REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Administraţia Prezidenţială: La reluarea cursurilor după vacanţă vor fi aplicate aceleaşi scenarii ca până în prezent

Administraţia Prezidenţială: La reluarea cursurilor după vacanţă vor fi aplicate aceleaşi scenarii ca până în prezent

Replica API 9 aprilie 2021 | 00:00 999

La reluarea cursurilor, după actuala vacanţă, vor fi aplicate aceleaşi scenarii pe baza cărora s-a desfăşurat activitatea didactică până în prezent, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat, scrie Agerpres.

Sursa foto: presidency.ro

"Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluţia epidemiologică", subliniază sursa citată.

Informarea vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit cu ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru a vorbi despre sistemul educaţional, precum şi modalitatea de derulare şi de finalizare a anului şcolar 2020-2021, în condiţii de siguranţă pentru toţi participanţii la procesul de învăţământ.

De asemenea, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitară la nivelul unităţilor şcolare.

Preşedintele Iohannis "a apreciat acţiunile Ministerului Educaţiei referitoare la campania de vaccinare pentru comunităţile şcolare şi universitare şi a evidenţiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare. Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învăţământ va permite desfăşurarea în siguranţă a cursurilor, atât cadrele didactice, cât şi elevii fiind, astfel, protejaţi împotriva infectării cu SARS-CoV-2", arată Administraţia Prezidenţială.

O altă temă de discuţie a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educaţiei va stabili metodologia şi criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori şi directori adjuncţi.

Potrivit unui ordin comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial la 4 februarie, există trei scenarii pentru participarea la cursuri a elevilor, respectiv a studenţilor, în funcţie de incidenţa de infectare cu noul coronavirus, la mia de locuitori, timp de 14 zile, în localitatea unde se află instituţia de învăţământ.

Astfel, în cazul elevilor: în cazul incidenţei sub sau egal cu 1 la mie, toţi elevii sunt prezenţi fizic, la cursuri; în cazul incidenţei între 1 şi 3 la mie, participă fizic la cursuri doar preşcolarii, elevii din clasele primare şi cei din cele terminale - a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a. La o incidenţă de peste 3 la mie, participă la cursuri, fizic, doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar. Restul participă la cursuri, în sistem online.

În ceea ce priveşte studenţii, "în funcţie de situaţia epidemiologică, de particularităţile locale, de infrastructura, de specificul programelor de studiu şi de resursele umane ale fiecărei instituţii de învăţământ superior în parte, conducerea acesteia, cu consultarea senatului universitar, stabileşte aplicarea unuia dintre scenariile de organizare şi desfăşurare a activităţilor didactice" după trei scenarii: toţi studenţii participă fizic la cursuri, participarea este mixtă, fizic/online, în funcţie de profilul de studiu, sau cursurile sunt exclusiv organizate online.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367