REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Acuzaţii GRAVE din PNL: De ce a şters Ponta datoriile Rompetrol

Acuzaţii GRAVE din PNL: De ce a şters Ponta datoriile Rompetrol

Replica API 11 ianuarie 2016 | 00:06 494

La începutul anului 2014, Guvernul Ponta semna un memorandum cu grupul Rompetrol prin care karahii scăpau de o datorie de o jumătate de miliard de dolari. După doi ani, liberalul Lucian Isar lansează acuzaţii dure: ştergerea datoriilor a fost modalitatea prin care Ponta a plătit pentru consultanţa oferită de Tony Blair, fostul premier al Marii Britanii. În aceeaşi perioadă, Blair oferea consultanţă şi în Kazakhstan.

"Grupul de firme de consultanţă guvernamentală a fostului premier Blair anunţă triplarea profitului şi extinderea echipei. Această perioadă se suprapune cu gestionarea echipei de la Bucureşti pentru fostul premier Ponta. În aceeaşi perioadă, fostul premier Ponta a făcut un cadou frumos grupului Rompetrol. În aceeaşi perioadă, moneda din Kazakhstan, Tenge, a avut o cădere spectaculoasă. În rezumat, consultanţa fostului premier Blair pentru Kazakhstan a adus un tichet, beneficiu cert de 600 de milioane de euro prin deal-ul Rompetrol, dar şi instabilitate macro", scrie Lucian Isar pe blogul personal, conform stiripesurse.ro.

Isar afirmă că metoda a fost folosită şi în cazul privatizării Sidex Galaţi, în perioada premierului Năstase. "Excelarea în tichete pe seama anumitor premieri români a dovedit-o fostul premier Blair şi pe axa Mittal, susţinător în campanie - privatizarea Sidex Galaţi. Probabil că aceasta este specializarea firmei. Serviciile de consultanţă sunt scumpe şi sunt dificil de achitat din bugetul de stat. În consecinţă, o poză pe stadion în Africa de Sud care să ascundă realitatea poate să coste un stat capturat o companie, o ştergere majoră de datorii... „Noroc” că au intrat la pachet simultan şi altele, că prea era dată ţara pe nimic. Este în continuare de mare interes cât ar plăti Gazprom at large pentru prelegerea unui fost premier care poate explica cum a amânat resetarea redevenţelor timp de 4 ani", mai scrie Isar.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369