REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Acuzaţii grave în cazul poliţiştilor prinşi luând mită la Kogălniceanu: „Primeau de mult bani, aur şi telefoane aduse din afară”

Acuzaţii grave în cazul poliţiştilor prinşi luând mită la Kogălniceanu: „Primeau de mult bani, aur şi telefoane aduse din afară”

Replica API 10 iulie 2015 | 00:00 607

Denunţătorul i-a „momit” cu 600 euro şi un Iphone 6

Denunţătorul i-a „momit” cu 600 euro şi un Iphone 6

Dacă în trecut susţinea că este „sâcâit” de anumiţi indivizi cercetaţi penal pentru a-i ajuta să scape de dosare în schimbul unor sume de bani, participând şi la un flagrant, iată că poliţistul Adrian Ciprian Moldoveanu, din Mihail Kogălniceanu, s-a lăsat pradă „ispitelor”. În plus, l-a tras după el şi pe poliţistul local Andrei Coman, despre care primăriţa Anca Belu susţine că este printre cei mai buni angajaţi ai Poliţiei Locale. Ambii sunt acum cercetaţi, după ce au fost prinşi în flagrant luând mită suma de 600 de euro şi un telefon Iphone 6. Însă, cel care a făcut denunţul, respectiv Vasile Ciucă, susţine că aceştia primesc bunuri de mult timp.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, la data de 8 iulie 2015, i-au prins în flagrant pe Adrian Ciprian Moldoveanu, lucrător de poliţie în cadrul Poliţiei Mihail Kogălniceanu şi Andrei Coman, lucrător al Poliţiei locale Mihail Kogălniceanu, după ce au pretins şi primit de la un denunţător, Vasile Ciucă, suma de 600 de euro şi un telefon mobil marca Iphone 6, în scopul de a nu-şi exercita, în mod corespunzător, atribuţiile de serviciu, precum şi de a crea o situaţie favorabilă cu ocazia unui proces penal aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită. Cauza a avut la bază un denunţ formulat, în data de 7 iulie a.c., la linia telefonică gratuită TelVerde a D.G.A. 0800 806 806. La data de 9 iulie 2015, s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de lucrătorul de poliţie Adrian Ciprian Moldoveanu, care a fost propus spre arestare, şi măsura controlul judiciar faţă de lucrătorul de poliţie locală Andrei Coman.

Înger şi demon? Poliţistul Moldoveanu, tentativă de luare de mită în 2013, Coman - numai vorbe bune

Adrian Ciprian Moldoveanu ajungea în atenţia opiniei publice şi în 2013, atunci când a participat la un flagrant. Mai exact, Petrişor Cătălinoiu, din Constanţa, fusese implicat într-un scandal la Piatra şi, pentru a scăpa basma curată, i-a oferit lui Moldoveanu suma de 1.000 de lei. Omul legii a anunţat Parchetul, astfel organizându-se un flagrant.

Având în vedere situaţia de faţă, şi anume că a cedat în faţa a 600 de euro şi a unui Iphone 6, tindem să credem că în 2013 suma nu a fost atât de tentantă. În schimb, despre poliţistul local Andrei Coman, primăriţa Anca Belu are numai cuvinte bune. Aceasta a spus că îi pare rău despre cele întâmplate şi nu-i vine a crede.

„El este unde dintre salariaţii cei mai buni. Nu ştiu în ce context s-a petrecut acest eveniment nefericit, însă ştiu că nu era de serviciu în ziua respectivă. Am auzit că ar fi fost denunţat de cineva, dar nu ştiu prea multe. Ştiu doar că acesta lucrează la Poliţia Locală din 2007, nu a avut abateri, nu a fost penalizat, nu ne-a făcut probleme”, a declarat Anca Belu. Potrivit informaţiilor noastre, Andrei Coman ar fi avut calitatea de martor în dosarul în care denunţătorul Vasile Ciucă este cercetat.

„Poliţiştii aceştia primesc bani de mai mult timp. Şi aur, dar şi alte bunuri”

Potrivit informaţiilor noastre, cel care a dat banii şi a luat legătura cu DGA este Vasile Ciucă. Acesta este cunoscut în Mihail Kogălniceanu. Spre exemplu, în 2012, a fost victima unei bătăi în plină stradă. Mai exact, Ciucă i-ar fi spus lui Nicolae Ivanciu că sora lui nu se va mărita niciodată cu fiul acestuia, alegându-se cu o lovitură puternică în zona capului, cu lopata. Ulterior, în noiembrie 2014, Vasilică Ciucă susţinea că a trecut prin clipe de groază, alertând oamenii legii cu privire la faptul că ar fi urcat în maşina unei cunoştinţe însă, la un moment dat, au mai urcat alţi trei indivizi care l-au bătut şi i-au furat suma de 600 de euro, plus 400 de lei, o brăţară dar şi maşina din faţa porţii.

Presupusa victimă susţine că agresorii sunt cămătari şi îi cereau 3.000 de euro pe maşina pe care o plătise deja. Mai exact, victima a relatat că a fost vizitată la domiciliu de către o cunoştinţă, care i-ar fi propus s-o însoţească, să meargă să bea un suc. Astfel acesta, de bunăvoie, s-ar fi urcat în maşina bărbatului, maşină al cărei număr de înmatriculare nu-l cunoaşte şi s-au deplasat împreună către ieşirea din localitate, spre Constanţa. Numai că, nu s-au oprit la localul unde au stabilit şi, în apropierea ieşirii din localitate, în autoturism s-ar mai fi urcat alţi 3 indivizi, care ar fi ieşit parcă din neant, înarmaţi cu pistoale, după care şi-au continuat deplasarea.

În dreptul localităţii Sibioara au oprit, au coborât toţi din maşină, au consumat băuturi alcoolice, după care trei dintre cei patru indivizi ar fi început să-l lovească cu pumnii în zona corpului. Tot aici, Vasilică susţine ca a fost deposedat de către agresori de un telefon mobil, portofelul în care avea sumele de 600 de euro şi 400 de lei, două lanţuri şi o brăţară. Ulterior, agresorii împreună cu persoana vătămată s-au întors la domiciliul acesteia, unde ar fi deposedată de cheile de la autoturismul personal, pe care agresorii l-ar fi luat din faţa porţii la plecare.

Revenind însă la flagrantul din data de 8 iulie anul curent, Ciucă a contactat reporterii „Replica”, menţionând că: „Poliţiştii ăştia primesc bani de mai mulţi ani. Şi obiecte, aur, telefoane, dar şi alte bunuri aduse din străinăiate. Mereu au făcut aşa, ei cereau. Nu este pentru prima dată, nu este o noutate”, a declarat Ciucă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367