REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ACUZAȚII la secțiile de votare din Constanța. „Oamenii sunt întrebați dacă vor și buletinele pentru referendum!”

ACUZAȚII la secțiile de votare din Constanța. „Oamenii sunt întrebați dacă vor și buletinele pentru referendum!”

Replica API 26 mai 2019 | 14:00 587

Mai mulți votanți au semnalat că, în momentul în care s-au prezențat la secțiile de vot, membrii comisiilor i-au întrebat dacă doresc și buletinele pentru referendum, în loc să le ofere de la bun început.

Alegătorii arondaţi secţiei de vot 30, situată în incinta liceului Ovidius, acuză că cei din comisie îi întreabă dacă vor să li se dea și buletin de referendum sau doar buletin pentru europarlamentare. "M-au întrebat dacă vreau să-mi dea şi buletinul pentru referendum. Nu doar pe mine, ci şi pe ceilalţi", a spus un alegător. Reprezentanţii comisiei din secţia de votare 30 ar trebui să le ofere cetăţenilor trei buletine de vot.

Același aspect a fost semnalat și de un votant de la Secția de votare nr. 87, de la Școala Gimnazială 37, din cartierul Palas. „Toți cetățenii care intrau erau întrebați dacă doresc și buletinele de vot pentru referendum. Nu consider că este normal, ar fi trebuit să primească buletinele fără să fie întrebați dacă le doresc sau nu. Când am semnalat acest aspect, au sărit cu gura pe mine, spunându-mi că acestea sunt instrucțiunile”, ne-a semnalat o constănțeancă.

Alți votanți au sesizat „Replica de Constanța” faptul că modul în care era adresată întrebarea era unul tendențios: „Ce, vreți și pentru referendum?” sau ”Nu vreți și pentru referendum, nu?”.

Pe de altă parte, la nivel național sunt persoane care au reclamat faptul că au primit cele trei formulare, adică inclusiv cele pentru referendum, fără să fie întrebați și fără să dorească să voteze la referendum.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si la o gradinita din Cumpana lafel am fost intrebata
0
0
Este scoala 31 din Palas nu 37!
0
0
si la liceul Calinescu am patit acelasi lucru cu o baba psd- ista.
0
0
Si la scoala 16 la fel
0
0
Si la Scoala 22 .
0
0
Sunteti intrebat pt a va valida in tableta nu va fura nimeni nu poti valida in tableta pe cineva si sa te trezesti ca nu doreste sa viteze la referendum
0
0
Si la scoala 14 din Palazu Mare ,au intrebat daca vrem si cand am zis "normal",dar au sarit ca gaitele pe noi. Si nu doar pe noi ne au intrebat ,pe toti!
0
0
Si la liceul energetic se intreaba......chiar m a enervat doamna. Am intrebat o de ce ???? Raspunsul ei :este optional.....
0
0
Si la scoala 6 din Constanta .. respectiv la scoala 22 .. am fost intrebati daca vrem si una si alta .. de aici incepe hotia se pare
0
0
La Liceul de arta am fost si eu intrebata la fel!!
1
0
Si la Liceul de Arta la fel am fost intrebata.
0
0
Scoala 16 Abator la fel
1
0
Si in austria la fel
1
0
Si la scoala 37 Cta
1
0
Si la Liceul Traian la fel!!!
0
0
Si la osmsncea la fel
2
0
Si la Sectia 101 scoala 23 Constanta se intreaba daca vrei sa votezi pt toate. Iar buletinele de vot aveau stampila pe fata. Nu stiam ca astfel votul va fi invalid. Am aflat ulterior. Si la sectia 92. Scoala nr 2 ajutatoare, unde au votat pa rintii meu, la tel se intreaba daca vrei toate buletinele.
0
0
Si la Institutul de Marina se intreaba acelasi lucru. M-am abtinut sa nu ma ratoiesc ca e dreptul meu. La altii intrebau de 2 ori. La mine, o data, probabil a inteles din privire, ca daca mai intreaba o data, are parte de scandal. Inadmisibil! Hai Constanta la vot! Nu lasa pe ultimele ore! Deja se sta la coada!
1
0
Si la sc 43 e aceeasi abordare. In plus in dreptul numelui, era semnat, din greseala!
1
0
La Navodari la fel ,am fost intrebata daca vreau si si ptr europarlamentari.
0
0
Si la scoala 18 la fel intreaba ....
1
0
la fel se intreaba si la liceul m.eminescu din cta
0
0
La fel si la scoala 29
0
0
Si la Navodari se intreaba , daca votam amandoua ?!!
0
0
Idem si la Ceronav, Baba Novac
1
0
Buna ziua ! Idem Si la Universitatea Andrei Saguna din Constanta de pe Bld. Alexandru Lapusneanu
1
0
In Brasov ,scoala nr 30,la fel!
0
0
La scoala 23 la fel
0
0
In eforie la fel am fost intrebati
1
0
Si la Calinescu, la fel......
0
0
Buna ziua si in Navodari la fel
1
0
Poarta 6 la fel
3
0
Si in tomis nord la fel
2
0
Si la Spectrum la fel, te intrebau
1
0
Si in Bucuresti sect. 6 te intreaba acelasi lucru
2
0
Si la scoala 39 la fel....
2
0
Si la sectia de votare din cadrul scolii nr 4,de pe str nicolae iorga,aceleasi intrebari ne-au pus. Am contestat intrebarile,si ce credeti ca a raspuns????Ca asa ii cere aplicatia de pe tableta!!!!!!
1
0
La sectia de votare din Palazu Mare nu mi s-a permis sa votez pentru ca adresa din buletin este din Constanta. Stiam ca pot vota pe listele suplimentare. Mi-au spus ca pana la ora 21 am timp sa merg la vot in oras.
1
0
Si la sectia 14 la fel, te intrebau
2
0
Chiar de 2 ori. Am zis sa da o data si a mai intrebat o data poate m-am razgandit. Instructiunile de partid
2
0
Si la agigea la fel
0
1
La fel s-a intamplat si la scoala Mihail Koiciu. In toate salile alegatorii erau intrebati daca vor sa voteze si pentru referendum.
0
0
La fel si la grupul scolar Gaudeamus
1
0
Aceeasi mincinosi. Toti. Mi-e sila. O sa votez. Dar nu ma reprezinta nici unul. O sa votez un Independent.
1
2
Idem nicolae balcescu
1
0
Si nu e normal asa? Bravo lor! Azi sunt alegerile pentru parlamentul European! Restul... Optional pentru mine... Sa dea bine presedintele ca a avut prezenta la vot pe referdumul propus de el. Pentru familie, l-a boicotat! Si acum ne miram de ce a iesit pe strada!!!
4
14
Foarte bine fac, ca intreaba omul, eu unul am uitat, si am zis da logic ca vreau
6
1
Si in comuna Lumina, Constanta, sectia Camin Cultural, aceeasi situatie. Intrebati daca vrem "doua buletine".
4
0
La scoala 40 aurel vlaicu aceeasi situatie
2
0
Acelas lucru am fost si eu intrebat de comisie in oras Ovidiu.
0
0
La Ovidius de dimineata nu voiau sa ii lase sa voteze pe cei care nu aveau mutatie pe aria municipiului Constanta. Abea dupa ce le.am spus ca exista liste suplimentare pe care putem fi trecuti si au vazut ca nu ne lasam pacaliti ne.au lasat sa votam.
2
1
Si la cumpana la fel...confirm.Muie PSD
12
6
Da asa este Constanta str Nicolae Iorga la fel am patit!!!
1
0
Asa intreaba si la Ovidiu la sala de sport...de ce?? ..
3
0
Bai popor, astia sunt prosti PROSTI, DE CE NU AU PUS TOTUL PE UN SINGUR BULETIN DE VOT, nu v-a trecut asa prin cap aceasta intrebare? Trebuie sa "intrebe" bai prostilor nu trebuie sa ti-l bage pe gat, este dreptul tau sa te informeze ca daca nu vrei nu votezi si pt referendum....este incident daca te obliga....Nu va mai lasati influentati Hotii striga HOTII!! HastagPILA MEA oi proste care merg cu turma
5
1
Cum adica sa primesc fara sa fiu intrebat daca vreau sau nu? Sunteti tampiti? Eu hotarasc ce si cum votez nu voi!
8
8
Cititi regulamentul. Trebuie sa te intrebe operatorul de tableta daca doresti sa votezi si pentru referendum. Si daca esti civilizat ceri tu ce fel de buletine doresti.
12
3
Idem si.la liceul Mircea
2
2
La fel si la 142...
2
2
Si la 160 idem. Am fost intrebati daca vrem
1
2
Eu nu votez. Asa ca ma fut in buletinele lor. Dupa ce votati sa mergeti acasa si sa va beti berea cu chimicale din UE. UE e o golaneala in frunte cu golanul Junkers si cu retardul Tubermann
5
20
acceasi treaba si la sectia 13, nu e doar ca te intreaba, are grija sa o faca a lehamite, chiar vrei si cele pentru referendum? Iar mosulica ala de la usa tine oamenii in loc ca la CAP, in cabine erau doar 2 iar la coada la usa 4. Sa se afiseze regulile la vedere inaintea intrarii in sectia de votare, nu transmise prin viu grai prin seful de scara!
4
7
Si ce treaba au turcii de la Solid house cu votarea, de ati pus poza in articol?
2
1
Peste tot sunt intrebati. In Mangalia, la sectiile de votare de la Casa de Cultura nici macar nu au afisate listele cu strazi. Dipa ce stai o ora la una din cele doua cozi, tinse spune sa te muti la cealalta. Penibilism rosu.
3
2
Indiferent de rezultatul votului in 2 saptamani o sa uite toata lumea ca a fost si viata in Romania o sa mearga mai departe in acelasi conditii si la fel va fi si dupa alegerile parlamentare si locale. Oamenii asteapta schimbarea din directia gresita. Vor o Mesia sa le rezolve problemele, nu sa faca ei ceva.
4
0
Va plangeti ca niste pizde
5
6
Iti meriti soarta sinistrule
2
2
Multi prosti mai sunt pe pamantul acesta. Un analfabet care nici macar nu stie sa scrie, acuza furt de copii si case. Mai prostane, dute dracu la scoala dupa aceea comenteaza!
9
1
Daca ajung PNL la guvernare si avem iar impozitele de 16% si tva 24% sa va cacati pe el de PNL. Sunteti doar o turma de oi ametite.
5
9
Esti prost! Stai jos! Bina ca ala cu familia a fost ok! Prostul pamantului care esti
3
1
Asta se intampla si in cartierul medeea!!!!
2
2
Asa este si normal! Nimeni nu trebuie sa forteze pe nimeni sa voteze! Votul este o optiune, nu o obligatie! Referendumul asta e oricum o prostie!
7
8
REFERENDUL TEMBRLULUI... DUPA CE A FURAT COPII SI IA VANDUT A FURAT CASE ACUM SE DA CINSTIT .SA IMI PULA IN GURA LUI SI INNREFERENDUL LUI.MUIE JOHANNIS
11
21
Mai bine le luati decat sa spuneti ca iar s-au facut manevre si au votat" x fantome " .Asa stiti un lucru: e votul vostru
4
8
La fel se intampla si la sectia de votare de la scoala gimnaziala nr 18 Jean Bart din cartierul Anda
4
9
Asa este si normal...
9
5
Si va e lene sa spuneti "da, vreau"? Votul nu e obligatoriu, asa ca te intreaba. E simplu.
10
8
Latra psdistii ca javrele poate poate reusesc sa-l salveze pe Dragnea cu toata averea de miliarde. Bai Nene daca omu e multimiliardar si politician bugetar de unde a eeusit sa i-a banii prin munca cinstita?
14
13
Ce acuzatie e asta?
14
2
pentru asta cu sesizarea daca le dau ambele randuri de buletine se vor trezi alti prosti ca asta de mai jos sa comenteze ,ei vor spune ca sunt obligati sa voteze si la referendum si la europarlamentare . Bai constantean cand ai ceva de ales ,nu te intreaba interlocutorul ce vrei fraiere ,exemplu cafea simpla cu coniac sau numai coniac ?De ce te faci de ras pe aici si mai starnesti si alti idioti utili ?
12
6
La fel se intampla si la sectia 120-121.
8
15

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614