REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ACUZAŢII GRAVE la adresa unui laborator de analize din Constanţa!

ACUZAŢII GRAVE la adresa unui laborator de analize din Constanţa!

Replica API 24 februarie 2016 | 00:00 2251

Un constănţean susţine că a primit şi rezultatele unor teste pentru care nu oferise probe!

Un constănţean susţine că a primit şi rezultatele unor teste pentru care nu oferise probe!

Un constănţean aduce acuzaţii grave la adresa laboratorului de de analize CERMED! Acesta susţine faptul că i s-au dat rezultate la analize de urină pentru care el nu a oferit nici o probă. Reprezentanţii CERMED îl invită pe bărbat la sediul central pentru a rezolva problema, în condiţiile în care se adeveresc spusele acestuia.

Zilele trecute, constănţeanul susţine că s-a prezentat la unitatea medicală menţionată pentru principalele analize medicale. Prezent la primele ore ale dimineţii, constănţeanului i-au fost recoltate probe de sânge pentru analizele ulterioare. De asemenea, i s-a cerut şi proba de urină, însă acesta nu şi-o recoltase, aşa că a hotărât împreună cu asistenta să o aducă în momentul în care se va prezenta pentru a primi rezultatele la sânge, în aceeaşi zi. Revenind la laborator pentru a-şi ridica rezultatele, bărbatul a constatat că pe buletinul de analize apar şi rezultatele la urină, deşi el nu oferise proba.

„Am fost şocat să văd pe fişa de analize rezultate la ceva pentru care eu nu am oferit probe. Le-am dat proba de urină, dar după ce mi-au dat rezultatele!”, a declarat bărbatul. Pe de altă parte, reprezentanţii CERMED susţin faptul că nu au cum să verifice dacă acesta a avut sau nu proba de urină prelevată, în condiţiile în care persoana a dorit să îşi păstreze anonimatul. „Domnul poate să meargă personal, fără nici o problemă, la sediul central şi să discute cu directorul adjunct. Este posibil să fie o neînţelegere.

Există şi plângeri şi oameni mulţumiţi. Dar trebuie să se vadă despre ce este vorba”, au susţinut reprezentanţii CERMED. Reamintim că laboratorul de analize menţionat a mai fost implicat într-un scandal de proporţii, caz mediatizat în exclusivitate de „Replica” de Constanţa pe 15 decembrie 2011. La acea vreme, laboratorul a fost amendat contravenţional de oficialii Ministerului Sănătăţii cu 20.000 lei pe motiv că nu a putut face dovada că a testat o tânără pentru HIV/SIDA cu acordul acesteia şi nu i-a înmânat personal rezultatele analizelor, preferând în schimb să anunţe angajatorul femeii că aceasta este bolnavă!

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218