REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Adăpostul public de animale de pe strada Vârful cu Dor va fi modernizat

Adăpostul public de animale de pe strada Vârful cu Dor va fi modernizat

Replica API 26 noiembrie 2020 | 10:20 2763

De joi, în municipiul Constanța nu se va mai captura niciun câine! Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acționa doar în situații de urgență.

În același timp, Primăria Municipiului Constanța va lua măsuri pentru ca adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor nr. 5 să fie extins și modernizat. În cel mai scurt timp se vor construi padocuri noi pentru a oferi condiții decente de cazare animalelor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare impuse de legislația specifică.

„Din ordinul meu s-a oprit capturarea câinilor fără stăpân din oraș. S-a intervenit în cazuri punctuale la cererea cetățenilor. Înțeleg că sunt ONG-uri iubitoare de animale nemulțumite de modul în care actuala firmă capturează câinii motiv pentru care nu le voi mai prelungi contractul pentru anul următor. În regulă, dar totuși...avem o problemă! Cum procedăm? (...) Eu vă spun ce facem noi în momentul de față. Lucrăm la Regulament, la proiectul de modernizare al padocurilor, vom achiziționa paie și paleți de pus pe jos pentru iarnă... mâncare avem din belșug. Un singur lucru nu facem. NU EUTANASIEM CÂINI!“, a scris primarul Vergil Chiţac pe pagina de Facebook.

Primăria Municipiului Constanța încurajează adopția responsabilă a câinilor comunitari. Pentru a putea adopta un cățel, viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților serviciului de specialitate al municipalității care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Adopția câinilor este gratuită, cățeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

În această perioadă programul cu publicul rămâne închis iar adopțiile și revendicările se realizează cu respectarea unor condiții stricte.

Astfel, persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de facebook a municipalității câinii pe care vor să-i adopte pot veni să-i ridice de la sediul din strada Vârful cu dor nr. 5. Adopția se face cu respectarea unor condiții stricte.

După ce au văzut animalul abandonat pe care îl doresc pe site-ul instituției pot trimite poza câinelui pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro.

După ce primesc confirmare din partea angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate că acel câine este disponibil pentru adopție doritorii pot trimite prin email documentele justificative necesare pentru adopție reprezentând: actul de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor, cartea de identitate și dovada deținerii resurselor financiare necesare pentru îngrijirea animalului.

Angajații SGAA vor trimite tot prin email formularele necesare adopției pentru a fi completate, scanate (fotografiate) și trimise pe același email.

Persoanele interesate vor fi chemate pentru a ridica animalul.

Abandonul câinilor revendicaţi ori adoptaţi constituie infracțiune și este sancționat conform Ordonanței de urgență nr. 155 din 21 noiembrie 2001.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cutu cutu tu ori esti prost ori asa esti. Un caine are mai multa minte decat tine iar spitalele la care te referi au fost gestionate de catre mafia galben portocalie condusa de regimurile basascu-boc si iohanis-orban. Astia sunt idiotii care au inchis spitale si au investit in dotarea lor, nu pe se de. Repeti ca papagalul vorbele pavanului pe care cred ca il venerezi. Sa va duceti dracului amandoi si sa o iei si pe cateaua de mata.
1
0
Ana,ori esti hingher,ori doar proasta
3
1
draga ana ,unde sunt spitalele facute de pesedeul pe care il votezi ? ministra pesede sorina pintea a fost prinsa luid spaga si s-a musamalizat totul .Animalele alea nu stiu de spagi de bani .Se bucura la un bol de apa si un bol de boabe .Nu le trebuie vile ca pesedeilor .
9
2
Extaordinar ce grozavie ca se modernizeaza adaposturile cainilor imultiti cu scop financiar .Rusine sa le fie celor care le sufla atata in bot Uitati va oameni buni ce e in spitale si in ce hal sunt spitalele nu au paturi nu au mediocamente iar unii umbla cu modernizari Lasati oamenii si copii sa moara sa ramaneti voi cu potaile
3
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218