REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Adio garaje construite abuziv în Constanţa! În zona străzii Haşdeu se lasă cu demolări

Adio garaje construite abuziv în Constanţa! În zona străzii Haşdeu se lasă cu demolări

Replica API 3 februarie 2015 | 23:14 788

Cei 7 „privilegiaţi” au intrat în atenţia administraţiei locale

Cei 7 „privilegiaţi” au intrat în atenţia administraţiei locale

Grădini îngrădite cu garduri metalice, amenajate cu mese, scaune şi chiar lucruri ce nu mai sunt de folos prin case. Garaje sau spaţii de depozitare, de asemenea îngrădite. Nu vorbim despre gospodăriile oamenilor, ci despre zonele din jurul blocurilor. Dacă în trecut aceste situaţii se puteau întâlni la tot pasul, iată că „fenomenul” a început să fie stârpit. Un astfel de caz a fost semnalat în zona străzii Haşdeu, acolo unde se pare că ar exista 7 garaje construite în mod abuziv. Primăria Constanţa a luat deja măsuri şi a înaintat adrese către serviciile competente.

„Mă aflam pe strada Ghiocei, mai exact în spatele blocului L2A. În prima fază am observat cu stupoare că mai există garaje, unele frumoase, altele mai puţin, unele chiar abuziv însuşite. Am parcat maşina lângă o chestie îngrădită, în capătul culoarului de garaje. Pe partea dreaptă se află un ţarc îngrădit cu poartă în care se află maşina unui locatar, am parcat lângă, la care am primit imediat indicaţii să mut maşina că e garaj acolo. Întrebarea mea este următoarea: De ce mai există încă garaje? Mai multe persoane din cartier mi-au spus că se simt de-a dreptul jignite şi sfidate pentru că numai 8 persoane pot avea acest drept. Ideal ar fi o altă parcare pe locul garajelor şi în spatele acestora”, a semnalat un locuitor al Constanţei. Reprezentanţii Primăriei Constanţa au verificat situaţia şi au trimis adrese către serviciile competente. „A fost înaintată o adresă către SC Confort Urban SRL, în calitate de administrator al tramei stradale, în vederea studierii oportunităţii amenajării unei parcări pe terenul situat în spatele blocului L2A din strada B.P. Haşdeu nr. 108, teren ocupat în prezent de cele 7 garaje. În ceea ce priveşte terenul din spatele garajelor, vă comunicăm faptul că a fost înaintată o adresă către Serviciul Patrimoniu, în vederea identificării regimului juridic”, au spus aceştia. Prin urmare, cel mai probabil, va urma o amplă acţiune de demolare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
garaje abuzive sint si pe strada mugurului intre bloc 2 si blocul 3
0
0
In spatele bl s1 din tomis 3 soveja cu bp hasdeu s-au demolat garaje de acum 8 ani! Restul care au scapat la prima demolare, au fost demolate anul trecut. De atunci, in locul garajelor avem numai balarii si gunoaie, sobolani si pureci. In urma nenumaratelor adrese facute ba la primarie ba la confort urban ba la ziare, nici un rezultat. In continuare praf, jeg, pureci la propiu, buruieni cat casa, caini comunitari. Aici de ce nu se amenajeaza parcarea mult promisa, locul fiind liber?! Credeti ca daca se demoleaza garaje se contruieste ceva in loc?! Se retrocedeaza Constanta de fapt!
2
1
Dar cel din spatele Bl.L1 str.Mamaia de ce nul demoleaza , il foloseste ca depozit dar mai are un loc de parcare langa garaj.
0
0
Dar in zona Palas pe str Matei Milo linga Pimpieri?ca este plin de garaje....
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218