REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Adio Universitate Internaţională Multiculturală! Proiectul 'lui Moga', despre care Rugină spune că el l-a iniţiat, nu se mai face!

Adio Universitate Internaţională Multiculturală! Proiectul 'lui Moga', despre care Rugină spune că el l-a iniţiat, nu se mai face!

Replica API 15 octombrie 2019 | 13:20 319

Universitatea Ovidius Constanța rămâne aşa cum e

Universitatea Ovidius Constanța rămâne aşa cum e

Proiectul privind înființarea unei Universități Internaționale Multiculturale la Constanța pentru valorificarea oportunităților, inclusiv promovarea în domeniul educației și culturii la Bruxelles, riscă să nu devină realitate. Se dorea transformarea Universității Ovidius Constanța într-un Cerc de Excelență ce ar fi condus la creșterea prestigiului internațional al României prin valorificarea potențialului domeniului educației și cercetării, prin sprijinirea tinerilor care pot face performanță, dar și prin internaționalizarea universităților românești, urmând modelul ULB Universității Multiculturale și Internaționale Libere de la Bruxelles (ULB). Senatorul Nicoale Moga spune că unii profesori din cadrul Universității Ovidius nu au dorit implementarea proiectului, așa că sunt slabe șanse să fie realizat.

”Vă spun cu mare părere de rău, cred că unii profesori nu au înțeles foarte bine că Universitatea Ovidius trăiește prin studenți. Eu nu am fost la univesitatea Ovidius tocmai ca să nu se interpreteze politic faptul că vine un pesedist acolo să ajute ca această universitate să devină o universitate de top. Proiectul nu a mers mai departe deoarece conducerea universității nu a vrut, acolo sunt niște lupte - care să-și ocupe funcțiile de rectori și așa mai departe. Sunt niște lupte nesănătoase, ei se gândesc la funcții, nu la viitor și atunci a picat și acest proiect. A fost de două ori pe masă ca hotărâre de guvern, dar Senatul universității s-a sucit o dată. Au existat și fonduri necesare mari pentru Cercul de Excelență și pentru Universitatea Multiculturală Internațională. Acum toate astea sunt istorie”, a declrat Moga. În schimb, rectorul Sorin Rugină spune că se află printre acei profesori care își doresac transformarea Universitatea Ovidius într-un centru de excelență. Mai mult, a mai spus Ruigină, marți va merge la București pentru a vedea în ce stadiu se află proiectul.

”Eu am inițiat proiectul. Conducerea nu înseamnă rectorul, înseamnă Senat, înseamnă mai mulți. Marți merg la București, să văd ce se întâmplă cu proiectul. Înseamnă foarte mult pentru noi acest proiect, înseamnă modificarea universității, e o chestiune importantă. Nu pot să vă spun cine nu vrea, e o întreagă istorie, n-aș vrea să mă arunc să comentez”, a declarat, pentru Replica, Sorin Rugină.

M.P., L.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Foarte bine. Titulatura nu suna bine deloc. Ne am cam saturat de multiculturalism international
10
0
Este vina lui Dragnea, el n a mai vrut Universitate la Cta
0
3
Un oras condus de doi cipani psd-isti nu merita decat scuipat. Asta nu e universitate ci un srl de luat spagi pentru slugile ciumei rosii puse in functii.
6
3
e normal ca ovidius sa nu vrea pentru ca in culise se discuta ca Universitatea Ovidius sa devina o anexa a Universitatii maritime condusa de expiratul de Panait. asta era mangla lui Androneasca de care Ovidius s-a prins la timp
5
3
Rugina a fost cea mai mare gluma in viata! El, cu Gartu, Maftei si Bobita au distrus universitatea, pentru ca fac pe universitarii insa, sunt vai de mama lor, niste nulitati! Hahahahahaha
9
1
era prea mult
7
1
Cu motiunea ca ne trezeam cu rugina rector impaiat pana la calendele grecesti
8
1
Moga este unul dintre manglitorii lui Mazare si Constantinescu, un individ demn de dispret, nesimtit si mincinos. Figurantul asta a mintit ca face spital , ca asuce gaze din Marea Neagra, ca trece CETul la Primarie, ca...,ca...ca.... El si celelalte muhaiele parlamentare de Constanta sunt niste nesimtiti, nu au facut nimic pt oras, nu stiu decat mangle, sa mance cacat si atat. Si idiotii psdului ii voteaza. Toate judetele s-au dezvoltat , sa construit , investitii cu bwni de la buget, de la ue, la noi nimic. Bai trantorilor, Stroe umflatule, Babus smecher de 2 bani, Visane, nu o mai frecati.
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369