REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Adina Samson a dezvăluit cum a fost preparată de procurorii DNA și ofițerii SRI să îl denunțe pe edil

Adina Samson a dezvăluit cum a fost preparată de procurorii DNA și ofițerii SRI să îl denunțe pe edil

Replica API 1 noiembrie 2018 | 23:25 759

Ședință de infarct marți, 30 octombrie 2018, la Curtea de Apel București. Adina Kramer, fosta prietenă a lui Gheorghe Nichita, a descris în față completului format din judecătorii Antoaneta Nedelcu (președinte) și Alin-Benone Raduinea presiunile teribile la care a fost supusă de către DNA și SRI, că să facă denunțuri împotriva ex-primarului PSD de Iași, în calitate de martor cu identitate protejată. Iar în final spusele i-au fost distorsionate, în rechizitoriu fiind incluse fraze aproape în totalitate diferite de cele reale.

Subliniem că afirmațiile Adinei Kramer, fosta Samson, vin să infirme încă o dată susținerile procurorului Gheorghe Popovici (șeful Secției I DNA), care a pretins că „nu a existat plan comun de acțiune SRI-DNA, nu a existat echipa operativă comună SRI-DNA” în speță de față, toate actele de urmărire penală fiind „efectuate exclusiv de către organul de urmărire penală”. Prima oară, Popovici a fost contrazis chiar de șefa lui din acel moment, Laura Kovesi. Această, în două adrese, făcea referire la trei unități militare ale SRI că la „beneficiari secundari” ai mandatelor de supraveghere tehnică, mandate care – atenție! – nu erau unele de siguranță națională (click aici pentru a citi).

Amintim că Gheorghe Nichita a fost trimis în judecată pentru pretinse fapte de luare de mită în contextul implementării proiectului „Sistem de Management de Trafic în Municipiul Iași” (finanțat din fonduri europene), care privea fluidizarea traficului rutier și pietonal, precum și scăderea gradului de poluare. Presupusii mituitori din dosar sunt oamenii de afaceri Tiberiu Urdareanu (patronul UTI), Mihail Tănăsescu (vicepreședinte al aceluiași grup de firme) și Iulius Gabriel Mardarasevici (directorul SC Information Business Consulting SRL). Mită, susține DNA, ar fi fost mascată atât printr-un comision de 10% din contract, cât și prin achitarea unor echipamente electronice, unor deplasări în China, precum și a cazării la hotelul Marriott din București. De altfel, așa cum puteți vedea în ultima parte a acestui articol, Adina Kramer-Samson demontează acuzațiile DNA cu privire la aceste pretinse foloase necuvenite destinate primarului Gheorghe Nichita.

„Adina Kramer: Am fost contactată de către DNA București, în timp ce mă deplasam spre casă. Mi s-a spus să opresc mășină pe dreapta. Mi s-a indicat locul întâlnirii: gangul spre magazinul Moldova din Iași, pe o străduță laterală. Mi s-a indicat mășînă în care să mă urc: un automobil Dacia Logan alb. M-am conformat. În mășînă se aflau două persoane. S-au recomandat a fi de la DNA București. Am fost condusă către o camera de hotel din zona Tudor Vladimirescu (campus). Acolo mai erau două persoane, care s-au recomandat a fi de la DNA București și SRI. Mi s-a solicitat o declarație împotriva lui Nichita Gheorghe, că martor protejat, motivându-se că Nichita Gheorghe ar fi o persoană periculoasă pentru mine, că viață mi-ar fi pusă în pericol și că Nichita Gheorghe ar fi contactat o persoană din Londra, care s-ar deplasa către Iași, special că să mă amenințe. Mi s-a spus că dacă nu voi da această declarație, situația va escalada împotriva mea și că voi avea de suferit. Am refuzat. Mi s-a spus că dacă mă răzgândesc, să-i contactez, să dau respectivă declarație.

Prezentăm cele mai importante declarații date marți, 30 octombrie 2018, în fața CAB:

Ulterior, Adina Samson a fost sunată la serviciu de la DNA București, spunându-i-se că va fi preluată de o mășină și dusă la o vilă de protocol a SRI aflată în Gura Humorului. Acolo a fost ținută timp de două nopți, fără nici cea mai mică legătură cu exteriorul, femeia neputând lua legătură cu absolut nici un prieten sau membru al familiei.

Sechestrare în vila de protocol a SRI

Firește că inițial femeia a refuzat, dar a cedat când a văzut că glumă se îngroașă și că se trezește cu telefoane peste telefoane, totul culminând chiar cu o amenințare indirectă, în inima orașului. Imediat după aceea, a fost luată cu noaptea-n cap, la ora 5, și dusă la DNA București. Pe drum, Adina Samson a fost bombardată cu întrebări, doar-doar va spune ceva despre relațiile primarului cu diverși afaceriști locali.

Încă de la începutul fazei de apel, apărarea lui Nichita – formată din avocații Ion Cazacu (foto 2), din Baroul București, și Ionel Nechita, din Baroul Iași – a solicitat audierea Adinei Kramer-Samson pentru confruntarea cu declarațiile date tot de ea la DNA – Structura Centrală, în faza de urmărire penală, că martor cu identitate protejată. În ședința de marți, 30 octombrie 2018, Adina Kramer a relatat cu lux de amănunte felul în care a fost strânsă cu ușa de către Direcția Națională Anticorupție și Serviciul Român de Informații că să-l înfunde pe edilul ieșean. Fosta prietenă a lui Nichita a povestit cum a fost ridicată din trafic, dusă într-o camera de hotel unde se află un polițist judiciar de la DNA și un ofițer SRI, care au îndemnat-o să-l toarne pe primar, fiindcă acesta ar fi un om rău, care i-ar pune viață în pericol.

Timp de aproximativ 10 zile, am fost contactată telefonic de 3-4 ori pe zi, până la 25 aprilie 2015, când mă aflăm la o terasă din complexul Palas (n.r. situat în centrul orașului), împreună cu o cunoștință. Au venit doi bărbați la masă noastră și au amenințat persoană respectivă. I-au spus: 'pleci urgent din Iași'. M-am speriat foarte tare, i-am contactat pe cei de la DNA București și am spus că vreau să dau acea declarație. Ei mi-au răspuns că am luat decizia cea mai bună și că pe 27 aprilie, la ora 5 dimineață, mă aștepta o mășînă în față blocului în care locuiesc, urmând să mă conducă la DNA București. La ora respectivă, am coborât și m-am urcat în mășînă. Am fost dusă la parcarea de lângă McDonald's (n.r. din zona gării). Acolo m-a preluat altă Dacie Logan, unde se aflau două persoane, de la DNA București. Pe drum, mi s-au pus întrebări insistente despre Nichita Gheorghe, despre relațiile dumnealui cu mai mulți oameni de afaceri din Iași: Iulian Dascălu, Gabriel Mardarasevici și Doru Țurcanu. (…), potrivit luju.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Romanii care muncesc si alimenteaza bugetul de stat n-au primit si nu primesc NIMIC! In schimb, bugetarii, care se hranesc bine, bine de tot de la bugetul de stat, capata salarii uriase, vaucere de vacanta si zile libere cu nemiluita...Asa a gasit dracnea si hotii din psd sa rasplateasca munca! Sa le umple traoca de la buget, la toti porcii! Oamenilor gospodari bastoane pe spinare daca li se opun si nu le asigura hrana godacilor psd!!
3
0
tu vorbesti care iti vinzi nevasta ? cretin usr-ist femeia ta vine la noi si suge pula sa te intretina pe tine , boschetarule . Mai grav e ca si fiica ta face ce vede in casa ! ma-ta a furat la cantar in epoca ceausescu sa te tina in scoala , dar o lichea ca tine juca barbut la bordura , asta esti si acum , o sluga proasta ! ....daca aveai cap aveai afacerea ta , asa mananci cacat pe o bere la pet !
2
3
Toate boarfele si toti penalii isi ridica poalele-n cap si se vaita ca cde rau a fost DNA, SRI..ca ele, boarfele sunt ca si fetele mari acum cu draknea si psd calare pe justitie! Siktir.
4
2
Absolut nimic nu schimba faptul ca nichita e un hot ordinar. Locul lui e la parnaie. Muie dragnea, muie pesede !!!
6
3
Prostituata minte.
5
0
Daca este adevarat totul incepe sa semene cu comunismul anilor 50 si gestapoul in perioada de glorie? Daca pentru asta s-a facut o " revolutie " au murit oameni si s-a distrus industria si agricultura tarii Dumnezeu sa ne ajute!
8
2
Incet incet isi dau drumul la gura multi. Mi-e groaza de ceea ce se va mai auzi.
8
1
Incepe PS-ul sa isi infoaie muschii...
5
0
Nepretuite sunt curvele Domnului. Asa le-a lasat el.Sa fie de folos primarilor, sefilor,presedintilor,regilor.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614