REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ACUZAŢII de fraudă la Evaluarea Naţională, la Colegiul Mircea cel Bătrân. Ce spune Consiliul Judeţean al Elevilor

ACUZAŢII de fraudă la Evaluarea Naţională, la Colegiul Mircea cel Bătrân. Ce spune Consiliul Judeţean al Elevilor

Replica API 1 iulie 2014 | 00:00 782

Consiliul Judeţean al Elevilor (CJE) Constanţa, organizaţie reprezentativă a elevilor din judeţul Constanţa, se arată îngrijorat din cauza unor suspiciunii de fraudă apărute astăzi în mass-media asupra rezultatelor obţinute la Examenul de Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasă a VIII-a la Colegiului Naţional "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

Considerăm că instituţiile abilitate ale statului trebuie să demareze o anchetă pentru a lămuri aceste acuzaţii, iar în cazul în care acestea sunt reale, persoanele implicate în acest caz trebuie trase la răspundere. De asemenea, considerăm că reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale trebuie să ofere explicaţii elevilor implicaţi în acest examen, respectiv familiilor acestora, se arată într-un comunicat al CJE.

Îndemnăm toate persoanele care deţin informaţii despre eventuale fraude petrecute la examenul de Evaluare Naţională sau Bacalaureat să sesizeze de îndată Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa respectiv organele abilitate ale statului, şi să aducă aceste informaţii în atenţia opiniei publice, mai precizează reprezentanţii CJE.

"Mă declar profund îngrijorat de posibilele fraude petrecute la acest examen deosebit de important pentru absolvenţii claselor a VIII-a. În cazul în care informaţiile sunt reale asistăm la o răsturnare a sistemului de valori, care poate avea un efect negativ în dezvoltarea caracterelor elevilor." a declarat preşedintele interimar al Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa, Constantin - Alexandru Manda.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614