REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Adăpostul pentru animale fără stăpân din Constanța a început pregătirile pentru iarnă

Adăpostul pentru animale fără stăpân din Constanța a început pregătirile pentru iarnă

Replica API 5 decembrie 2019 | 03:27 633

Paleții din padocuri au fost căptușiți cu fân iar țarcurile au fost izolate cu tablă pentru a proteja animalele de vânt și de zăpadă.

În momentul de față adăpostul găzduiește aproximativ 200 de câini care așteaptă în continuare să fie adoptați de constănțeni inimoși. Niciun câine nu a fost eutanasiat în cele aproape 9 luni de activitate a Serviciului de Gestionare a Animalelor Abandonate, iar în urma campaniei “Adoptă un cățel” derulată de Primăria Municipiului Constanța, peste 1.000 de patrupede și-au găsit un stăpân.

Câinii capturaţi şi înregistraţi în evidenţele adăpostului din strada Vârfu Cu Dor pot fi revendicaţi sau adoptaţi gratuit. Încredinţarea câinilor se face numai după ce au fost consultaţi de către medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. În acest sens, încurajăm pe constănțeni să se alăture campaniei de adopție a câinilor comunitari. Solicitările se pot introduce imediat ce patrupedul a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

Iubitorii de animale, care și-au asumat răspunderea îngrijirii unui câine preluat de la padoc, nu trebuie să lase câinii liberi, din nou, pe străzi. Ei au obligația să-i îngrijească și să respecte normele legale. Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa traiti voi astia de la replica in conditiile de lux. Au oripilat toata Romania si lumea cu halul in care arata cainii la ei, slabi, nemancati de cand au fost prinsi, tinuti in fecale si mizerie. E cruzime si rele tratamente ce fac ei cu cainii acolo. Cum raman schiloditi de sagetile hingherului, cum mor la prindere, cum mor puii..
2
0
kkt de articol. ca mor de foame nu scrieti. javrelor. ca zac in mizerie fara apa ca-i bate jegosu ala care e angajtu primariei pana ii omoara. ca puii mor dupa doua zile. scarbelor.
2
1
Adopta doi catei si fa-ti o pereche de pantofi noi!
1
2
Invata intai gramatica!
2
4
sa ti iau fata aia de retart in plua
5
4
Jupuiti-i!
5
11

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218