REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Adio, Festivalul „Mamaia”! A 52-a ediţie, aproape de anulare

Adio, Festivalul „Mamaia”! A 52-a ediţie, aproape de anulare

Replica API 23 februarie 2015 | 23:16 107

Ne luăm gândul

Ne luăm gândul

Festivalul de la Mamaia se află în punctul de a-şi trage obloanele şi anul acesta. După o tradiţie de 50 de ani, Festivalul de la Mamaia a fost anulat în 2013. Dacă atunci a fost vorba de fonduri, adică de lipsa lor, anul acesta este vorba de lipsa de interes. Potrivit deputatului de Constanţa şi preşedinte al juriului festivalului, Mădălin Voicu, nu ar fi vorba de „sume fantasmagorice”, ci de intenţiile care lipsesc atât din partea Primăriei Constanţa, cât şi din partea Consiliului Judeţean.

„Suntem în faza de festivalul Eurovision, dar din cât văd eu că se desfăşoară lucrurile, mi-e greu să cred că se va concentra cineva, din păcate, pentru festivalul de la Mamaia, mai ales că am ratat acum doi ani să facem a 50-a ediţie. Ştiu eu ce să cred…?! Mi-ar plăcea să se mai gândească lumea şi la problemele culturale, artistice, nu numai la cele politice. Când am putut, am ajutat cu fonduri şi cu un buget pe care am putut să-l gestionăm, dar de data asta cred că n-o să avem şanse, pentru că n-are cine să ne sprijine, în sensul acesta mă gândesc, nu că n-ar fi o iniţiativă cultural-artistică pe care am putea să o ducem la bun sfârşit, dar totul e pe bani. Nu ştiu dacă există vreun buget festival, nu ştiu cum e bugetul CJC, că ei sunt cei care organizau. Nu ştiu dacă Primăria e dispusă, văd că Radu (primarul Constanţei, Radu Mazăre – n.r.) preferă mai mult spectacole în aer liber, în sensul carelor alegorice sau spectacole care sunt mai moderne, gen carnavalul de la Rio. Dar, acest festival, care are o istorie, ar fi păcat sau este chiar păcat să-l abandonezi, fără să ai o motivaţie serioasă. (…) Am avut o discuţie anul trecut cu Radu, pentru că Nicuşor era plecat şi el s-a dezvinovăţit aşa, într-un fel, în sensul că nu îl priveşte pe el, că nu e treaba lui şi că n-are cum să ne ajute”, ne-a spus Voicu. Aşadar, rămâne cum am stabilit: nici o şansă ca Festivalul „Mamaia” să aibă loc şi anul acesta, deputatul susţinând că termenul pentru un răspuns pozitiv se apropie de final, maximum două săptămâni. „Nu cred. Nu pentru că n-ar vrea Nicuşor sau cine ar trebui să răspundă acolo. Nu cred pentru că toate treburile care trebuie făcute probabil că includ lucrările de reamenajare, reconstrucţii, drumuri, poduri ş.a.m.d., mai puţin zona culturală. Suntem la sfârşitul lui februarie, ar fi trebuit într-o săptămână, două cel mult, să ştim dacă există o promovare a acestei idei, să avem timp să-l pregătim. Bine, cheltuieli mari n-ar fi, problema este să vrei! Nu e că ar fi cine ştie ce buget fantasmagoric”, a concluzionat Voicu, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369