REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Administrația Porturilor Maritime Constanța se ocupă de ecologizarea portului Midia

Administrația Porturilor Maritime Constanța se ocupă de ecologizarea portului Midia

Replica API 2 decembrie 2019 | 03:47 455

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța acționeză pentru preluarea și ecarisarea animalelor înecate, care apar în acvatoriul portuar Midia, în zona navei Quenn Hind, ca urmare a deciziei Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța.

CN APM SA Constanța a organizat sâmbătă, 30 noiembrie a.c. celula de urgență pentru a analiza situația din portul Constanța zona Midia, produsă odată cu eșuarea navei Quenn Hind. În urma analizei s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, însoțit de 2 gabare, să colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri și apoi să le depoziteze temporar la uscat, în zona Midia, urmând ca ulterior o firmă autorizată să preia cadavrele pentru neutralizare. De asemenea vor fi montate baraje antipoluante suplimentare. S-a creat la nivelul companiei o grupă operativă astfel încât toate echipele să acționeze coordonat, au fost hotărâte măsurile ce se impun a fi luate în perioada imediat următoare. Totodată se ține legătura cu armatorul și cu asigurătorii în vederea coordonării eficiente între toți cei implicați.

Pentru recuperarea cadavrelor de animale se intervine având în vedere pericolul de descompunere a acestora. Procedura pentru neutralizarea cadavrelor de origine animală, ulterior recuperării din acvatoriul portuar, va fi decisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor – DSVSA Constanța, astfel încât impactul acestei operațiuni asupra mediului să fie redus la minimum.

Traficul navelor în Portul Constanța zona Midia, în prezent, se desfășoară în condiții de siguranță, cu evitarea zonei incidentului naval. Șenalul navigabil este blocat parțial, dar în prezent, în condiții meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricționa manevrele.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa il puna sef pe Daniel Georgescu ca e cam berbec.
6
2
Societatea comerciala '' Oaia intre scanduri " cumpara oi decedate a la Midia Navodari pentru a confectiona saltele,paturi,cuverturi.Astept numai clienti seriosi pentru comenzi serioase.Pretu ieftin ca fasolea cu carnati de la pensionari.Pe langa produsul achizitionat se ofera din partea casei si o portie de oaie facaluita.
8
0
Ai dreptate ma Ivane,Ce astepti domnule ORBAN sa mai scufunde cateva vapoare oameni numiti de P.S.Disti in functii de conducere ?.
9
6
Haideti dle Orban,vrem faxul cu demiteri asa cum ati promis. Toate institutiile implicate prin sefii lor inclusiv capitania portului Midia..cand?
11
8
POATE CONTROLEAZA CINEVA TVA NECALCULAT DE DANIELA DIN 2012N LA SUMELE PE CARE LE RETINE DE LA PILOTAJ, ZECI DE MILIOANE DE EURO
15
3
Sa deratizati si conducerea APC ca sunt numai sibolani la conducere
21
6

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614