REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Administraţia Penitenciarelor, despre solicitarea lui Becali: "Nu este o urgenţă. Este un deţinut ca oricare altul"

Administraţia Penitenciarelor, despre solicitarea lui Becali: "Nu este o urgenţă. Este un deţinut ca oricare altul"

Replica API 3 septembrie 2013 | 00:00 188

Patronul Stelei vrea să fie mutat la Poarta Albă

Patronul Stelei vrea să fie mutat la Poarta Albă

Gigi Becali, în prezent încarcerat la Penitenciarul Jilava, vrea să fie transferat la Poarta Albă. Pentru această "mutare", el are nevoie şi de OK-ul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. "Comisia de vizualizare de la Jilava a dat aviz favorabil solicitării de transfer, dar unde, când şi cum, va stabili numai Administraţia Naţională a Penitenciarelor. Comisia de la Jilava a propus şi analizat dacă sunt întrunite condiţiile de transfer. Vă pot spune că pe data de 3 septembrie vor fi întrunite toate condiţiile de transfer, dacă nu intervine altceva. În aceeaşi zi există termen în proces, ulterior dânsul nu va mai avea nici un proces pe raza instanţelor din municipiul Bucureşti", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, comisarul de penitenciare Cristian Erving Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bucureşti-Jilava.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) nu s-a hotărât încă dacă latifundiarul din Pipera, Gigi Becali, va fi sau nu transferat de la Jilava la o altă unitate din ţară. Reprezentanţii ANP spun că solicitarea patronului Stelei "nu reprezintă o urgenţă", el fiind un deţinut ca oricare altul. "Deocamdată nu s-a analizat, nu s-a decis, nu este o hotărâre luată. Există doar o cerere făcută de un deţinut. Cererea va fi analizată de către o Comisie şi ANP va da un răspuns, însă domnul Becali nu este o urgenţă. Comisia nu se întruneşte special pentru domnul Becali, ci pentru mai mulţi deţinuţi. Sunt multe cereri de transfer. Domnul Becali este un deţinut ca oricare altul. Pentru noi (ANP -n.r.) nu este o prioritate, poate doar pentru presă. Comisia ANP va analiza de ce vrea să se mute, dacă este sau nu oportun, dacă îndeplineşte condiţiile de transfer. Sunt o groază de "dacă" în toată povestea asta. Domnul Becali este un deţinut ca oricare altul şi în ţara asta sunt alte lucruri mai importante", au declarat, pentru "Replica", reprezentanţii ANP, iritaţi de prea multe întrebări pe acelaşi subiect.

Reprezentanţii ANP confirmă "preferinţa" lui Becali

Tot aceştia ne-au confirmat şi faptul că Becali a menţionat în cererea de transfer Penitenciarul Poarta Albă. "Este doar cererea de transfer a persoanei private de libertate Gigi Becali şi avizul favorabil al Penitenciarului Jilava, dar asta nu înseamnă că Jilava hotărăşte unde se duc deţinuţii. Jilava hotărăşte doar pentru unitatea ei. Nu s-a stabilit data când se va întruni Comisia ANP", au conchis angajaţii ANP.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614