Administrația Canalelor Navigabile bagă 1 miliard de lei în protecția malurilor
Administrația Canalelor Navigabile bagă 1 miliard de lei în protecția malurilor
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCompania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” scoate la licitație un contract de peste 1 miliard de lei. Este vorba despre lucrări de protecție a malurilor în cadrul proiectului „Modernizarea canalelor navigabile ale Dunării: Canal Dunăre – Marea Neagră și canal Poarta Albă – Midia Năvodari, în vederea creșterii siguranței navigației”. Licitația va avea loc pe data de 30 septembrie, anul acesta.
Canalele navigabile ale Dunării: Canal Dunăre – Marea Neagră și canal Poarta Albă – Midia Năvodari vor fi modernizate. Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” a scos la licitație contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor.
Contract de peste 1 miliard de lei
Valoare megacontractului se ridică la 1.209.984.150,73 lei fără TVA. Suma va fi oferită prin Fonduri europene prin Programul Transport 2021-2027. Durata estimată este de 71 de luni, echivalentul a aproape 6 ani, din care 11 luni pentru proiectare și 60 de luni pentru execuție. Firma contractată va trebui să elaboreze și să obțină documentații și autorizația de construire, cât și studiile topografice, batimetrice, geotehnice. Aceasta va fi nevoită să ofere și asistență tehnică din partea proiectantului, dar și execuția propriu-zisă a lucrărilor.
Canalul Poarta Albă - Midia Năvodari
Canalul Dunăre – Marea Neagră, inaugurat acum 40 de ani
Potrivit datelor din caietul de sarcini, Canalul Dunăre - Marea Neagră a fost inaugurat în 1984 și are o lungime de 64 de kilometri. Canalul Poarta Albă, Midia Năvodari în 1987 și are o lungime de 27 km. Canalul Dunăre - Marea Neagră este încadrat drept construcție de clasă deosebită (clasa II) pentru că asigură alimentarea cu apă a Centralei Nucleare de la Cernavodă. În acordul European privind marile căi de navigație de la Geneva 1996 este definit drept cale navigabilă de importanță europeană. Canalul Poarta Albă - Năvodari este de importanță medie.
Principalele mărfuri care se transportă pe cele două canale sunt produse de balastieră și carieră, nisip, minereuri, materiale de construcții, cereale, cocs, cărbune combustibili, materii prime diverse, produse semi prelucrate din industria lemnului și metalurgică.
Date despre Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile”
Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” este o societate înființată în anul 2018, cu obiectul de activitate „Activități de servicii anexe transportului pe apă”. În anul 2023, firma a raportat o cifră de afaceri de 86.164.145 de lei, profit de 15.987.121 de lei, dar și datorii în valoare de 10.612.409 de lei, cu 408 angajați.
Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile” SA Constanța
Așadar, așteptăm să vedem ce firmă se vor „bate” pentru contractul bănos scos la licitație de către Compania Națională „Administrația Canalelor Navigabile”.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News