Acuzaţii privind carnea de curcan: e "împănată" cu antibiotice!
Acuzaţii privind carnea de curcan: e "împănată" cu antibiotice!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCarnea de cal a provocat o adevărată isterie în România! Reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor asigură populaţia că nu are motive de îngrijorare. Între timp, au apărut suspiciuni şi în ceea ce priveşte carnea de curcan. Vicepreşedintele ANSVSA, mandatat de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, să asigure interimatul după ce şeful instituţiei, Mihai Ţurcanu, şi-a dat demisia, a precizat că, după primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminată pentru a face ancheta privind carnea de curcan infestată cu antibiotice care a plecat la export intracomunitar. El a mai spus că după finalizarea anchetei, se va decide dacă vor avea loc controale la unităţile de propfil din ţară. "Alerta care am avut-o dimineaţă pe Sistemul Rapid de Alertă, privind pieptul de curcan, a fost declanşată de autorităţile din Germania. Colegii noştri au plecat în control la unitatea de unde s-a spus că s-a trimis carnea şi într-o săptămână vom avea rezultatul anchetei. Vom vedea apoi dacă este cazul să demarăm controale pe piaţă şi în locurile autorizate de ANSVSA, unde se găseşte carne pentru consum. Nu avem informaţii că această carne este şi pe piaţa din România. Ce este pe Sistem Rapid Alertă facem, anchetă. Ce avem, acum, pe rafturi, în magazine, este controlat şi bun pentru consum", a spus Vladimir Mănăstireanu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Mirela Sorina PASCAL
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News