constanța” s-a întrunit de urgență în...1549

24 noi 21:44LocalRAZII ale polițiștilor de la transporturi, în județul Constanța

Polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au desfășurat, weekend-ul trecut,...1005

24 noi 21:44LocalAbsolvenții de medicină care au picat rezidențiatul cer să fie și ei admiși

Sute de absolvenți de medicină care au picat rezidenţiatul la limită au făcut o petiţie online prin care cer...1253

24 noi 21:42LocalCozi KILOMETRICE la ieșire din VALU lui TRAIAN spre CONSTANȚA VIDEO

Cozi kilometrice la ieșire din Valu lui Traian! În dimineața zilei de luni, 23 noiembrie 2020, s-a circulat bară la...3817

24 noi 21:42LocalBOLID în valoare de aproximativ 75.000 lei, descoperit de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Negru Vodă au descoperit un autoturism, în...875

24 noi 21:42LocalInfracțiuni depistate de polițiștii tulceni

631

Politică
24 noi 23:52PoliticăMarcel Ciolacu își anunță DEMISIA din Camera Deputaților

Marcel Ciolacu a decis să demisioneze din postura de deputat înainte de încheierea actualului mandat! Motivul:...1193

24 noi 23:52PoliticăBEC: Alegătorii români votează pentru parlamentare la orice secţie din străinătate, cu dovada domiciliului

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării şi membrii birourilor electorale ale secţiilor de...444

24 noi 23:51PoliticăIohannis: Strategia de vaccinare anti-COVID va fi supusă aprobării CSAT

444

24 noi 23:51PoliticăLudovic Orban: Semnăm contracte de finanțare pentru dotarea a 10 spitale din București

Premierul Ludovic Orban a anunţat au fost semnate contractele de finanţare pentru 10 spitale din Capitală, luni, 23...560

24 noi 23:51PoliticăLudovic Orban: Sigur că ne dorim să deschidem şcolile

Ludovic Orban afirmă că Guvernul îşi doreşte să deschidă şcolile, însă nu oferă un orizont de timp în care...681

24 noi 23:50PoliticăInterviu LIVE cu Sorin Andrei, candidat USR PLUS la SENAT

505

Interviuri
7 noi 00:09InterviuriMircea DOBRE: DEZASTRUL COVID este CREAT, în mod ARTIFICIAL, de cei care conduc această ţară

Mircea Dobre, candidatul Pro România pentru al treilea mandat în Camera Deputaților, se înscrie în lista celor mai...4273

6 noi 00:11InterviuriSorin Andrei, candidat USR-PLUS la SENAT: Constanța a ajuns un ORAȘ fără VIZIUNE strategică! Video

Sorin Andrei candidează, din partea USR-PLUS, pentru un loc în Senat. Economist de meserie, a avut o traiectorie...2550

5 noi 17:06InterviuriMarian Crușoveanu: La PNL, listele pentru PARLAMENTARE nu s-au făcut cu POLIŢIŞTII şi JANDARMII la uşă

2624

31 oct 00:38InterviuriDorin Opreanu, PNL: PSD va PIERDE detașat ALEGERILE și face ORICE să le AMÂNE! Video

Dorin Dumitru Opreanu, directorul general adjunct al Agenției pentru Finanțare a Investițiilor Rurale, proaspăt...2983

20 sep 16:50InterviuriConsilierul local PNL, Marius TULICĂ: Vom pune umărul cu toții la întinerirea și creșterea orașului

Marius Tulică este, în prezent, consilier local municipal din partea PNL și figurează pe lista de consilieri locali...3905

3 sep 16:52InterviuriMihai Lupu are încredere că va câștiga Consiliul Județean Constanța

2878

Monden
24 noi 00:00MondenMichael Douglas și Catherine-Zeta Jones - 20 de ani de căsătorie. Cu ce replică neobișnuită a cucerit-o

"Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți" nu este doar o închiere pentru un basm, ci o realitate pentru...562

24 noi 00:00MondenRăzboi deschis! Ce cuvinte dure i-a aruncat Naomi Campbell lui Tyra Banks

Se duşmănesc de când s-au cunoscut! Naomi Campbell a făcut-o pe Tyra Banks ”fată rea”, acuzându-se reciproc de...452

24 noi 00:00MondenDocumente ale lui Bob Dylan şi versuri ale unor cântece nelansate, vândute pentru jumătate de milion de dolari

283

Mapamond
24 noi 00:00MapamondVaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford este eficient 70% împotriva COVID-19

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă...337

24 noi 00:00MapamondCoronavirus: Primele vaccinări, preconizate înainte de jumătatea lunii decembrie în SUA

SUA speră să înceapă campania de vaccinare împotriva COVID-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, de îndată...321

24 noi 00:00MapamondCoronavirus: Angela Merkel îi pregăteşte pe germani pentru măsuri mai stricte anti-COVID-19

366

24 noi 00:00MapamondHong Kong: Activistul pro-democraţie Joshua Wong, plasat în arest preventiv

Activistul pro-democraţie hongkonghez Joshua Wong a fost plasat luni în arest preventiv, după ce a pledat vinovat la...307

24 noi 00:00MapamondCoronavirus - Pedro Sanchez: Strategia Spaniei „dă rezultate“

Strategia Spaniei în faţa pandemiei de COVID-19 ''dă rezultate'', a declarat duminică premierul spaniol Pedro...356

24 noi 00:00MapamondCoronavirus: Campanie de testare în masă la aeroportul din Shanghai

326

Sănătate
24 noi 00:00SănătateBolile de ficat: care sunt semnele de avertizare?

Când ficatul nu funcționează corect din cauza unor afecțiuni, acest lucru poate avea efecte potențial grave asupra...484

24 noi 00:00Sănătate3 rețete de smoothie roșu, cu sfeclă și fructe de pădure

Smoothie-urile cu sfeclă și fructe de pădure sunt gustoase, sănătoase, dar și un aliat de preț la dieta, în...341

24 noi 00:00SănătateVarza de Bruxelles este foarte sănătoasă - iată cum să o gătești

343

24 noi 00:00SănătateCe trebuie să știi despre hemangiomul infantil

Hemangiomul infantil este cea mai comună formă de tumoră benignă vasculară întâlnită în copilărie, afectând...320

24 noi 00:00SănătateCum scapi de nasul înfundat - 9 soluții eficiente

Congestia nazală este un simptom foarte frecvent, care apare atunci când vasele de sânge din interiorul nasului se...401

24 noi 00:00SănătateStudiu: Colesterol mărit la tinerețe, risc de probleme cardiace la vârsta a doua

A avea colesterolul crescut în timpul adolescenței sau al tinereții (până în 30 de ani) crește riscul unei...326

24 noi 00:00SănătateUrmezi dieta mediteraneană? Iată câteva gustări pe care să le încerci

Dieta mediteraneană este bazată pe unul dintre cele mai sănătoase planuri alimentare. Mai multe studii făcute în...375

24 noi 00:00SănătateExtractul din fructe de soc poate combate simptomele răcelii

Folosit din vechime în tratarea unor infecții, în zilele noastre socul este cel mai adesea luat ca supliment imunitar...302

24 noi 00:00SănătateStrugurii sunt mai sănătoși decât de așteptai. Iată de ce

374

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT