REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ACUZAȚII DE FURT DE APĂ! Branșament ILEGAL la Kaufland Mamaia Nord?

ACUZAȚII DE FURT DE APĂ! Branșament ILEGAL la Kaufland Mamaia Nord?

Replica API 17 iunie 2019 | 00:33 1346

Când se aduc acuzații de furt de apă, ne așteptăm ca protagoniștii să facă parte din pătura săracă a societății. De data aceasta, surprinzător, acuzațiile sunt aduse unui hipermarket! Este vorba despre hipermarketul Kaufland Mamaia Nord, care funcționează numai pe perioada verii, iar cei care semnalează situația sunt locatarii Aruba Residence, din vecinătatea magazinului.

Membri Asociației Aruba Residence au constatat, în cursul zilei de sâmbătă, 15 iunie a.c., existența branșamentului ilegal, realizat de Kaufland Mamaia Nord, în conducta de apă curentă a blocului. Oamenii bănuiesc însă că situația durează de ceva vreme, în condițiile în care în urmă cu aproximativ o săptămână constataseră că înregistrau consum pe o conductă secundară, dedicată hidrantului.

„Deținem, pe numele asociației, un branșament dublu, două conducte, fiecare contorizată printr-un apometru. O conductă are destinație hidrantul, iar cea de a doua este destinată consumului zilnic de apă. Vara trecută, noi am sesizat că înregistram consum pe țeava pentru hidrant, aproximativ 100 mc pe lună. Dar a trecut vara, nu a mai fost consum, nu am mai dat atenție. În urmă cu o săptămână, constatăm, din nou, pe factura din luna mai a.c., existența unui consum de 80 mc de apă pe apometrul pentru hidrant. Am eliminat varianta că ar putea fi o pierdere de apă, dacă ar fi existat, ar fi fost constantă, și în lunile de iarnă.

Drept consecință, am coborât în cămin, am închis apometrul și am luat și rozeta, împreună cu un vecin, deciși să vedem, astfel, cineva va „plânge” după apă.

Nu a plâns nimeni, până astăzi, când vecinii au constatat că a fost realizat un branșament ilegal. Mai exact, Kaufland Mamaia Nord, care s-a înțepat în conducta noastră de consum zilnic, după apometru. În fotografiile realizate astăzi (n.r. sâmbătă, 15 iunie a.c.) se vede cum se udă iarba, dar apa respectivă nu va fi folosită doar pentru udat, ci probabil va deservi magazinul”, a sesizat reprezentantul Asociației Aruba Residence.

În încercarea de soluționa situația, reprezentantul asociației de locatari s-a adresat șefei de magazin Kaufland Mamaia Nord. Reacția acesteia, reclamă bărbatul, a fost una nedemnă de postura acesteia și de reprezentant al unui lanț de hipermarketuri! „Am încercat să vorbesc cu șefa de magazin. Sunt convins că nu este politica Kaufland să se branșeze ilegal, să fure apă. Orice putem să ne imaginăm despre Kaufland, dar nu că instrucționează șefii de magazin să fure apă! Lucrarea a fost realizată de o firmă, poate nici nu știau în ce condiții a fost realizată. M-am lovit însă de un limbaj vulgar, de o atitudine ostilă și impertinentă. La sesizarea mea că sunt branșați ilegal, reacția dumneaiei a fost „Să văd ce ai să-mi faci!”, a sesizat constănțeanul.

În consecință, având în vedere că pe plan local oamenii nu au găsit cale de comunicare cu „vecinul” Kaufland, au semnalat situația reprezentanților Kaufland, la nivel internațional, cât și către RAJA Constanța.

Mai mult, o altă situație care duce la o stare conflictuală între Kaufland și vecini este blocarea unui drum de acces.

„Este un drum de acces, care este un drum proprietate, ce are drept de folosință și Kaufland-ul și șefa de magazin a considerat că, de anul acesta, pentru a nu avea bătaie de cap, cel mai simplu este să închidă drumul de servitute cu paleți. De câte ori vine cineva la proprietățile din continuarea drumului trebuie să se roage de paznic să dea paleții la o parte. Este de vreo săptămână lucrul acesta, nu am făcut scandal, am zis că în momentul în care se deschide magazinul vor trebui să înlăture paleții”, au mai reclamat oamenii.

La rândul nostru, am sesizat situația către Kaufland România, în vederea obținerii unui punct de vedere.

Update: Situația a fost sesizată și Poliției, la fața locului ajungând o echipă pentru efectuarea de cercetări.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanul nu s-a nascut poet ci HOT.
1
0
La sarbu mamaia nord control
0
0
sefa magazinului e precis o chiratza !
10
2
Asa se intimpla unde legea e prea blanda se fura tot ce se poate curent electic,produse petroliere prin montarea unor robinete pe conducta sau apa.Bai Kaufland voi inbuteliati apa asta si o vindeati ca apa plata sau inca nu,pentru ca orice e posibil daca esti hot cu imaginatie si tupeu.
4
1
ba asa poti prosti n-am mai vazut reprofilati-va ca si mine e mai usor si dulce slobozul si injoseliile
0
0
baiii voi istia de la raja,dar voi cand bagati la oameni pe gat cete 2,3,4 mc de apa pe ap.voi nu furati
11
2
Iar vreti ceva moka
0
3
Nu o sa faca nimeni nimic . Le da la locatari niste produse sa le inchida gura si gata uitati de plangere
6
0
Ce materiale ieftine in acel camin.Speta e simpla..Kaufland trebuie sa prezinte factura si pozitia apometrului lor.
9
1
Doresc sa stiu finalul. Asta e furt. Daca fura nea ghita e terminat, dar ei @!!
12
0
Muie kaufland
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614