REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
20.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Acuzaţii grave: ţepuiţi cu mii de euro de nişte electricieni care le-au promis o super-afacere cu produse petroliere

Acuzaţii grave: ţepuiţi cu mii de euro de nişte electricieni care le-au promis o super-afacere cu produse petroliere

Replica API 24 decembrie 2013 | 00:00 724

Au crezut că stau de vorbă cu şefii unei companii constănţene

Au crezut că stau de vorbă cu şefii unei companii constănţene

Jocuri de cărţi, scăunele aruncate pe fereastră şi apeluri la 112, cu iz... de înşelăciune. Întreaga "poveste" a ajuns în atenţia oamenilor legii în dimineaţa de luni, 23 decembrie, când proprietarii unui apartament situat pe strada Soveja au sunat la 112 întrucât ar fi fost hărţuiţi de doi indivizi care s-au postat în faţa blocului. Odată ajunşi la faţa locului, poliţiştii au primit şi explicaţia. Se pare că ar fi vorba de o înşelăciune, cei doi, printre care şi un împuternicit al unui agent economic din alt judeţ, încercau să-şi recupereze banii cu vorbă bună. La mijloc sunt 7.000 de euro care ar fi fost daţi pentru achiziţia de produse petroliere, de la o companie de profil din Constanţa, bunuri ce nu au mai fost primite. În plus, persoanele cu care urma să se încheie contractul de vânzare - cumpărare şi-ar fi însuşit funcţii înalte în respectiva societate, când ei sunt, de fapt, electricieni.

Totul ar fi început la finele lunii octombrie, când un împuternicit al unui agent economic dintr-un alt judeţ a luat legătura cu un prieten din Constanţa pentru a-i recomanda o societate în vederea încheierii unui contract pentru achiziţionarea de produse petroliere, lucru ce avea să se desfăşoare lunar. Zis şi făcut. În schemă a apărut un anume Dorin Andrei F., care s-a prezentat a fi fiul consilierului directorului comercial al unei societăţi comerciale din Constanţa. La prima întâlnire dintre părţi, ce a avut loc pe teritoriul Constanţei, a fost prezent şi tatăl acestuia, Neculai F., care s-a prezentat ca şi consilierul directorului comercial, dar şi vicepreşedintele sindicatului. Împuternicitul agentului comercial a spus că vrea să tranzacţioneze 450.000 de litri lunar pe o perioadă de cel puţin 24 de luni. S-a stabilit ca toată treaba să fie încheiată în cel mai scurt timp. Numai că, pentru urgentare, ar trebui achitate nişte "taxe", care se ridică la 2.500 de euro. Banii au fost plătiţi, întrucât preţul pe produsul petrolier era extrem de avantajos, respectiv 3,7 lei pe litru. Însă, ceea ce fusese stabilit, nu a fost onorat la timp. I s-a cerut să revină în Constanţa pe 7 noiembrie pentru a mai plăti nişte "taxe" de urgentare. De data aceasta, plata s-a făcut în faţa blocului situat pe Soveja. "A coborât cu două plicuri argintii la subraţ, ne-a întrebat dacă avem dosarul pregătit cu actele firmei. A luat dosarul, a introdus banii în plicuri şi l-am dus la societatea respectivă. L-am lăsat în curte, am aşteptat, a revenit şi ne-a spus că în două - trei zile se va scrie draftul de contract, după care-l vom semna. Pe 10 noiembrie, domnul Andrei Dorin, care nu deţine calitatea respectivă, nici el nici tatăl lui, fiind electricieni, m-a rugat să vin la Constanţa. Am venit să semnăm documentele, dar mi-au spus că mai trebuie să plătesc nişte bani pentru că au intervenit nişte cheltuieli, care trebuiesc acoperite. M-am întâlnt cu el şi i-am dat 4.500 de euro, iar el mi-a spus că totul se rezolvă imediat, dar din pricina unor formalităţi interne, care trebuiesc îndeplinite, mai durează puţin. M-a încântat cu preţul şi am muşcat momeala, am zis să aştept", a declarat, pentru "Replica", împuternicitul agentului comercial. Apoi a fost sunat din nou pentru a se întâlni cu directorul comercial, lucru care s-a întâmplat în clubul Crazy. "Era întuneric, eu nici nu ştiam cum arată sau dacă este chiar directorul comercial. Şi el mi-a confirmat că totul este în regulă, dar că trebuie să mai dau încă 10.000 de euro. Atunci m-am enervat. La vreo patru zile iar m-am întors la Constanţa şi le-am zis că nu le mai dau nici un ban. M-am interesat de ei şi am aflat că lucrează acolo, dar ca electricieni. Iar cel care s-a dat drept directorul comercial, domnul Marian, nici măcar nu este angajat acolo, nici nu ştiu cine este. Atunci le-am zis: ca să nu mă duc la Poliţie, îmi daţi banii înapoi şi gata", a mai spus împuternicitul agentului comercial.

Cu scăunele la uşa celor doi angajaţi

De atunci a început "calvarul", dacă putem spune aşa. Atât afaceristul din alt judeţ cât şi prietenul lui, din Constanţa, au încercat în nenumărate rânduri să ia legătura cu cei doi angajaţi ai societăţii constănţene, până când s-au postat la uşa lui. "Ne-au tot amânat, că vă dau banii mâine, poimâine, la ora 9.00 dimineaţa, ba la ora 7.00 seara. Atunci m-am dus la uşa lor. Am sunat, am sunat, nimic. Am cumpărat două scăunele, ce mai contau acum 200 de lei, şi m-am apucat, cu prietenul meu, să jucăm cărţi. Din când în când mai sunam la uşă, mai băteam, le ziceam: îmi daţi şi mie banii ăia? V-aţi luat brad frumos din banii mei? Porc? Nimic. Nu-mi răspundeau. Iar m-a sunat Dorin şi mi-a zis să merg la Maritimo, să-mi dea banii. I-am zis să vină el, că sunt acasă la el, la uşă. A venit, dar nu mi-a dat nimic. Iar m-a amânat pentru a doua zi. Între timp, iese Neculai ăsta şi, nervos la culme, iese şi dă cu piciorul în scăunelul pe care stătea prietenul meu, după care l-a aruncat de la etaj", ne-a mai relatat afaceristul. A doua zi, respectiv luni dimineaţă, cei doi au revenit în faţa blocului de pe Soveja pentru a primi un răspuns. În timp ce aşteptau, jucau table pe o băncuţă. Însă, în loc de bani au primit vizita poliţiştilor, care au fost alertaţi de către Neculai F. Au povestit prin toate ce au trecut, urmând acum să întoarcă foaia. "Vom apela la toate demersurile legale pentru a ne face dreptate", au spus presupuşii păgubiţi. Vom reveni.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102