rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 21 martie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ACUZAȚII DE „BLAT” la Garda de Coastă! Orele suplimentare neplătite bagă zâzanie între polițiști!

Laurențiu Cicu

Orele suplimentare neplătite ale polițiștilor de frontieră au băgat zâzanie între sindicate. După ce Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual a anunțat că în urma întâlnirii dintre președintele SNPPC Dumitru Coarnă și directorul Gărzii de Coastă, comisarul șef Laurențiu Cicu au primit asigurări că problema va fi remediată, imediat au apărut acuzațiile de „blat” din partea celorlalte sindicate în care sunt membri polițiști de frontieră.

Luni dimineață, președintele SNPPC, Dumitru Coarnă și liderul Biroului SNPPC Tulcea, Teodor Zaiț, s-au întâlnit cu reprezentanții conducerii Gărzii de Coastă pentru a discuta cu privire la neregulile semnalate de polițiștii din Tulcea. „Principala problemă a fost generată de neplata muncii suplimentare, după termenul legal de 60 de zile, în care orele lucrate peste programul normal de lucru nu au fost recuperate în natură, cauza fiind interpretarea greșită a legii.

Pentru rezolvarea situației, conducerea Gărzii de Coastă va identifica soluțiile legale și financiare, astfel încât, orele lucrate după data de 1 aprilie 2018 - când a intrat în vigoare ,,OMAI nr. 40 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru personalul cu statut special”, și nerecuperate în termenul de 60 de zile, să fie plătite integral.

În ceea ce privește munca suplimentară prestată anterior datei de 1 aprilie 2018, când nu era bază legală pentru plata acesteia, recuperarea se va face, etapizat, în natură, din fondul de lucru la dispoziția unității, și nu din timpul liber al lucrătorilor sau din zilele de SDSL, pentru a se asigura atât îndeplinirea misiunilor și sarcinilor specifice Gărzii de Coastă, cât și drepturile polițiștilor de frontieră/personalului civil, conform ,,Acordului privind raporturile de serviciu, încheiat de SNPPC cu IGPF” – pentru funcționarii publici cu statut special/polițiști, dar și a ,,Contractului colectiv de muncă la nivel de grup de unități, încheiat de FSNPPC cu MAI” – pentru personalul contractual”, au transmis reprezentanții SNPPC în urma întâlnirii dintre Dumitru Coarnă și comisarul șef Laurențiu Cicu.

Alte sindicate aduc acuzații de „blat”!

Anunțul i-a indignat pe reprezentanții celorlalte sindicate ce îi reprezintă pe polițiștii de frontieră, care aduc acuzații de „blat”, subliniind că vor continua în instanța de judecată lupta pentru a obține plata a toate orelor suplimentare, nu doar a unei părți.

„După o perioadă (cât a fost împuternicit) de lapte și miere în relația cu sindicatele, în Garda de Coastă, înscăunarea definitivă (în urma concursului) a directorului schimbă armonia.

Foarte serios și interesat să fie echitabil, directorul GC prezenta de câte ori avea ocazia, rolul important al sindicatelor, indiferent de numărul de membri, în bunul mers al activității și relației lucratori-manageri.

Părea că a înțeles faptul că orice problemă ridicată, indiferent de "reclamant" este o vulnerabilitate ce trebuie înlăturată pentru ca întreaga activitate să nu aibă de suferit. Așa se face că, s-a arătat adeptul discuțiilor amiabile și al rezolvărilor prompte, în schimbul "bătăliei în hârtii". A mai avut și ratări ici-colo, dar nimic nu prevestea că se poate ajunge la această situație.

La Garda de Coastă, printre problemele ridicate de sindicate de-a lungul timpul s-a aflat pe listă și cea referitoare la orele suplimentare (zeci sau sute) acumulate de polițiștii de frontieră, care nu au beneficiat în schimb, așa cum spune legislația, nici de compensare cu timp liber corespunzător, nici de plata acestora.

În repetate rânduri, pe această temă, Sindicatul ROPOL și Sindicatul DECUS, au avut discuții cu conducerea Gărzii de Coastă și au formulat petiții pentru acordarea drepturilor polițiștilor de frontieră.

Rezultatul acestora a fost amânarea de la o lună la alta a rezolvării problemei, termene pentru rezolvare date șefilor de structuri, răspunsuri la petiții date în doi peri sau suficient de aburitoare cât să te enerveze și să scrii alte petiții.

Totul a culminat cu ședința din 27.02.2019 de la IGPF, când reprezentanții celor două sindicate menționate mai sus, au ridicat această problemă, nerezolvată încă, și în prezența conducerii IGPF.

Directorul GC, prezent la ședință a tăcut mâlc. Tot așa a tăcut și Coarnă (SNPPC), dar și-a notat-o! Și, fugitiv, și-a croit drum la Constanța să bea o cafea cu proaspătul "director plin" în 4.03.2019... tocmai pentru a rezolva această problemă.

Aflăm astfel că în fața lui Coarnă, directorul GC a cedat, pentru că SNPPC n-a fost atât de categoric cum a fost ROPOL, DECUS, S.N.P.F., SMARTPOL cerând plata tuturor orelor suplimentare care au depășit cele 60 de zile în care nu au fost compensate, ci a căzut la pace cu un fifty-fifty! O parte dintre ore să se plătească și o parte să se recupereze. Serios?

Deci polițiștii de frontieră muncesc jumătate de timp la negru și jumatate de timp primesc salariu. Și culmea, pentru a nu rămâne "urme", această variantă s-a ivit după o simplă discuție la cafea Coarnă-director GC, fără să fie nevoie de petiție ;)

Domnule director, pentru problemele polițiștilor vă dăm noi cafeaua data viitoare, dacă asta cântărește acum pentru dumneavoastră!

Și ROPOL și DECUS pot face acest efort, dacă este gestul decisiv acum, după ce ați fost numit director cu acte în regulă. Sau ați schimbat regulile "jocului" și aveți preferințe printre sindicaliști pentru că sunteți membru SNPPC?

PS: Dacă tot a rezolvat Coarnă jumătate din orele suplimentare, de cealaltă jumătate ne ocupăm noi, în instanță!

Să nu uitați, domnule director să scrieți în răspunsul petițiilor noastre pe care le aveți în lucru de blat-ul cu SNPPC... dar vedeți cum formulați ca să bată cu ce ați răspuns la cele vechi... că noi avem colecție pe această temă!”, este mesajul semnat de reprezentanții SED LEX, Sindicatul DECUS, Sindicatul ROPOL, S.N.P.F. și

Sindicatul SMARTPOL.

Comisarul șef Laurențiu Cicu: „Nu există rea voință! Vom face o analiză!”

Contactat de „Replica de Constanța”, comisarul șef Laurențiu Cicu a precizat faptul că în cadrul întrevederii cu reprezentantul SNPPC nu a fost discutat nimic diferit față de ceea ce s-a discutat cu celelalte sindicate. Cât privește problema de fond – și orele suplimentare ce trebuie plătite sau recuperate – comisarul șef Laurențiu Cicu a afirmat că urmează să se facă o analiză, astfel încât toate situațiile în care au fost efectuate ore suplimentare, conform prevederilor legale, să fie plătite.

„Există o prevedere legală în care se stipulează că orele suplimentare se prestează în anumite condiții: să existe un pericol deosebit, să existe o intervenție specializată, să existe ridicarea capacității operaționale, adică alertă, sau intervenții în caz de dezastre, inundații etc. Acestea sunt condiții deosebite pentru care se compensează orele suplimentare făcute peste durata normală a timpului de lucru, cu timp liber în termen de 60 de zile. Sau, dacă nu a existat posibilitatea acordării de zile libere – ceea ce trebuie argumentat, într-un raport, de șefii de la structurile teritoriale se vor plăti în fondul a 180 de ore pe an și dacă există prevedere bugetară.

S-a stabilit că acolo unde există potrivire cu prevederile legale se vor plăti orele suplimentare fără nicio problemă. Vom face o analiză, vom verifica în ce condiții au fost aceste ore suplimentare și dacă îndeplinesc prevederile legale. Căutăm soluțiile legale și unde va fi cazul, vom plăti oamenilor și dacă va fi cazul, cei care au greșit, că nu au interpretat bine vor suporta consecințele unui act administrativ.

Nu există rea voință”, a arătat comisarul șef Laurențiu Cicu.

Florentina BOZÎNTAN

RECLAMAȚII la Garda de Coastă: orele suplimentare nu au fost plătite! Sindicatul a intrat pe fir!

Laurențiu Cicu, șef cu acte în regulă la Garda de Coastă!

joi, 7 martie 20192386
Comentarii

00DECEBAL(7 mar 14:57)
Ore suplimentare .
mai mult...Replica
21 mar 09:13ReplicaPREMIERĂ! Judecătorii au obligat Ministerul Sănătății să-i asigure tratamentul GRATUIT unui bolnav de cancer

Situație revoltatoare în cazul unei bărbat din Constanța, bolnav de cancer în ultimul stadiu. Pentru a trăi, are...610

21 mar 00:00ReplicaVIOLENȚĂ fără limite, la CONSTANȚA, VICTIME BĂTUTE și AMENINȚATE cu CUȚITUL, în propriile case!2238
21 mar 00:00ReplicaUn OBSEDAT SEXUAL a RECIDIVAT după o lună: iată cum îşi ‘agăţa’ victimele şi ce urma după!969
21 mar 00:00ReplicaINVESTIȚIE DIN SUFLET. „Sanatoriul Balnear Techirghiol va fi etalon pentru România!”

Zafer este unul dintre cei 1400 de copii care, an de an, vin la Secția de Recuperare Neuro-psiho-motorie a Sanatoriului...552

21 mar 00:00ReplicaUn consilier local municipal îi cere demisia primarului Constanței!853
21 mar 00:00ReplicaMilioane de euro: un fost lider PNL reabilitează dispensarul din Mihail Kogălniceanu553
21 mar 00:00ReplicaSECURITATE la INCENDIU: sancțiune aplicată la mănăstirea de la 23 August!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au aplicat o sancțiune în urma incendiului de la Mănăstirea “Sfinţii Ierarhi...269

21 mar 00:00ReplicaNoutăți privind racordarea localităților la gaze naturale. Ce spune vicepremierul Daniel Suciu559
21 mar 09:27ReplicaMinistru în Guvernul PSD-ALDE vorbește despre autostrăzi, făcând o comparație cu ce s-a întâmplat în mandatul lui Cioloș232
21 mar 00:10ReplicaPreşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, scapă de dosarul de la ANI!

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu, scapă de grija dosarului întocmit de Agenţia...1229

21 mar 09:31ReplicaBreaz, despre necesitatea răspunderii magistraților: Am văzut persoane care au ajuns după gratii, familii distruse. VIDEO375
21 mar 00:53ReplicaEi sunt ȘOFERII care transformă STRĂZILE în CIMITIRE! Unii, aproape de comă alcoolică!927
Vremea
10.7°6.5° - 10.8° joi, 21 martie 2019
cer seninUmiditate: 87%
Vânt: 4.71 m/s din NNE
Presiune: 1033.24 milibari

Loto
6/491421363940
5/4031618232737
joker491012147
Horoscop
mai mult...SPSportRT
21 mar 00:00SportSascha Bajin a plecat la Miami! Francezii scriu că Simona Halep e printre cele patru jucătoare pe care le-ar putea pregăti

Sascha Bajin (34 de ani), fostul antrenor al liderului WTA Naomi Osaka, va asista la turneul de la Miami. Presa din...174

21 mar 00:00SportSpecialist în genetică: Messi poate fi clonat cu tehnicile actuale

Arcadi Navarro, un specialist în genetică şi responsabil în cadrul Arhivei europene a genomului, a dezvăluit că...173

21 mar 00:00SportMonica Niculescu a ajuns pe tabloul principal la Miami

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a reuşit să acceadă pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de...167

21 mar 00:00SportBianca Andreescu, preocupată mai mult de evitarea accidentărilor decât de adversare, la Miami

Canadianca de origine română Bianca Andreescu, care va juca în primul tur la Miami cu jucătoarea română de tenis...203

Local
21 mar 08:36LocalReacția sindicatelor pe marginea bugetului de stat pe anul 2019

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a precizat luni, 19 martie 2019, că Educația a primit cu 9,9 miliarde de lei...244

21 mar 00:53LocalAccident într-o curbă periculoasă din Constanța: un șofer a părăsit carosabilul!

Un bărbat, în vârstă de 62 de ani, la data de 20 martie, în jurul orei 15.00, a condus un autoturism pe DN 22,...1937

21 mar 01:04LocalUn constănțean va sta 3 luni după gratii pentru tulburarea ordinii și liniștii publice

Petre Ș. a fost condamnat, la finele anului 2017, la 3 luni cu suspendare pentru tulburarea ordinii și liniștii...881

21 mar 01:25LocalÎncă un val de dosare penale pe numele unor șoferi, în Constanța

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Constanța, La data de 19 martie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă...401

21 mar 01:26LocalS-a RĂSTURNAT cu mașina în drum spre Agighiol!

Un bărbat, de 35 de ani, din Tulcea, la data de 20 martie a.c., în timp ce conducea un auto, pe DJ 222, pe relația...361

21 mar 01:32LocalAMENDĂ URIAȘĂ pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, la data de 19 martie a.c., au desfășurat o...346

21 mar 01:30LocalTânărul care TÂLHĂRISE un minor a mai comis și două FURTURI! A fost ARESTAT

Polițiștii constănțeni au continuat cercetările în cazul unui minor care a comis o tâlhărie. Astfel s-a aflat...514

21 mar 01:30LocalConstănțenii, CAMPIONI la parcări de BOVINE! Preferă zonele școlilor și trecerile de pietoni

Polițiștii locali, pe parcusul zilei de 19 martie 2019, s-au confruntat cu o serie de nereguli constatate pe drumurile...961

21 mar 01:31LocalGeorge Karam, un nou termen la Curtea de Apel. Magistrații au amânat pronunțarea!

George Karam, condamnat la 10 ani de închisoare și la plata sumei de 2,5 milioane de euro, în dosarul Beirut, a avut...319

21 mar 00:54LocalRADARE în CASCADĂ în Constanța! Peste 100 de vitezomani trași pe dreapta

Polițiștii structurilor de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța și cei ai...3281

Politică
21 mar 01:48PoliticăBreaz dezvăluie politica băncilor în România: suprataxează populația, pentru profituri uriașe

Prezent la Constanța, ministrul Culturii, Daniel Breaz, a făcut o serie de comentarii pe teme politice și...200

21 mar 00:00PoliticăPintea îi dă replica lui Iohannis: 'Bugetul României a fost aprobat târziu!'

Președintele Klaus Iohannis acuza că lipsa tratamentului pentru bolnavii HIV/SIDA din spitale este „un exemplu...160

21 mar 01:09PoliticăCum va arăta 'viitoarea coloană vertebrală a transportului public din Constanța'

Primăria Constanța continuă proiectele pe fonduri europene. Decebal Făgădău și-a propus, ca până la finele...282

21 mar 00:52PoliticăPSD Constanța anunță că a terminat, încă de săptămâna trecută, campania de strângere de semnături pentru alegerile europarlamentare

La sediul PSD Constanța a fost organizată, miercuri, prima conferință din acest an, în prezența ministrului...642

21 mar 00:10PoliticăVIDEO. Ministrul Culturii, reacție după ce partidul lui Cioloș a propus avort obligatoriu pentru cei fără venituri!

Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, reacționează la declarațiile membrei PLUS, Oana Bogdan, susținute de Dacian...1393

21 mar 01:26PoliticăCannabisul ar putea fi legalizat în scop medicinal. Teodorovici: „De ce să nu analizăm dacă practica europeană e de luat în calcul?“

Eugen Teodorovici a declarat, miercuri, la Parlament, referitor la posibilitatea legalizării cannabisului în scop...704

21 mar 01:28PoliticăCamera Deputaţilor: Moţiunea simplă pe justiţie - respinsă

Moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei, intitulată "Tudorel Toader şi PSD - ALDE, luaţi mâinile murdare...189

21 mar 01:27PoliticăMinistrul Culturii a spus că NU vor fi BLOCAJE în reabilitarea Muzeului de Artă și a Teatrului de Vară

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a precizat, în cadrul unei conferințe de...238

21 mar 00:11PoliticăProblemele de la Constanța, către ministrul Culturii: Teatrul de Păpuși, de Operă și Balet și impozitul de la Casa de Cultură

Ministrul Culturii, Valer-Daniel Breaz, este prezent la Constanța, prilej cu care a participat la o conferință de...958

21 mar 00:16PoliticăȘedință de Consiliu Local cu SCÂNTEI: 'Un copil a fost MUȘCAT de 3 CÂINI, ce spune primarul?'

Primarul Decebal Făgădău i-a convocat pe consilierii locali în ședință extraordinară, miercuri, 20 martie. Pe...1962

Monden
21 mar 00:00MondenPremiile Gopo 2019. Lista completă a câștigătorilor. Filmul Moromeții 2 a luat cele mai multe trofee

Marți, 19 martie, a avut loc a 13-a ediție a Premiilor Gopo, gala cinematografiei românești care premiază...130

21 mar 00:00MondenAna Morodan și Adrian Teleșpan au fost eliminați de la Asia Express

Ana Morodan și Adrian Teleșpan au fost eliminați din competiția Asia Express. Deși au tras foarte tare să ajungă...173

21 mar 00:00Monden„Sunt scârbit, o aștept acasă!“. Scenele sexy cu Florin Pastramă o lasă pe Brigitte Năstase fără iubit?

Se încing spriritele în munţii Semenic, dar şi în Pipera. După episodul de săptămâna trecută în care Brigitte...255

21 mar 00:00MondenMario Fresh, eliminat de la "Exatlon". Iubitul fiicei Andreei Esca a părăsit concursul în lacrimi

Una dintre cele mai emoţionate eliminări de la Exatlon (Kanal d) s-a produs marţi seară. Mario Fresh, din echipa...154

21 mar 00:00MondenDoamna cu musca, cea mai spectaculoasă apariție de la Premiile Gopo. Cine este Iuliana Vîlsan

Defilarea pe covorul roșu de la Gala Premiilor Gopo, de marți seara, 19 martie, a fost prilejul perfect pentru a...175

21 mar 00:00MondenParis Jackson nu vrea să se interneze la dezintoxicare

Fiica cântăreţului Michael Jackson, Paris Jackson (20 de ani), trece prin momente grele. Tânăra care promitea să...139

21 mar 00:00MondenKirk Douglas, scos la plimbare în scaunul cu rotile de asistenta personală. Actorul are 102 ani

Legendarul Kirk Douglas a ajuns dependent de scaunul cu rotile. La venerabila vârstă de 102 ani, actorul care l-a...189

21 mar 00:00MondenSantana, Robert Plant, The Killers şi Jay-Z vor cânta la Woodstock 50

Santana, Robert Plant, The Killers, The Black Keys, Jay-Z şi Miley Cyrus se numără printre artiştii care vor...132

21 mar 00:00MondenCardi B va debuta în cinematografie cu filmul „Hustlers“

Rapperiţa de origine latino-americană Cardi B va debuta în cinematografie cu 'Hustlers', un film în care Jennifer...133

21 mar 17:43Monden„Dumbo“, în regia lui Tim Burton, o reinterpretare a clasicului film de animaţie Disney

Regizorul Tim Burton, care revine pe ecrane cu ''Dumbo'', o versiune live-action a clasicului film Disney, nu a fost...120

Mapamond
21 mar 00:00MapamondTrump îl va primi pe Netanyahu la Casa Albă pe 25-26 martie

Preşedintele american Donald Trump îl va primi pe şeful guvernului israelian, Benjamin Netanyahu, la Casa Albă, în...120

21 mar 00:00MapamondPreşedintele Macron mobilizează un dispozitiv militar pentru protestele „vestelor galbene“

Preşedintele francez Emmanule Macron a dispus ca dispozitivul militar antiterorist 'Sentinelle' să fie mobilizat...136

21 mar 00:00MapamondGenocid în Bosnia: Radovan Karadzic, condamnat la închisoare pe viaţă

Fostului lider politic al sârbilor din Bosnia, Radovan Karadzic, acuzat de genocid în timpul războiului...136

21 mar 00:00MapamondItalia: Senatul blochează urmărirea penală a lui Salvini pentru „sechestrare de persoane“, în legătură cu migranţii de pe Diciotti

Senatul italian a votat miercuri pentru menţinerea imunităţii ministrului de interne Matteo Salvini şi respingerea...119

21 mar 00:00MapamondBrexit: Bruxellesul se opune unei amânări a ieşirii Marii Britanii până la 30 iunie

Comisia Europeană se opune prelungirii apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană până la 30 iunie, după cum...136

21 mar 00:00MapamondAtacurile din Christchurch: Un al doilea bărbat a fost inculpat pentru distribuirea imaginilor video filmate de atacator

Un bărbat de 44 de ani a fost inculpat de un tribunal din oraşul neozeelandez Christchurch pentru distribuirea...133

21 mar 00:00MapamondŞefa conservatorilor germani, Annegret Kramp-Karrenbauer, cere suspendarea Fidesz din PPE

Annegret Kramp-Karrenbauer, succesoarea cancelarului german Angela Merkel la conducerea Uniunii Creştin-Democrate...116

21 mar 00:00MapamondParlamentul statului Mississippi a adoptat cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului

Parlamentul statului american Mississippi a adoptat marţi cea mai constrângătoare lege din SUA asupra avortului în...125

21 mar 00:00MapamondMarea Britanie: Bandele de trafic de droguri provoacă o creştere uriaşă a numărului minorilor victime ale sclaviei moderne

Numărul cazurilor de sclavie modernă în care sunt implicaţi copii britanici s-a dublat în 2018 în contextul în...121

21 mar 00:00MapamondItalia: Şoferul unui autobuz, care transporta peste 50 de copii, a dat foc vehiculului

Şoferul unui autobuz şcolar, un italian originar din Senegal, a dat foc vehiculului miercuri în nordul Italiei, dar...144

Sănătate
20 mar 00:24SănătateSorina Pintea: 'S-au făcut pași importanți pentru realizarea Spitalului Regional Constanța'

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, prezentă la Techirghiol, miercuri, 20 martie, a dat asigurări că s-au făcut...2120

19 mar 01:31SănătateProgram preventiv pentru depistarea bolilor prostatei, la Hârșova

Spitalul Orășenesc Hârșova desfășoară un program preventiv pentru locuitorii orașului și ai localităților...377

14 mar 00:00SănătateLecție de prim ajutor oftalmologic susținută de medicii de la Mrini Eye Hospital elevilor Liceului Internațional de Informatică

Mrini Eye Hospital a desfășurat miercuri, 13 martie a.c., prima acțiune în domeniul învățământului medical de...533

11 mar 00:37SănătateSemnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

La școală se fac ore de educație sexuală, iar internetul este plin de articole cu sfaturi pentru părinți referitor...1244

11 mar 01:17SănătateRUJEOLA – peste 100 de cazuri raportate în ultima săptămână!

Noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate, în perioada 4 – 8 martie a.c., în țara noastră, potrivit evidenței...568

9 mar 00:07SănătateAmbasada SUA investește 320.000 de dolari în reabilitarea Maternității din Medgidia

Ambasada Statelor Unite ale Americii la București va investi 320.000 de dolari în reabilitarea blocului...708

7 mar 09:22SănătateConcurs pentru funcția de medic șef Clinica TBC Osteoarticular Agigea

Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța scoate la concurs postul de medic șef...858

4 mar 02:18SănătateLegea salarizării discriminează o parte din salariaţii din sistemul sanitar

O radiografie a efectelor produse de Legea Salarizării, în special în sănătate și asistență socială, arată...1592

4 mar 02:20SănătateEPIDEMIE DE GRIPĂ. Creștere îngrijorătoare a deceselor! Ultima victimă din Constanța: o femeie de 39 de ani

Numărul deceselor în cazul cărora specialiștii au confirmat virusul gripal a ajuns la 159, potrivit ultimei...1122

27 feb 01:54SănătateInfecţiile respiratorii acute, gripa şi infecţiile respiratorii acute severe în scădere

Analiza datelor privind evoluţia infecţiilor respiratorii acute, gripei şi infecţiilor respiratorii acute severe...865