REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Adepţii lui Bivolaru se vindecă de boli şi îşi măresc potenţa la Costineşti

Adepţii lui Bivolaru se vindecă de boli şi îşi măresc potenţa la Costineşti

Replica API 12 august 2011 | 00:00 1600

Mii de yoghini contribuie la bunăstarea celor care închiriază camere pe timp de vară

Mii de yoghini contribuie la bunăstarea celor care închiriază camere pe timp de vară

"Ciudaţii care se ţin de mâini", "care îşi beau urina" - aşa sunt percepuţi, de către localnici, yoghinii care s-au strâns, şi în acest an, la Costineşti, pentru a simţi, spun ei, energia lui Bivolaru sau a celorlalţi "fraţi MISA" de pretutindeni. Chiar dacă nu au cuvinte de laudă despre ei, oamenii din Costineşti se bucură de fiecare turist, fie el şi yoghin, fiindcă asta le aduce bani. Bani pe cazare, bani pe diversele produse comercializate la numeroasele buticuri, magazinaşe, localuri. Anul acesta, vremea capricioasă a făcut ca pe terenul unde yoghinii îşi stabilesc tabăra de vară să apară un cort. Nu poţi intra acolo decât dacă eşti de-al lor, adică deţii o legitimaţie sau te recomandă cineva din interior pentru a lua parte la spirale sau pentru a avea acces în hotelul unde s-au cazat cei mai mulţi dintre ei. Timp de o lună, membrii MISA susţin că participă la "tehnici yoghine tradiţionaliste, dar şi la noile descoperiri spirituale dezvoltate în cadrul şcolii cum ar fi spiralele Yin şi Yang". Yin şi Yang, mai spun ei, reuneşte sub forma unei spirale atât bărbaţii cât şi femeile într-o meditaţie ce durează aproximativ 45 de minute, fiind şi una din puţinele întâlniri unde nu se ascultă muzică.

Ordinea în spirală nu este una întâmplătoare, bărbatul şi femeia care stau unul lângă altul trebuie să fie de aceeaşi zodie. Ţinându-se de mână pe toată perioada meditaţiei, aceştia pretind că simt energiile tuturor zodiilor în timp ce îi mulţumesc lui Dumnezeu că le este alături. Aceste caracteristici îi sunt specifice spiralei Yang, spirala Yin diferenţiindu-se prin faptul că practicanţii se aşează în forma inversă a unei spirale. Alexandru Boantă are are 39 de ani şi este din Bucureşti, cel puţin aşa susţine el. Este profesor de muzică, iar de un an s-a "regăsit" în mijlocul MISA, însă practică yoga de mulţi ani: "Zi de zi mă trezesc energic, îl simt pe Dumnezeu alături de mine, vorbesc cu el, ştiu că este lângă mine numai că nu îmi răspunde în cuvinte", susţine bărbatul. Întrebat dacă are convingerea că meditaţia yoghină poate ajuta la vindecarea anumitor boli prin meditaţia yoghină, profesorul este ferm: "La 26 de ani m-am îmbolnăvit de oreion, boală care cu cât apare mai târziu cu atât este mai grav la băieţi. Participând la şedinţe şi concentrându-mă asupra vindecării bolii, în numai 10 zile mi-a trecut". Mai mult, atât Alexandru cât şi Daniel, un tânăr de 25 de ani din Bucureşti, susţin că viaţa sexuală li s-a îmbunătaţit considerabil după ce au participat la ritualuri. Aceştia menţionează că simt altfel actul sexual şi că implicaţia este alta, efectele benefice neîntârziind să apară încă de la primele şedinţe de yoga. Masoneria stă la polul opus binelui dat de yoga, afirmă câteva persoane prezente în Tabăra Spirituală Yoghină de Vacanţă. Aceştia fac cunoscut faptul că dacă masonii sunt cei care vor să domine lumea, aceştia ţinând ascunse leacuri şi medicamente ce ar putea vindeca anumite boli , yoghinii cred despre ei că sunt persoane libere, Dumnezeu fiind singurul care ar putea să îi domine.

"Îşi beau urina ca să îşi purifice organismul"

Dacă accesul în locul unde aceştia "meditează" se face numai pe baza legitimaţiei, înscrierea la MISA se face numai la recomandarea unei persoane înscrise deja. Vârsta nu constituie o piedică. Oamenii care locuiesc în Costineşti s-au obişnuit cu yoghinii şi susţin că doar la început, cu ani în urmă, i-au respins. De asemenea, pentru cei care oferă cazare la particular, la curte, luna august nu poate fi decât un motiv de bucurie având în vedere că numărul yoghinilor ce sosesc an de an este de câteva mii. Cu toate că persoanele străine nu sunt acceptate în zonele unde aceştia se cazează, este imposibil ca un hotel să fie lăsat exclusiv pe mâna lor. Aşa se face că o femeie din Costineşti, cameristă la un hotel, ne-a declarat, cu mâna pe inimă, că: "Anul trecut, zi de zi găseam sticle la jumătate care conţineau urină. Am fost îngrozită când m-am interesat şi am aflat că în fiecare dimineaţă îşi beau urina ca să îşi purifice organismul", susţine Georgiana Hazu. Facem precizarea că tabăra de anul acesta organizată de yoghini a început pe 1 august şi va lua sfârşit pe 4 septembrie. Menţionăm că liderul spiritual al MISA este Gregorian Bivolaru, considerat de adepţii săi ca fiind un mare guru, "un eliberat în viaţă, ajuns la un nivel de evoluţie la care a ajuns decât doar de Iisus", spun yoghinii.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Auziti, oameni buni, Bivolaru e la un nivel la care a ajuns doar Dumnezeu. Ma minunez cum ii tine pamantul. Sunt oameni fara gamilii, fara copii. Oameni fara rost pe acest pamant. Se cred si Dumnezei...
0
0
vai de mama lor, astia fac umbra pamantului de pomana. obsedatii sunt manati an de an la herculane, costinesti si brasov pentru a-si face numarul. atentie, sunt oameni foarte rai si razbunatori!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614