REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Adevăratul motiv pentru care designerul Karl Lagerfeld purta mereu ochelari de soare

Adevăratul motiv pentru care designerul Karl Lagerfeld purta mereu ochelari de soare

Replica API 2 iunie 2020 | 00:00 1601

Supranumit şi Kaiser, designerul de origine germană nu se despărţea niciodată de accesoriul său de preţ, ochelarii negri, iar motivul nu este nici pe departe unul estetic.

Karl Lagerfeld

Dacă răsfoim orice album de fotografii ce îl portretizează pe talentatul creator de modă, vom vedea că în nicio imagine el nu ne priveşte în ochi, căci sunt mereu acoperiţi. Din punct de vedere al stilului personal, Karl a avut mereu două elemente de care nu s-a despărţit: ochelarii de soare şi cămaşa albă, impecabilă. Aceste două obiecte sunt semnătura lui pentru posteritate, alături de creaţiile fabuloase pe care le-a lăsat lumii modei. Despre cămaşă, acesta spunea că este “cea mai bună creaţie a modei”, iar despre ochelari s-au făcut multe speculaţii de-a lungul timpului. Asistentul lui, Arnaud Maillard, cel care i-a stat alături timp de 15 ani, susţinea că unul dintre motive este aroganţa Kaiserului şi faptul că, atunci când se simţea plictisit de vreun speech sau vreo discuţie lungă, “trăgea un pui de somn” fără a putea fi observat.

Karl Lagerfeld în 1954, fără ochelari de soare

E adevărat că acest lucru nu a fost niciodată confirmat de Lagerfeld, însă, la un moment dat, a prins curaj şi a povestit ce l-a determinat, încă din 1967, să poarte acest accesoriu, chiar şi atunci când lucra pentru colecţiile celebrei care Chanel. Adevărul dovedeşte că motivele nu sunt nici estetice, nici pentru a-şi ascunde privirea, ci are de-a face cu protejarea ochilor, care erau, în fond, “accesoriul” cel mai de preţ pentru creatorul ce a revoluţionat lumea modei, scrie okmagazine.ro.

Într-un interviu, acesta a mărturisit: “În 1967, am mers cu un prieten într-un club şi acolo a apărut şi un alt bărbat cu care avusesem o aventură. Când ne-a văzut împreună, a vrut să-i arunce un pahar în cap partenerului meu, dar m-a nimerit pe mine în ochi. În acea zi aveam, din întâmplare, ochelari, pentru că sunt puţin miop. Aşa mi-am dat seama că ochii sunt cel mai preţios lucru pe care îl am şi nu am mai stat fără ei”. Şi adevărul e că, până în ziua morţii lui, pe 19 februarie 2019, acesta nu a mai fost văzut în public fără ochelarii săi la fel de celebri ca şi el.

Karl Lagerfeld, Katy Perry

Modelele erau variate şi adesea specifice pentru anumite evenimente, dar întotdeauna negri. Şi, ca o ultimă confesiune şi justificare a anilor văzuţi din spatele lentilelor negre, acesta a declarat într-un alt interviu: “Ochelarii de soare negri sunt ca umbrele. Prin lentilele colorate, lumea e mult mai frumoasă şi, dintr-o data, eşti mai tânăr cu 10 ani”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
un bou si un homo terminat ..muiee
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218