REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Administraţia Prezidenţială: Vizita Regelui Abdullah al II-lea în România, anulată de partea iordaniană

Administraţia Prezidenţială: Vizita Regelui Abdullah al II-lea în România, anulată de partea iordaniană

Replica API 26 martie 2019 | 00:22 466

Administraţia Prezidenţială precizează că vizita pe care Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei urma să o efectueze în România a fost anulată luni de partea iordaniană.

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, urma să îl primească în această după-amiază pe majestatea sa Regele Abdullah al II-lea al Regatului Haşemit al Iordaniei, la Palatul Cotroceni, cu prilejul vizitei oficiale programate să aibă loc în România. Vizita a fost anulată astăzi de către partea iordaniană", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat de presă transmis luni.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei şi-a anulat o vizită în România în semn de protest după afirmaţiile premierului român Viorica Dăncilă despre mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează AFP, citând Palatul Regal.

"Regele Abdullah al II-lea a decis să anuleze o vizită prevăzută pentru luni în România în semn de solidaritate faţă de Al-Quds (denumirea în arabă pentru Ierusalim - n.r.)", a precizat Palatul Regal într-un comunicat.

Anularea vizitei, care urma să fie marcată de semnarea mai multor acorduri în diferite domenii, a fost decisă "după declaraţiile de duminică ale prim-ministrului român privind mutarea ambasadei ţării sale de la Tel Aviv la Ierusalim", se mai arată în comunicat.

Conform agenţiei naţionale de presă iordaniene Petra, regele Abdullah al II-lea avea programate întâlniri cu preşedintele român, Klaus Iohannis, şi cu liderii parlamentului. El urma de asemenea să participe la Reuniunile Aqaba, care fuseseră programate a fi găzduite de România în parteneriat cu Iordania.

Agenţia Petra mai relatează că, în marja vizitei, guvernele iordanian şi român urmau să semneze un acord, două memorandumuri de înţelegere şi un program de cooperare, fiind programat în acelaşi timp şi un Forum de Afaceri Iordaniano-Român, cu participarea reprezentanţilor din sectorul privat din cele două ţări.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe noi, orice indepartare de UE o sa ne usture: avem acolo 4 milioane de oameni cu drept de munca si resedinta . Dar poate pentru Dragnea si compania ar fi mai bine fara UE. De fapt sigur ar fi mai bine: ar putea sa isi consume in liniste prada, fara sa fie deranjat de opozitie, presa sau justitie.
3
1
@ guta ,nu fi manelist 1949 Ierusalimul de Vest devine capitala statului Israel,multe ambasade avand initial sediu acolo ! Mai citeste si nu mai dezinforma!
2
3
eret israel a ocupat ierusalimul dupa razboiul de sase zile din 1967 ati muta ambasada acolo este ca si cum ai legifera legea fortei cel mai tare ia tot,la fel si recunoasterea apartenentei de jidania a inaltimilor golan teritoriu ciordit de la siria,daca esti adeptul fortei nu ar trebui sa mire pe nimeni daca am pierde transilvania de nord ,ungurii au cumparat avioane noi nu antichitati americane
3
2
tu esti ofticat ca nu ai anuntat tu schimbarea ....nu ai cum sa te opui , oricum ai pierdut sprijinul lui donald trump ! asta e , klaus werner , viorica te-a invins , ambasada va fi mutata , tu ai doar un rol decorativ !
1
4
@ 0839 aveai ceva sanse ,dar mamica-ta s-a grabit sa te scoata din incubator mai repede si a iesit un retard.Intreaba-i pe cei de la Stiri pe surse cine a facut afirmatiile doar este un site hastag cu Buble in frunte Ipocrizia voastra consta ca erati la fel de indignati cand vizita Abu Dhabi ,Dubai,Oman sau cand Shhaideh a fost nominalizata pentru PM! Dobitoc, atunci nu erai speriat de reactia lumii arabe la postarile voastre. Ipocritilor , degeaba va dati de ceasul mortii ,Iohannis a primit o smetie binemeritata ,o balbaie pe aici dar este in corzi .Apropo cand numeste ambasador in Israel ?
2
4
Dupa parerea ta cei de la stiri pe surse stiu mai bine decat Johanis ce a vorbit el pe tema asta,oricum idiotule problema este creata de Dragnea care a puso pe proasta asta sa spuna prostii.Deci de vina sunt PSDei tai.
2
2
Esti cretin? Cum vine asta? Israelul are capitala la Ierusalim, iar noi avem ambasada la Tel Aviv? E ca si cum Romania are capitala la Bucuresti - tu stiai asta, ai ajuns vreodata acolo?- iar SUA ar avea ambasada la Zalau... Intelegi cat de prost esti?
4
3
Ce obraznici sunt arabitoii. Capetele astea de oaie nu stiu altceva decat sa dea cu pietre si sa descarce akm-uri de mici copii. Nici unul nu s-ar apuca de treaba. Din punct de vedere al civilizatiei sunt in epoca de piatra. Privesc cu ura si cu jind la statul Israel, care e unul dintre cele mai moderne si mai civilizate din lume. Evreii au facut in 50 ani ce putorile astea cu basmaluta n-au facut in milenii. N-au facut ca nu-i duce capul decat sa calareasca camila pe dos.
4
6
Ce poate sa produca o proasta? Cand statele din CE stau cu ambasadele la Telaviv,noi suntem motati si facem pipi contra vantului.Mare calamitate pentru biata Romanie.
6
6
ce repede va aruncati cu capul inainte ,cititi Stiri pe surse -culisele anularii vizitei regelui .Acesta i-a cerut lui Iohannis sa confirme ca nu va muta ambasada la Ierusalim iar Iohannis a raspuns ca aceasta mutare NU ESTE BATUTA IN CUIE !Vedeti cum se dau informatii incomplete sau scoase din context si cat rau fac .Analfabetismul functional loveste din nou ! Polux se pare ca tu esti cretinul acum,pacat aveai ceva sperante sa fii normal ,pacat ca te-a scos maica-ta din incubator!
7
1
Cretina satului a lovit din nou.
3
9
O anuleaza inutil ! Toate ambasadele tarilor trebuie sa fie in capitala Statului Israel ! Daca Israelul si-a mutat capitala la Ierusalim, nu poate ramane Ambasada Romaniei la Tel Aviv.
8
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218