REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Acuzaţii ŞOCANTE după incendiul devastator de pe nava Maersk Honam. „De ce au fost trimişi cadeţii să se lupte cu focul, unde erau ofiţerii?”

Acuzaţii ŞOCANTE după incendiul devastator de pe nava Maersk Honam. „De ce au fost trimişi cadeţii să se lupte cu focul, unde erau ofiţerii?”

Replica API 17 aprilie 2018 | 00:59 485

A trecut mai bine de o lună de când un puternic incendiu a izbucnit la bordul containerului Maersk Honam, care a dus la moartea a patru navigatori şi distrugerea încărcăturii. După atâta timp, încă se ridică întrebări cu privire la împrejurările în care a izbucnit incendiul şi mai ales ce măsuri iniţiale au fost luate, la bordul navei, pentru lichidarea lui. Îndurerată, familia unuia dintre tinerii găsiţi carbonizaţi aduce acuzaţii grave: celor doi cadeţi de la sala maşini li s-ar fi ordonat să se lupte cu focul, deşi nu erau echipaţi corespunzător. Mai mult, familia spune că sunt neînţelegeri în procesul de identificare a cadavrelor carbonizate.

Pe 6 martie a.c., echipajul Maersk Honam trimitea un semnal de alarmă, cerând ajutorul după izbucnirea unui incendiu la bord. Autorităţile le-au sărit în sprijin, 23 de membri ai echipajului au fost salvaţi, printre aceştia şi un român. Însă, patru marinari, dintre care doi cadeţi, au murit, cadavrele a trei dintre ei fiind găsite, după câteva zile, carbonizate, la bordul navei. La o lună de la tragicul incident, încă sunt multe întrebări fără răspuns, iar familia unuia dintre cadeţii morţi face acuzaţii grave: cei doi cadeţi de la sala motoare, filipinezi, John Rey Begaso și Janrey Genovatin, ar fi primit ordin să lupte cu flăcările, deşi nu aveau nici echipamentul necesar, nici pregătirea adecvată. „De ce au fost trimişi cadeţii să se lupte cu focul, fără măşti cu oxigen, fără echipament, când ei ar fi trebuit să fie primii să abandoneze nava, ţinând cont că erau cadeţi şi nu aveau pregătirea necesară? Unde erau ofiţerii?”, sunt unele dintre întrebările ridicate de membrii familiei îndurerate.

Aceste acuzaţii sunt făcute, în mod public, de Janet Genovatin, mama cadetului Janrey Genovatin, care mai susţine că, nici până în prezent, nu au reuşit să se pună de acord cu reprezentanţii Maersk pentru realizarea analizelor pentru stabilirea identităţii cadavrelor carbonizate. După ce ar fi fost ţinute în zona portului, timp de aproximativ trei săptămâni, pe 2 aprilie a.c., cadavrele au fost mutate într-o locaţie ce nu a fost dezvăluită familiei. Mai mult, femeia ridică semne de întrebare şi cu privire la motivul pentru care nava Maersk Honam nu a ajuns însă în port. Ultimele informaţii făcute publice, pe 14 aprilie a.c., arătau că Maersk Honam era în drum spre portul Jebel Ali, unde urmează să se desfăşoare descărcarea cargourilor şi finalizate operaţiunile de salvare a navei.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
indienii, paki, Filipino si romanasii sunt trimiti mereu la inaintare
0
0
Unii chiar posteaza ca nuca in perete...
2
0
Ce cautau la board cadetii fara cursuri de pompieri ?
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614