REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Acuzaţii după o serie de amenzi date în zona Primăriei Constanţa. Reacţia Poliţiei Locale: 'Să respecte legea!'

Acuzaţii după o serie de amenzi date în zona Primăriei Constanţa. Reacţia Poliţiei Locale: 'Să respecte legea!'

Replica API 19 mai 2018 | 00:03 407

Ne amintim cu „nostalgie” de momentele în care pozele de pe bulevardul Tomis, din zona Grand, intrau cu drag în categoria „Parchez ca un bou”. Acest lucru se datora faptului că pe acea porțiune staționarea este interzisă. Totuși avariile luceau precum un brad de crăciun, cel puțin la primele ore, dar mai ales noaptea. De când Poliția Locală Constanța acționează constant în zonă, numărul de staționări în afar alegii au scăzut. Totuși, operatorii economici din zonă se plâng că sunt prea multe amenzi aplicate, fiind speriați clienții, dar fiind trași la răspundere și cei care aprovizionează magazinele. Reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală au un singur mesaj de transmis: „Respectați legea!”.

Bulevardul Tomis este unul dintre cele mai intens circulate artere din municipiu, iar zona Grand-Centrul Vechi are un mare minus: lipsa locurilor de parcare. Chiar dacă este sens unic, cu luni bune în urmă, o bandă era ocupate de șoferii puși pe avarie pentru a cumpăra ceva de la magazinele din zonă. Acum, polițiștii locali constănțeni acționează constant, împărțind amenzi aproape zilnic celor care ignoră indicatorul care prevede staționarea interzisă pentru a rezolva fel și fel de probleme personale. Comercianții din zonă spun că au totuși o problemă cu această acțiune. Ei au făcut reclamații inclusiv la Primăria Constanța pentru faptul că sunt speriați clienții, firmele de aprovizionare sunt amendate, iar în zonă sunt, deja, multe spații care sunt scoase la închiriat, însă nimeni nu dorește să investească acolo de frica polițiștilor locali.

Pe de altă parte, Poliția Locală transmite un mesaj clar prin care li se reamintește faptul că legea este lege, iar staționarea în zone interzise se sancționează conform legii. Mai mult, aceștia transmit un mesaj scurt, dar puternic: „Respectați legea!”. De asemenea, reprezentanții instituției au precizat că există două excepții pentru a putea staționa, pentru scurt timp desigur, în zona respectivă, fără a fi sancționat. Potrivit OUG 195/2002, Cod Rutier, nu se consideră oprire îmbarcarea sau debarcarea unor persoane, dacă prin această manevră nu a fost perturbată circulația pe drumul public respectiv, dar nici atunci când autovehiculele cu o masă totală maximă autorizată de până la 3,5 tone atâta timp cât acestea efectuează operațiuni de distribuire a mărfurilor alimentare la unitățile comerciale. Deci dacă se fac aprovizionări de altă natură, fie ele cu alcool, tutun sau alte produse non-alimentare, staționarea este interzisă, iar polițiștii pot aplica amenzile corespunzătoare.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Niste escroci..cum sa dati amenzi de la 600 la 1000 de lei pentru o amarata de parcare sunteti bolnavi cu capul.
0
0
Bravo domnilor politisti,intodeauna vor exista carcotasi ,RESPECT.
2
1
Sa ne suga pula politia locala. Ar trebui si ei filmati si fotografiati cand sunt opriti aiurea
4
1
Asa e...asteptam, dar merita asteptarea..lol
2
0
Ei doar pazesc masinile, pana vine soferul, sa il poata sanctiona
0
1
Daca regulamentul pevede ca orice militian sa poarte cascheta, de ce nu se respecta? Sutem noi mai boi, decat voi? Fara spaga, nevestele ar divorta de voi. Va cresteti copiii din spagi.
1
2
Mare bou esti!
3
1
si daca legea spune ca nevestele militienilor pot fi regulate de toata tiganimea , voi militienilor respectati legea sau o sa va revoltati ca e absurda ca si in cazul de fata si o ignorati?
1
4
Ce articol tare ! Ziarist prost la fel ca cel care a facut pozele
3
3
Se pare ca tu esti un militian parat care in afara de mitinguri nu mai faceti nimic ! Stai linistit prietene , cat de curand Politia Rutiera va trece la Primarie , ca in toate tarile din U.E.
10
4
Asta da prioritatea Constantei!Atatea nenorociri au loc la fiecare minut ,circulatia este infernala ,orasul arata jalnic iar Politia are preocupari marete!Cotizati sa-i platim ca merita!
1
5
Nu mai urla , suna la 112
6
1
linga statia de pompare RAJA, in capat la Ion Ratiu, au facut tabara o satra de TIGANI care string sticle din plastic........ALOOOO se aude politia locala?
7
4
Nu credeam ca in 2018 mai exista cineva care filmeaza vertical.....Doreleee
7
1
vi se pare normal sa aiba gardienii uniforma ca si cei din serviciul circulatie?
15
12
Cand esti prost este ca atunci cand esti mort. Tu nu suferi, au de suferit ceilalti...
5
1
Nu e prost informat, e doar prost, iar Andu Serban e doar un meltean in cautarea afirmarii. O va avea!
6
1
Esti neinformat sau prost informat. Vezi cate contestatii sunt la instanta pentru opriri neregulamentare si ca peste 90 % au fost castigate de politie. Judecatorii stiu legea, tu nu. Succes!
13
3
Andu sifonu el filmeaza. Andu serban
3
1
asa mascaricii mei. folositi autobuzele cilivizate. eu merg cu seria 7 imprumutat. sanky. fraierii mei
7
2
Doar cu amenzi se civilizeaza omul...iar ratatul care filmeaza trebuie sa invete limba romana. Nu e greu..sa mearga la clasele I -IV
19
1
S-a ajuns la situati ca orice cretinoid cu telefon sa se transforme in justitiar, desi el leaga cu greutate o fraza coerenta.
18
0
Politistii locali nu au calitatea de politist rutier pentru a aplica sanctiuni la OUG195 din2002.Daca totusi o fac -plangere penala ptr.abuz in serviciu! Succes!
10
17
deci daca aprovizionezi cu alimente ai voie, dar daca aprovizionezi cu alcool n-ai voie; pai, bine, ma handicapatilor, efectul asupra circulatiei nu e acelasi? cine plm a facut legea asta, vreun cap de creta?
9
11

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614