REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Adevărat fenomen în judo şi lupte libere: o tânără sportivă din Tuzla, colecţionară de medalii de aur!

Adevărat fenomen în judo şi lupte libere: o tânără sportivă din Tuzla, colecţionară de medalii de aur!

Replica API 5 iunie 2018 | 09:11 1701

Foto: Maestrul Ioan Giuglea (profesor LPS Constanţa), Maria-Cristina Roşioru, maestrul Şerban Mumjiev (antrenor coordonator Lotul Olimpic al României la lupte libere)

Sportiva constănţeană Maria – Cristina Roşioru, din Tuzla, a adăugat o nouă medalie de aur şi un nou titlu de campioană naţională în palmaresul său, după ce s-a clasat pe prima treaptă a podiumului, la Turneul Internaţional de Lupte „Constantin Alexandru&Ioan Popovici and Dumitru Pîrvulescu&Vasile Iorga”, desfăşurat în Bucureşti, în perioada 30 – 31 mai a.c.., la lupte libere, categoria 69 kilograme.

Abia a împlinit 15 ani, dar este deja un nume în lumea sportului constănţean şi naţional, câştigând numeroase medalii la competiţiile judeţene, naţionale şi internaţionale la care a participat şi fiind caracterizată drept o speranţă a sportului constănţean, ce demonstrează forţă, pasiune şi perseverenţă.

La cinci ani, a descoperit artele marţiale, mai precis judo-ul, fiind înscrisă la antrenamente la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” din Constanţa. De atunci, a cucerit podium după podium. A obţinut titlul de campionă naţională de şapte ori, a fost medaliată la campionatele balcanice de la Scopje, din Macedonia, unde a participat împreună cu lotul olimpic al României.

În paralel, a început şi antrenamentele la lupte libere cu maestrul Ioan Giuglea, încă o ramură sportivă unde excelează, eforturile fiindu-i răsplătite, şi la acest capitol, cu patru titluri naţionale – din cele patru competiţii naţionale la care a participat!

La începutul lunii mai a.c., sportiva constănţeană Maria – Cristina Roşioru a fost selectată în lotul olimpic al României de lupte libere, iar la sfârşitul lunii a participat alături de colegii ei din lot la Turneul Internaţional „Constantin Alexandru&Ioan Popovici and Dumitru Pîrvulescu&Vasile Iorga”. 28 de ţări au luat parte la această competiţie, printre care şi state unde luptele sunt înrădăcinate bine în cultura şi tradiţia autohtonă, precum Turcia, Georgia, Kazahstan etc. După ce a „luptat” cu adversare mult mai experimentate şi mai în vârstă decât ea – la categoria 69 de kilograme, la cei 15 ani ai săi a concurat cu sportive de 18 ani – a reuşit să le depăşească.

Iar pentru că sportul nu înseamnă excluderea pregătirii şcolare, se impune menţionat că tânăra Maria-Cristina Roşioru, această speranţă a sportului constănţean, are medii de 9 şi 10 la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”, primind bursă de merit.

Pe viitor, tânăra sportivă intenţionează să-şi concentreze eforturile asupra competiţiilor de lupte libere, după cum ne-a precizat tatăl ei pentru „Replica de Constanţa”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari! Sper ca FRL sa nu doarma in totosi, cum face de regula, si sa motiveze astfel de luptatoare. Mult succes si drum lung!
1
0
Giuglea urca te pe un scaun si tu sa iesi in poza. Glumesc nu te supara. Felicitari
1
0
Bv Kity!!!!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614