REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Acuzaţii la adresa unui puşti din Valu lui Traian: „Aveţii grijă la acest scammer”

Acuzaţii la adresa unui puşti din Valu lui Traian: „Aveţii grijă la acest scammer”

Replica API 19 mai 2016 | 21:24 373

Furt la Counter Strike!

Furt la Counter Strike!

Acuzaţii grave la adresa unui puşti din Valu lui Traian, Cristian M., pe numele său. Un tânăr de 21 de ani susţine că a fost furat cu 300 de euro, fiind vorba despre jocul Counter Strike. Supărată şi nervoasă că s-a lăsat păcălită, presupusa victimă a relatat cele întâmplate pe mai multe grupuri de pe reţelele de socializare.

„Pentru cei care se pricep la calculatoare. Acest puştiulică este scammer (adică un fel de hoţ). Mi-a dat să-i transfer printr-un link, fără să-mi dau seama, pe Counter Strike Global Offensive (un joc în care poţi băga bani mulţi) 300.000 coins adică 300 de euro, pe care eu îi băgasem în joc. El deja era în PC la mine când discutam cum pot vinde pe bani reali înapoi tot ce am cumpărat pentru jocul respectiv, cu TeamViewer şi mi-a dat accept foarte repede la link-ul pe care mi-l trimisese să poată să-mi fure banii.

După care m-a scos de pe Skype, Steam , Facebook şi şi-a închis contul de Ask fm", a scris Bogdan M., pe grupul Valu lui Traian. Cel reclamat are 14 ani şi locuieşte în Valu lui Traian, iar victima solicită celor ce-l cunosc să-i anunţe familia. Persoanele care au citit mesajul l-au sfătuit pe Bogdan să meargă la Poliţie, însă acesta nu ştie ce să facă momentan. De asemenea, el a postat şi o înregistrare audio în care minorul se pare că-i spune:

„În două zile, maxim, îi acolo. Înţelege. Nu mai vorbim două zile şi ai să vezi. Apoi te duci şi postezi unde vrei că ţi-am achitat, nu mă interesează. Oricum, ascultă-mă, că m-am documentat şi toate astea. Poliţia nu are nici o treabă. Îţi zic şi de ce. TeamViewerul ăla nu mi l-ai dat că te-am obligat sau ceva. Mi l-ai dat pentru că ai vrut tu, da?”. „Tot ce vă rog este să-i anunţaţi părinţii şi să le spuneţi despre ce face el pe internet şi să-i spuneţi să-mi înapoieze tot ce mi-a luat. Dacă fură şi minte de la vârsta această fragedă, ce va face când va fi mare?”, a adăugat presupusa victimă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614