rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ACUZAȚII: 'ANR este pe cale să fie pusă pe BUTUCI de o GAȘCĂ cu interese MESCHINE'

Acuzații grave la adresa actualei conduceri a Autorității Navale Române, condusă de Cosmin Dumitrache, în vârstă de 38 de ani. Acesta a fost instalat în funcția de director general, cu suportul Partidului Național Liberal, în locul lui Alexandru Mezei, care a demisionat la finalul anului trecut. Deși se credea că va veni cu un suflu nou și va produce schimbări semnificative pentru a aduce progres în cadrul Autorității Navale Române, din câte se pare, acesta ar avea alte planuri.

Cosmin Dumitrache

"ANR este pe cale să fie pusă pe butuci de o gașcă cu interese meschine"

Miercuri, 10 iunie, membrii consiliului de conducere al ANR se întrunesc într-o ședință extraordinară în cadrul căreia se decid schimbări importante în cadrul instituției, modificări pe care le veți putea vedea în cele ce urmează.

"O instituție de renume este pe cale de a fi pusă pe butuci de o gașcă de indivizi cu interese meschine. Această mișcare, ce pune semne de întrebare vizavi de competența celor care propun consiliul de conducere al autorității în cauză, are la bază o fundamentare sumară, conjuncturală, subiectivă și lipsită de motive reale. Suntem în situația în care un tânăr, de 39 de ani, comandant de navă, fără experiență managerială, s-a trezit peste noapte director general al unei instituții de prestigiu. Orice comandant cu experiență poate certifica ascensiunea profesională extrem de dubioasă a acestui individ.", precizează surse din cadrul Autorității Navale Române.

Organigrama actuală

Cum a ajuns Dumitrache la șefia ANR la doar 38 de ani?

Dumitrache nu este străin de ANR, el fiind, din martie 2019, Inspector Specialitate Gr. I A – Serviciul Port State Control / Flag State Control în cadrul acestei instituţii. De asemenea, el ocupă, încă din 2017, postul de Şef de Lucrări - Catedra Navigaţie şi Transport Maritim din cadrul Facultăţii Navigaţie şi Transport Naval a Universităţii Maritime Constanţa. În perioada 2016 – 2017, Dumitrache a fost angajat al CERONAV și, anterior, a fost comandant pentru nave cu TB 3000 tone sau mai mare.

"Activitatea paralelă de șef de lucrări la CNTM din cadrul UMC Constanța ridică multe semne de întrebare având în vedere că respectivul ar fi trebuit să se găsească pe navă în cea mai mare parte a timpului. Pentru a ajunge comandant de navă necesită un mare număr de ani petrecuți pe mare fapt ce intră în conflict cu cariera universitară, care de asemenea necesită un număr de ani pentru a ajunge șef de lucrări. Evident că fără ajutor nu se poate ocupa o funcție managerială, ceea ce pune sub semnul întrebării toate realizările profesionale ale individului. Acest plurivalent personaj intentionează ca, la doar 6 luni de la ungere, să revoluționeze o instituție fără să prezinte măcar o strategie instituțională pe termen scurt/mediu/lung.", mai arată același surse din cadrul ANR.

Organigrama nouă

Se urmărește aducerea clientelei de partid și a rudelor?

Surse ce au dorit să-și păstreze anonimatul au precizat că termenii de compartiment/birou/serviciu sunt utilizați în mod eronat fiind creată o confuzie, ceea ce denotă necunoaștere, amatorism și grabă în realizarea structurii organizatorice și a notei de fundamentare. Aceleași surse mai spun că desființarea unor funcții de conducere într-o instituție publică ar putea părea o idee măreață, însă în realitate se urmărește îndepărtarea unor persoane și aducerea clientelei de partid, rude apropiate și alte obligații care au venit la pachet cu această funcția de director general al ANR.

Printre principalele modificări se numără desființarea direcției care gestionează una dintre cele mai importante activități ale instituției și anume managementul personalului navigant român. Este de notorietate că România este unul dintre principalii furnizori de personal navigant de calitate la nivel mondial, iar actuala conducere tratează subiectul cu un total dezinteres, mai spun aceleași surse. De asemenea, schimbările mai vizează asimilarea eronată a unui departament specific pentru personalul navigant cu activitatea de secretariat, desființarea a două căpitănii și a unor servicii fără justificări consistente, cât și transformarea unor funcții de conducere în funcții de execuție și reînființarea altor funcții de conducere cu aceleași atribuții.

Sorin HULUBEI

miercuri, 10 iunie 20208855
Comentarii

21Sefi(13 aug 17:38)
Grigorescu si Olea !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
027Mihai(11 aug 17:32)
Mai jos propus Grigorescu Director General. Batran si aproape de pensionare, dar ce bun ar fi fost acum..........Tare si cu coaie. Tremura asa zisi dinozauri numai cand ii aude numele.
00Dna(2 aug 20:57)
Au uitat sa modifice tot cadrul legislativ au ochii doar pe spagi acolo a timtit dumitrache sa trimita cota la partid
222Cucu(28 iul 17:39)
Daca nu s-a finalizat operatiunea Organigrama se mai pot face modificari? Din birou siguranta navigatiei se poate un serviciu MRC, PSC-FSC sau hai macar unul de VTMIS ? Se preconizeaza trafic intens la Herastrau.
01Bravo ipj(28 iul 17:15)
pt. pt. ipj 23 iul. Bai tu esti prost, sau doar te dai cu cercu ? ipj, drept la tinta !
030Mona(28 iul 07:44)
Huooo ! Dinozaurii care capuseaza ANR ! Ati acaparat aceasta institutie.
20Bai Nene(27 iul 21:54)
Traiasca dinozaurii batrani ! Acestia sunt in posturi pe viata in institutia numita anr ! Detin tot controlul.
01Nene(26 iul 23:15)
Au belit o palaria este prea mare
00pt. ipj(23 iul 19:16)
pentru ce ?
380ipj(22 iul 20:34)
Multumim pentru implicare, Doru Catana.
06Haiduc(22 iul 15:26)
A aparut organigrama. Nu mai latra nimeni ?
03Fara interes(12 iul 11:29)
RESPECT domnule C.Dumitrache !
021Manole(7 iul 16:56)
Mai crede cineva ca acest director general are interese meschine? Organigrama se modifica numai numai in interesul personal,spre castigul si cu acordul dinozaurilor batrani.
015Patita(28 iun 19:05)
Mana libera echipelor de control sa scoata la iveala toate neregulile constatate in urma controalelor. Special la zonale !
256Jos dinozaurii(27 iun 17:27)
Institutie publica transformata in tarla proprie de dinozaurii batrani care sunt in functii si conduc ANR, de ani buni. Acum colcaie sa-si pastreze interesele MESCHINE. Bravo Cosmin pentru atitudine, de reusita nici vorba, Totusi meriti respectul nostru, al unora desigur.
17Tot pt. Dan(27 iun 14:25)
Ce facem cu clanul SINCAN din ANR ? Cautati pe net organigrama. Nevasta.sa face legea la achizitii !
0619:41(26 iun 19:55)
CORECT ! CORECT ! CORECT ! Acolo este gasca cu interese MESCHINE !
064Pt.Dan 15:40(26 iun 19:41)
SINCAN o fi fost sa ia lumina de la Dumitru Catana. El facea si desfacea numai cu ajutorul lui Catana. Singur poate ca nu are putere, dar impreuna...cine stie !?! Acolo este un adevarat clan. Buc.-Voluntari-Snagov-Giurgiu. Uniti sunt mai puternici decat tot ANR la un loc.
06Dan(26 iun 15:40)
A umblat SINCAN pe la bucuresti, pentru sustinere, a luato n freza. Sa dus vremea cand facea si desfacea.
701Minister(25 iun 13:37)
Pentru Director Directia juridica,...il propun pe dl.Director -fost dar care inca se crede- de la DTN din MT - VIOREL OLEA!!!!!
041INC CLC(15 iun 09:46)
Felicitari, Cosmin Dumitrache!Ai grija de tine ca astea sunt in stare sa te extermine.Mafia este atat de inradacinata incat sunt in stare de orice.
277Mihai(15 iun 06:28)
Dupa DEZASTRUL numit Catana, perioada de nimic a lui Mezei este de inteles ca acest nou director general sa fie denigrat. Acesta chiar a deranjat acei dinozauri batrani. Respect pentru curaj .
42Corvette(14 iun 13:26)
Cine e corvette de la economic? Tare Trandafir asta misto tare la ANR si CERONAV, banii si curvele sunt la putere, nulitatile ne conduc
33Organigrama(14 iun 09:51)
S a dus Pulikq sa ia ordinul de la Buc si a venit cu ala de incorporare
11Sa va dau la muie(14 iun 09:50)
Ca v a venit ziua de salariu. Ati muncit o zi si voi pe bani saraciilor, saracii dreaqu
161Tudor(14 iun 09:08)
Controale pe bune in ANR si IN SPECIAL la zonale. Angajari, promovari, deplasari, delegatii, AUTO-acici este serios de verificat. Dar pentru asta trebuie sa deranjati "dinozaurii" batrani.
135Articol la comanda(14 iun 08:11)
Acuzatiile din titlul articolului ar trebui adresate gastilor deja existente in ANR care capuseaza institutia de ani de zile. Respect actualului director general. Succes in lupta de a amihila gruparile si dinozaurii din institutie.
21Pilat(14 iun 01:27)
Ma cheama Pilaf si de mic sug pula k pe biberon. Acum sug pula si mai mult, k nu mai sunt sef.
127Pt.Pt.Pilat din port(13 iun 10:33)
Fenomenul este arhicunoscut de catre toti din anr si este vechi de ani multi. Mamaia, Snagov-Herastrau, Dej, Giurgiu.
072Pt.Pilat din port(13 iun 10:11)
Mai sunt si alti impartitori de permise de ambarcatiuni date pe sute de euroi cu care isi platesc functiile la ANR. Din capitanii vine taxa de protectie dupa fiecare examen. La L.Grigore, I. Pana.
019Cenzura(12 iun 21:48)
De ce stergeti anumite comentarii ? Le stergeti la solicitarea cuiva, sau autorul articolului sterge ce nu ii place lui ? RESPECT, Cosmin ! Ai sanse mici in batalia cu greii din ANR central si in special cu cei din ANR teritorial, dar pentru asta ai respectul si sustinerea noastra.
20Hai ca v ati supt o(12 iun 16:34)
V ai iesit si organigarma asta...
02Coco(12 iun 12:12)
Mai copii sa va fereasca sfantul de un control adevarat, ca sunteti morti cu totii...
010Santana(12 iun 07:24)
Pai ce ai facut Bobitza? Le-ai stricat bussines urile lui Coval, Grigore, Musat, Lacrima Hornet supranumita cimpoias arogant petrecaret lipsit de fond.Asa cevaaa! Bre,dar proiectele,spagile si comisioanele.Saraciiiii de ei.
52Hai ma gata(11 iun 23:13)
Dati-va-n pula mea de saracii, ca m-am distrat destul cu voi
33Se zvoneste(11 iun 15:15)
Ca si a bagat pula n ma ta si-n tine, aia e munca ce-a mai de jos. Vreti s-o faceti fara mandat si fara ordin.... O fi una paralela
08se zvoneste(11 iun 14:16)
ca Pilat a ramas fara post de sef. E asteptat cu mare nerabdare la munca de jos, unde o sa si-o ia in toate gaurile. Fara alifie.
13Pt pt dudu grigorescu(11 iun 10:44)
Semnatura si sireturile nu si le leaga din prima, dar pula-n ma-ta o baga din prima
012costin rotaru(11 iun 10:29)
Grigorescu Director General.
08Omg(11 iun 00:32)
De reorganizare nu ati auzit, dar de viziune? La bugetari nu exista asumare,au posturile mostenite de acasa ? Daca esti competent poti fi oricand
06DragneA(11 iun 00:14)
Mama mama asta care e bazat, este pus la zid de hiene,dacaa ar fi fost unul sustinut de la polaris cum l-ar fi caracterizat?? Cred ca prim asta ii faceti un mare FAVOR si nu va dati seama...dar oligofrenia are consecintele ei
08pt dudu grigorescu(11 iun 00:06)
Pana la dirctor, Pilat trebuie intai sa invete sa se lege singur la sireturi, apoi sa se exprime coerent si articulat, in graiul oamenilor, si in cele din urma, sa-i reuseasca semnatura din prima incercare ...
015Pilat din port(10 iun 23:15)
dispare functia de sef a lu Sincan impartitorul de permise de ambarcatiuni a dat permise la toti analfabeti pe sute de euroi
111Geo(10 iun 22:57)
Ce mizerabili sunteti toti. Ma ingrozesc cand ma gandesc ca voi decideti soarta navigatorilor.
118Navigator(10 iun 22:39)
Uitandu-ma la comentariile voastre imi dau seama cata cultural si cat bun simt au unii care se cred specialisti, ingineri si oameni educati. Niste scursuri! Fara a avea interese ascunde cum poti vorbi despre un om pe care nu l-ai cunoscut si nu stii cum gandeste, nu cunosti potentialul si puterea lui intelectuala? Aruncati cu noroi ca niste hiene si hateri ce sunteti, va meritati soarta, sunteti niste frustrati. Felicitari Domnului Comandant pentru tot ceea ce face, este normal sa se simta zgaltait cuibul de viespii cand ajunge la conducere unul '' de care nu au auzit''. Mult succes!
66Pt piticii Dumy si Dudu(10 iun 20:27)
Bai parciurilor, aratati ca doua dosuri de coie, uitati va n oglinda saracilor, ati fost facuti la apelul bocancilor si ati venit pe usa din dos slugilor sa calariti voi lumea. Uitati va ba la voi, aveti voi fete de directori, bai bulangiilor lua-mi-ati poola n gura amandoi odata
82SA VA DAM MUIE(10 iun 20:16)
CU BUCATI DE KKT
190Dudu Grigorescu(10 iun 20:11)
Noi il sustinem pe Pilat Director General, singura sansa pentru ANR
84Pt Dumy(10 iun 20:06)
Sa va fut in gura pe toti care ati tinut cu piticu atomic cu cioc de tap
417okila(10 iun 20:04)
anr-ul si ceronav centre pline de curve si amante,zici ca e casa modei ,sugatoare de pwlA
mai mult...Replica
25 sep 00:00ReplicaCine este OMUL din spatele 'arabului plin de bani, care vrea să devalizeze Mangalia'

Ne aflăm în ultima zi de campanie, una atipică, presărată cu multe atacuri la persoană și jigniri. În loc să...1839

25 sep 14:44ReplicaFĂGĂDĂU se LAUDĂ cu proiectul imobiliar FIN.CO.GE.RO - o pierdere de 14 miioane de euro pentru Primăria Constanța1653
25 sep 14:58ReplicaVIDEO! Mesajul lui CONSTANTINESCU Horia pentru FĂGĂDĂU: DU-TE ACASĂ, MĂI TRAMVAI!387
25 sep 10:11ReplicaFĂGĂDĂU mizează pe SPRIJINUL cartierului HENRI COANDĂ, să mai prindă un mandat de PRIMAR!

Alegerile bat la ușă, iar, la Constanța, primarul în funcție, Decebal Făgădău, se bazează pe “asul” din...2684

25 sep 09:15ReplicaMANEVRELE unei TINERE care ȚEPUIA oamenii pe FACEBOOK!3860
25 sep 00:12ReplicaSpațiile VERZI din Constanța, între REALITATEA din capul lui Făgădău și 'FICȚIUNEA' de la faţa locului1905
25 sep 00:00ReplicaSTROE Felix: Parteneriatul Stroe-Făgădău e BAZAT pe RESPECT și PRIETENIE! Video

Stroe Felix, președintele PSD Constanța și candidatul PSD la șefia Consiliului Județean, își dorește să...754

25 sep 00:00ReplicaPRIMĂRIA se JUDECĂ cu fostul prefect JEACĂ pentru un BUNCĂR de pe plajă2073
25 sep 00:00ReplicaLUPU, candidatul PNL la șefia Consiliului Judeţean: PSD va PIERDE ALEGERILE umilitor1012
25 sep 00:00ReplicaPolițiștii, dotați cu BASTOANE cu electroșocuri, în loc de PISTOALE

Poliția Română a decis să opteze pentru bastoane cu electroșocuri, în detrimentul pistoalelor cu electroșocuri...1184

25 sep 00:00ReplicaStelian Ion e PREGĂTIT să preia mandatul de PRIMAR Video564
25 sep 00:00ReplicaMIRCEA DOBRE: Făgădău este un LAŞ, căruia îi este RUȘINE să folosească SIGLA PSD! Video638
Vremea
22.7°21.8° - 22.7° vineri, 25 septembrie 2020
ConstanțaUmiditate: 72%
Vânt: 6.67 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 sep 00:00SportCFR CLUJ s-a calificat în play-off-ul Europa League

CFR Cluj s-a calificat în play-off-ul Europa League la fotbal după ce a învins echipa suedeză Djurgaarden IF cu...489

25 sep 00:00SportFCSB, eliminată din Europa League de Slovan Liberec și COVID-19

Echipa de fotbal FCSB a fost eliminată din Europa League de formaţia cehă Slovan Liberec, care s-a impus cu scorul de...534

25 sep 00:00SportKevin Prince-Boateng va juca pentru clubul lui Berlusconi

Internaţionalul ghanez Kevin Prince-Boateng îşi va continua cariera la echipa italiană de fotbal Monza, aflată în...398

25 sep 00:00SportKepa are concurență în poarta lui Chelsea! Londonezii l-au transferat pe Mendy

Clubul englez de fotbal Chelsea Londra a anunţat joi transferul portarului senegalez Edouard Mendy de la formaţia...333

Local
25 sep 22:15LocalCCR: Educația sexuală în școli se va face doar cu acordul scris al părinților

Curtea Constituţională a României a respins, joi, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis asupra actului normativ...599

25 sep 22:14LocalINCENDIU la un APARTAMENT din CONSTANȚA

Pompierii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în urmă cu puțin timp pentru stingerea unui...1143

25 sep 00:20LocalCOD GALBEN de PLOI și VIJELII, în Dobrogea

11315

25 sep 14:35LocalCOVID la o clasă de la Colegiul Comercial Carol I: s-a trecut la scenariul 3!

Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență,...1936

25 sep 22:16LocalAccident rutier, urmat de incendiu, în Stupina

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 24 septembrie a.c., în Stupina, acolo unde a...711

25 sep 22:16LocalPieton rănit pe strada Nicolae Grindeanu

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, joi, 24 septembrie a.c., în Constanța, pe strada...596

25 sep 22:14LocalDoi bărbați din CONSTANȚA, confirmați cu COVID-19 după DECES

La nivel național, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 41 de decese (25 bărbați și 16 femei), ale unor...1249

25 sep 22:13Local24 Septembrie - Ziua Mondială Maritimă

24 Septembrie reprezintă în acest an Ziua Mondială Maritimă. Scopul zilei este de a atrage atenţia asupra...559

25 sep 22:13LocalCT BUS a implementat un nou sistem care permite gestionarea eficientă a banilor publici

650

Politică
25 sep 00:00PoliticăTăriceanu: Executivul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să respecte majorarea pensiilor cu 40%

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că Guvernul are obligaţia să dubleze alocaţiile şi să...399

25 sep 00:00PoliticăReprezentanţii USR PLUS au depus o plângere penală împotriva primarului Firea pentru abuz în serviciu

Vlad Voiculescu, copreşedinte USR PLUS Bucureşti, şi consilierul general USR Ana Ciceală au depus, joi, o plângere...412

25 sep 00:00PoliticăCioloş: Din păcate, PNL a luat primari pesedişti cu traista; i-a luat la grămadă

317

Interviuri
12 sep 15:07InterviuriINTERVIU! Mircea DOBRE: În 30 de ani, în acest municipiu NU s-a MUNCIT

Mircea Titus Dobre, candidatul partidului PRO România la funcția de primar al municipiului Constanța, a acordat un...1750

11 sep 15:07InterviuriCristian Cârjaliu, PRIMARUL care a schimbat FAȚA comunei AGIGEA! Video

Cristian Cârjaliu, primarul comunei Agigea, dorește să câștige un nou mandat la conducerea localității pe care o...2618

11 sep 15:07InterviuriCostin Avătavului: Și colegii de partid ai lui FĂGĂDĂU ar vrea mai mult de la actuala administrație

1627

18 sep 01:01InterviuriFelix Stroe: 'Există viață și după 27 septembrie, și pentru Făgădău, și pentru Stroe'

Contestat de unii, apreciat de alții, Felix Stroe, președintele PSD Constanța și directorul SC RAJA SA, fără doar...3975

5 sep 00:39InterviuriRaluca TURCAN: Constanţa arată aşa (...) pentru că PRIMARUL e un administrator SLAB

Decebal Făgădău s-a lăudat, în nenumărate rânduri, cu proiectele sale aflate în derulare ori viitoare, cu bani...2610

27 aug 00:04InterviuriZanfir IORGUȘ: Orașul este administrat pe principiul GOSPODINEI care BAGĂ GUNOIUL sub PREȘ

Zanfir Iorguș a revenit pe scena politică și este candidatul Alianței PSD – PNȚCD- ALDE-PER-PRM-Neamul Românesc...3520

10 sep 12:27InterviuriFrățilă îi arată cartonașul ROȘU lui Vergil Chițac

Constantin Frățilă, candidat din partea partidului LORD la postul de primar al municipiului Constanța, a reacționat...5344

9 sep 15:08InterviuriVergil CHIŢAC: NU sunt omul lui COMĂNESCU. El este OMUL meu

Vergil Chițac, candidatul Partidului Național Liberal la funcția de primar al orașului Constanța, a vorbit în...3538

9 sep 15:08InterviuriHoria Constantinescu: BABU a pus UMĂRUL la ELIBERAREA AUTORIZAŢIILOR de CONSTRUIRE cu ÎNCĂLCAREA LEGII

2794

Monden
25 sep 00:00MondenMesajul scriitorului Dan Brown pentru România: Fanii români sunt pasionați de opera sa

După lansarea internaţională cu succes a Simfoniei sălbatice, ultima creaţie literară a autorului Dan Brown, care...340

25 sep 00:00MondenTom Hanks şi regizorul Robert Zemeckis au finanţat mai multe scene din 'Forrest Gump' pe care studioul a refuzat să le fimeze

Tom Hanks şi regizorul Robert Zemeckis au finanţat mai multe scene din "Forrest Gump" pe care studioul a refuzat să...350

25 sep 00:00MondenCântăreţul Zayn Malik şi topmodelul Gigi Hadid au devenit părinţii unei fetiţe

373

25 sep 00:00MondenRegistrul şcolar al lui John Lennon îl descrie ca pe un adolescent leneş şi rebel

Când avea 14 ani, John Lennon era un adolescent rebel care întârzia la ore, îşi uita cărţile acasă şi dădea...366

25 sep 00:00MondenCelebra cântăreaţă Juliette Greco a murit la vârsta de 93 de ani

Celebra cântăreaţă franceză Juliette Greco, care a interpretat texte ale unor poeţi şi compozitori precum Leo...365

25 sep 00:00MondenDisney amână premiera peliculei „Black Widow“, cu Scarlett Johansson în rolul principal

326

Mapamond
25 sep 00:00MapamondCoronavirus: Marea Britanie va testa eficienţa vaccinurilor anti-COVID-19 pe voluntari infectaţi deliberat

Marea Britanie va desfăşura teste asupra unor voluntari sănătoşi, infectaţi în mod deliberat cu virusul care...314

25 sep 00:00MapamondSUA acordă încă două luni Irakului pentru a se aproviziona cu energie din Iran

Washingtonul a acordat Irakului un termen suplimentar de 60 de zile în care sunt exceptate de la sancţiuni statele şi...331

25 sep 00:00MapamondCoronavirus: Masca obligatorie 24 de ore din 24 în Italia, la Genova

291

Sănătate
25 sep 00:00SănătateRemedii naturale pentru durerile de gât

Durerile de gât apar, de cele mai multe ori, în urma contactării unui virus. Acestea sunt cât se poate de neplăcute...367

25 sep 20:09SănătateGutuia: beneficii și recomandări

Toamna este, fără îndoială, sezonul gutuilor așa că nu ar strică să știi ce beneficii aduc acestea...402

25 sep 00:00SănătateGreșeli care agravează răceala

326

25 sep 20:19SănătatePoți face exces de fructe? Află recomandările de consum

Există binecunoscuta recomandare „consumă cinci fructe și legume pe zi”. Este un sfat de care e bine să ții...369

25 sep 00:00SănătateCum să limitezi gustările nesănătoase atunci când ești obosit

Deciziile noastre privind alimentația nu sunt mereu cele mai potrivite atunci când ne simțim obosiți și pare că...293

25 sep 00:00SănătateCearcănele – de ce apar şi cum le tratăm?

Cearcănele sunt reprezentate de acele zone rotunde, colorate mai închis, în nuanţe către violet sau brun, care apar...379

25 sep 00:00SănătateStudiu: Acidul lipoic contribuie la slăbit în caz de obezitate

Nu există remedii magice pentru a combate obezitatea, însă anumite elemente pot contribui câte puțin la lupta...362

25 sep 00:00SănătateSănătatea mâinilor: cum se modifică spre bătrânețe

Pe măsură ce îmbătrânim, sănătatea mâinilor are de suferit: pot apărea dureri articulare, o diminuare a forței...352

25 sep 00:00SănătateAi împlinit 70 de ani? Ce schimbări au loc în corp după această vârstă

379

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT