REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Acuzaţii grave la Şcoala 23! „Mami, sună la 112, să vină poliţia să o bage la puşcărie pe învăţătoare”

Acuzaţii grave la Şcoala 23! „Mami, sună la 112, să vină poliţia să o bage la puşcărie pe învăţătoare”

Replica API 13 iunie 2016 | 00:25 398

Anchetă după ce o fetiţă a reclamat că este agresată

Anchetă după ce o fetiţă a reclamat că este agresată

O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială numărul 23 Constantin Brâncoveanu s-a ales cu acuzaţii grave din partea unei mame a cărei fetiţe învaţă în clasa a II-a la unitatea de învăţământ. Femeia reclamă că fata ei refuză să mai meargă la şcoală din cauză că învăţătoarea s-ar purta urât atât cu ea, cât şi cu alţi copii. Se pare că cea mică a fost atât de speriată, încât i-ar fi sugerat mamei să sune la 112 pentru a lua măsuri împotriva cadrului didactic.

„Prin luna martie, fiica mea, care este în clasa a II-a, vine acasă şi îmi zice: “Mami, sună la 112, să vină poliţia să o bage la puşcărie pe doamna învăţătoare”. Am crezut că nu aud bine, am întrebat de ce, cum şi în ce fel. În fine, am zis că exagerează. Dar ea a continuat să-mi spună acelaşi lucru, şi, bineînţeles, au început să apară semnele de întrebare. Trebuia să aflu ce se întâmplă la şcoală şi în clasă, pentru că ea nu voia să mai meargă.

Din păcate, nu am aflat lucruri bune: de la bătut cu rigla la palme, tras de păr, urlat la ea (şi nu numai la ea). Citez din învăţătoare: “Nu stau de vorbă cu toate proastele”, “A venit şi maimuţa la şcoală”, “M-am săturat de tine, mi-ai mâncat zilele”, “Ce bine a fost fără tine la şcoală!”, plus că îi face poezii cu defectele ei, de faţă cu ceilalţi copii, aceştia având motiv să râdă de ea. Mai sunt şi alte întâmplări, şi lucrurile acestea se petrec zi de zi, nu sunt episoade izolate, şi nici singurul copil din clasă cu care se poartă cum nu trebuie. Râde de numele de familie ale copiilor şi îi face să plângă (asta de faţă cu ceilalţi copii, în clasă), îi face “animale”, “tâmpiţi” şi “fără creier”.

Menţionez că, din prima zi de şcoală, învăţătoarea a ştiut că avem deficit de atenţie şi concentrare, pentru care facem terapie, sport şi, de curând, am început şi tratament”, a relatat mama copilului. Directoarea şcolii, Ioana Matei, spune că vineri, 10 iunie, mama în cauză a depus la registratură o sesizare cu privire la comportamentul cadrului didactic şi că azi, 13 iunie, Consiliul de administraţie al şcolii se întruneşte în şedinţă pentru a organiza comisia de disciplină ce o vizează pe învăţătoare.

Totodată, directorul instituţiei precizează că aceasta este o situaţie fără precedent, întrucât nu s-a mai întâmplat aşa ceva în această instituţie, iar învăţătoarea era în bune relaţii atât cu mama, cât şi cu fetiţa în cauză.

„Ancheta e în desfășurare. Nu lăsăm lucrurile așa. Vom face o anchetă ca la carte. Noi suntem foarte transparenți. Deși nu înțeleg ce s-a întâmplat acolo, pentru că din câte știu eu, era o relație foarte bună între doamna învățătoare și mamă, respectiv între doamna învățătoare și copil. Nu s-a mai întâmplat așa ceva până acum. Plus că toate învățătoarele de aici se comportă corespunzător unui cadru didactic”, a declarat, pentru „Replica”, Ioana Matei, directorul Școlii Gimnaziale numărul 23 Constantin Brâncoveanu din Constanța.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218