REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

ACUZAȚII GRAVE LA CERNAVODĂ! Fostul primar Hânsă ar fi vândut un teren la preţ subevaluat!

ACUZAȚII GRAVE LA CERNAVODĂ! Fostul primar Hânsă ar fi vândut un teren la preţ subevaluat!

Replica API 22 iunie 2017 | 15:08 732

Fostul primar din Cernavodă, Gheorghe Hânsă, cercetat în mai multe dosare penale, dar care și-a și ispășit pedeapsa în unul, ajunge din nou în atenția opiniei publice! Se pare că alte două dosare sunt în lucru, unul dintre ele vizând o tranzacție cu terenuri subevaluate. Aici ar fi "prins" și actualul consilier local Marian Sava. Inițial, dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, dar cauza a fost disjunsă, dosarul ajungând la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia!

Gheorghe Hânsă, fostul primar al orașului Cernavodă, este o persoană cu un cazier… "colorat". A fost cercetat în mai multe dosare, trimis în judecată și chiar și condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată, în 2016. În mai anul curent, a fost eliberat condiționat, dar iată că faptele sale din trecut nu-i dau pace. Și spunem asta întrucât, potrivit informațiilor noastre, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia sunt în lucru alte două dosare. Și acuzațiile tot curg. Spre exemplu, "gura târgului" spune că, în anul 2007, pe când Hânsă era primar în Cernavodă, i-ar fi vândut lui Marian Sava (actual consilier local) un teren intravilan în suprafață de 2000 mp, la un preț subevaluat. Dar nu oricum, că doar cine face asemenea "daruri", zvonurile precizând că la mijloc ar fi stat un comision consistent care ar fi trebuit să intre în buzunarul primarului. Apoi, după primirea comisionului, în 2009, (când deja nu mai era primar) s-ar fi semnat contractul la notarul Ionuț Puia. Și se pare că dosarul chiar a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, vizați fiind Gheorghe Hânsă, Marian Sava și notarul Ionuț Puia.

Notarul Puia a primit NUP de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța!

În anul 2013, Parchetul de pe lângă Curte de Apel Constanța soluționa dosarul în ceea ce-i privește pe cei trei, cu privire la terenul din orașul Cernavodă, situat pe strada Seimeni nr. 1. Astfel, soluția dată de procurori față notarul public Ionuț Alin Puia, pentru neglijență în serviciu și fals intelectual, a fost de neîncepere a urmăririi penale (NUP) întrucât s-a apreciat că lipsește elementul subiectiv al celor două infracțiuni. În ceea ce-i privește pe Gheorghe Hânsă și Marian Sava, cauza a fost disjunsă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si sa stiti ca Hansa mi a bagat cucu in gura ! Eu ni mi mai aduc aminte pentru ca eram beata si urinasem pe mine. Oare d'aia sa fi preferat sa ma sufoce ? Eu fac plangere penala, dar daca eu sunt penala trebuie sa mi formulez singura o plangere ?
4
2
Astia din Cernavoda , ba , fira-ar sa fie , cum ati ales ba , un asemenea guzgan la primarie ?
2
2
Mareana Gherghinita...tu ce mai spui de palaria prea mare pe care ti-a dat-o Hansa pentru capul tau care are creier de bibilica?Esti un jeg de femeie si sunt curios daca si barbatului tau ii oferi ceea ce i-ai oferit lui Dory.Ce sila mi-e de tine.
4
2
Slab replico. Cautati ceva mai bun pentru comentariile frumoase din care traiti
7
4
Hansa la vandut in 2007 cand era primar si spaga a luato in 2009 cand nu mai era primar. Voi crede ti ce spuneti ? Iar va plateste careva pentru rahaturile astea ?
10
4
mai este Notar???...Ciungul de Sava Marian este o persoana de tot cacatul in orasul acvariilor...betiv ,curvar, caftangiu...O panarama ambulanta si ciung la o mana.
7
9
Hansa e mic copil pe langa Scupra de la Ovidiu, stie Funda, Raftu, Zelca. Libu, etc!
1
7
lasati ba prostiile,nu mai aveti cu ce sa umpleti pagina,cum adica subevaluat?poate s-a facut tranzactia cu un teren din Paris ca sa fie evaluat la pretul de acolo!
7
7
Maine urmeaza comentariile mult asteptate
3
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218