REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Adio certificat verde? Rafila: „Nu mai văd urgența lui“

Adio certificat verde? Rafila: „Nu mai văd urgența lui“

Replica API 16 ianuarie 2022 | 21:11 5670

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că în acest moment nu mai vede urgența certificatului verde. „Nu este victima politicului certificatului verde. Nu a fost asumat politic. Cel mai neplăcut a fost încercarea permanentă a responsabilității: cine e de vină?

Aș vrea să fac un comentariu: certificatul era utilizat în două scopuri, uneori complementare. Unul dintre scopuri e de stimulare a campaniei de vaccinare. Al doilea scop e legat de un scop de sănătate publică temporar, așa cum l-am propus, în care introducerea lui să stopeze transmiterea.

Acum protecția împotriva bolii e mult mai mică. Ea a scăzut progresiv. Ulterior apariției variantei Delta transmisibilitatea a fost mai mare. Sigur că în toate cele trei faze avem un beneficiu major la proporția de cazuri grave sau decese în rândul vaccinaților sau nevaccinaților. Noi continuăm să recomandăm în continuare vaccinarea.

Imunitatea de turmă e un obiectiv greu sau imposibil de atins

În acest moment nu mai văd urgența certificatului verde. Totul din rațiuni de operaționalizarea certificatului verde. Efectul lui e redus acum... Probabil că în aest val (n.r.: putem să-l tragem pe dreapta - referitor la întrebarea moderatorului). Nu avem liniște, calm, unei discuții, unei dezbateri. Mereu avem dispute extrem de violente și aducem în discuții subiecte care nu sunt adevărate. Asta e mai periculos.

Sper ca acest val să se încheie în următoarele săptămâni”, a spus Alexandru Rafila, la Digi24, citează stiripesurse.ro.

„Nu a fost posibil să particip la o ședință pentru că fizic nu am putut să particip. Am intrat Online, dar presiunea pentru cei din ședință era mult mai mare și era directă. Inclusiv eu am fost ținta unei astfel de manifestări, în care președintele AUR a făcut o manifestație în fața casei mele”, a conchis Rafila.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu sunt vaccinat,dar nu ma deranjeaza ca unde trebuie sa mergi trebuie sa arati certificat verde,pentru ca le arat si eu certificatu unui priten
10
4
aia cu certificat verde transmit boala deci NU LIMITEAZA NIMIC, nici macar imunizati nu sunt! poate creierul tau e limitat ca nu a priceput nimic pana acum!!
17
4
O limiteaza
4
15
Acum ti-ai dat seama ca este inutil? Cerificatul verde impiedica transmiterea bolii?
23
5
Desfiintati circul cu certificatul verde.Care vrea sa se ia dupa Arafat urmeaza doza numaru patru de vaccin in cap.Dar trebuie sa ai chelie ca Arafat.
30
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614